Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

😅
Lehet azóta van újra víz a kiszáradt kutakban a környéken.
lehet ilyen, de annak azonnal látszatja van. Úgy eltűnni egy ház alól 7 millió liter víznek, hogy semmi nyoma sincs ez nem létezik. Minden szomszéd sipákolt volna már a harmadik nap 😅
Hát egyébként ezt én is akartam írni,ahhoz hogy ennyi víz elmenjen igen komoly törésnek és nyomásesésnek kéne lennie.Szerintem az ini hülyeséget írt.
jogos 🤣 7000 ezer liter az 7 millió 😅 Egyébként tényleg mind1 😆 Ha ini ismerősénél ennyi víz ment volna el nem lett volna nyomás a házban 😅 A 3-ik héten már csak megelégeltem volna, hogy a szomszédba kell átjárnom xarni meg fürdeni 😂
Ja,pont úgy beleszaladtam mint most te "Te 7000 ezer literre gondoltál. Vagyis 7 m3-re",de szerintem mindegy is.
Nem! Te 7000 ezer literre gondoltál. Vagyis 7 m3-re. Ha óránkét elfolyik 2 liter víz 5 hónap alatt az 7200 liter víz. 24 h*2 l víz=48 liter/nap. 5 hónap durván 150 nap.(gondolkodós) 150 nap*48 liter víz=7200 liter. Lehagytad a mértékegységet. Ami persze előfordul de azért a 3,5 millás cech-nél gyanúsnak kellett volna lenni.(gondolkodós) A 700 m3-el sem segítettél nagyon magadon. Vagy is nem sikerült a mentés 😆 A 700 m3-hez óránként nem 2 liternek hanem 200 liternek kellene elfolyni az egy nagy mol-os hordónyi víz minden órában ami azért másnap valahol látszana 😅 Ini ismerősénél 2 ibc tartálynyi víz fogyott el minden egyes órában ami kizárt. Még az 5-ik szomszéd pincéje is megtelt volna ini vizével. 2 hét alatt úgy kimosta volna az ömlő víz a házalapot, hogy minimum ketté reped. De szerintem sok köbméter földet kimosott volna az alap alól kifordult volna a sarkából. Én értem, hogy a vízműnél nem lehet mindenki hidrológus. Nekem van komám aki a bácsvízhez ment el előtte kamionsofőr volt. De azért az íróasztal mögül is el kellene gondolkozni, három olimpiai úszómedence vize akkor sem nagyon folyhatott volna el ha minden csap csumán nyitva van egy üzemi nyomáson 5 hónapon keresztül. Én az órát el sem engedném vinni. Ügyvéd,statikus aki a víz nyomait keresné. Ha a házban nem keletkezett kár akkor ez a víz nem folyt el. Az óra független bevizsgálása, nehogy a vízműnél megsemmisüljön "véletlen" Idén januárban egyik házamnál aminek a hátsó műhelyrészét adtam ki bérbe a fiúkák a téli hidegben nem dolgoztak a fűtést meg lekapcsolták. Az egy hétig tartó mínusz 10 fokban elfagyott a cső. Elfolyt 90 m3 víz. Ott is a szomszéd szólt mert nála jelentkezett. És ez "csak" 90 ezer liter víz nem 7 millió. A már említett szolnoki háznál 2 hét alatt ment el 200 ezer liter. Ott is a szomszéd szólt még mutatott is videót feltört az udvarába a buzgár ami el is öntötte. 😅 Csőtörésekből van már gyakorlatom legalább 15 ön túl vagyok. A saját lakóházamba is volt már kettő a 20 év alatt. Havi 1,4 millió liter ház alól kizúduló víztől megsűllyedt volna az utca 😅 Amikor tiszakécskén csőtörésem volt a helyi buszvezető kereste meg a telefonszámomat mert nem tudott beállni az utcába a sártól. 😅 Igaz ott valós 600 m3 ről beszélünk. Az a akkori 102 ezer forintot nem kellett megfizetnünk. Szerették volna de független szakértőt kértünk aki megállapította az óra csonkjánál volt a törés az óra meg a bácsvízé. Hiába mérte az elfolyást azt be kellett nyelni.(kezeit széttáró) szóval ilyen mennyiségű vizet észre fog venni valaki előbb vagy utóbb. ennyi víz nem maradhat rejtve(kezeit széttáró)
végülis az öregasszonyok tévedtek mert októberben volt leolvadás szóval 7 hónap alatt ment el annyi víz
aki még így is tetemes, nekem elképzelhetetlen hova tűnt el annyi víz
egyátalán ki tud folyni a csövön napi 30 köbméter víz??? mert kb annyinak kellett volna kifolyni naponta
én tuti leszedném a plombát és egy porszívóval visszapörgetném utána egy traktorral beszakítanám az akna fedelét aminek a beton törmelékei pont megsértették a plombát és az órát is....
aztán lenne új óra
Ja,700m3-re gondoltam.
fogalmam sincs az ini esetére vagy az enyémére reagáltál e. nekem két hét alatt ment el 200 ezer liter víz óránként két literrel számolva csak 672 liter folyt volna el az a mai napig nem derült volna ki 😂 Ha meg ini 7 milló literjéről beszélsz akkor ott még nagyobb a szorzó valamit vagy félreolvastál vagy csak a mértékegységeket nem ismered vagy egyszerűen csak nem tudsz számolni válasszál 🤣
ledi. 5 hónap alatt 7 millió liter víz az nem szivárgás. Havonta 1,4 millió liter 3 falusi víztorony kapacitása. Én kizártnak tartom, hogy ott elfolyt ennyi víz. Ha elment volna ennyi víz az udvar derékig vízben állna mert elszivárogni sem tud ennyi. Nekem volt egy kecskeméti lakásomnál, hogy a vízóra összeakadt és amikor a tizedes fordult magával húzta az előtte lévő számot ez egy almérő. jeleztük a hibát nem kellett semmit sem fizetni figyelembe vették az előző évi felhasználást. 3 nap alatt 30 m3 ment az órába. Pont szerencsén volt mert leolvasás volt aztán amikor én is ráellenőriztem mikor mentem a bérletiért akkor volt meglepődés. egyeztettünk a társasház kezelővel azt ő is meg tudta állapítani, hoy napi 10 ezer liter víz akkor sem folyhat el ha minden ki van nyitva csumára. Ini ismerősénél is ilyesmi baj lesz. én az órát bevizsgáltatnám az tuti. 7 millió liter víz nincs a 8 hektáros lajosmizsei horgásztóban ami két méter mély 🤣
Ez sem feltétlen igaz.Pl ha úgy van kialakítva az akna és az érkező vízcső,akkor ott simán el tud folyni.És itt igazából óránként 2liter vízről beszélünk,az tulajdonképpen lófasz mennyiség.
Évente 2-3 csőtörésem van. nem mind közvetlen a saját ingatlanjaimnál elé amikor a felettem lakónál durran el valami. Egész jó kitanultam már a biztosítózást 100- és 140 ezer között szoktam felvenni egy beázásért kb. 6 ezer forintnyi anyagból meg 3 délutáni munkámból megoldok egy ilyet elég nagy már a rutin 😅 Az utolsó idén januárban volt április végén csináltam meg amikor már kiszáradt. Ilyenből minden évre esik. Aztán amikor csurran akkor nekem cseppen is egy kicsit a bérletin felül 🤣
7000 m3 víznek nyoma kell, hogy legyen. nekem csak 200 m3 víz folyt el 2 hét alatt a szolnoki házamnál már a szomszéd szólt, hogy szóljak az albérlőknek, mert az ő udvarán lapátolja a vizet. Én pont kéményt csináltam egy rögtönzött állványról nem szaladtam azonnal 😅 de elzárattam a vizet. Másnap elmentem megnézni. Baromii fura volt a helyzet ahogy kinyitottuk az órát pörgött mint az állat. Bementünk a lakásba semmi nem hallatszódott, hogy suhogna valahol a víz. Mindent meghallgattam egy nesz nem volt. Ázás nem látszott száraz volt laminátpadló csempe járólap minden. Semmi jele nem volt a csőtörésnek. Aztán a házhoz hozzáépítet zöldségelőkészítőbe mentem ott sem hallottam semmit de jött át a falon kívül egy kpe cső ami ment a földbe. ehhez meg hozzá volt építve egy duplagarázs szerelőaknával. Felemeltem az aknáról az egyik deszkát a szerelőakna félig volt vízzel. Visszamentem a zöldség előkészítőbe Addig nézelődtem amíg a fugán a csőnél láttam egy halvány nedvességet. Na onnan kezdtem el bontani jobb híjján más ötletem nem volt. Szerencsére addigra már megvolt a shapard vésőgépem amit qwimbi meg is zenésített 😅 Aztán jó 2 óra múltán meg lett a baj. A 20 éve földben lévő kpe cső lyukas volt az okos vízvezeték szerelő arra rakta rá a 25-ös roppantó toldót. ez addig tartotta bent a vizet amíg valamilyen oknál fogva a tömítés meg nem adta magát. Ha egészséges kpe csővel szerel levágja azt a darabot sose nem lett volna csőtörés. Mérgembe elzavartam a lakókat 3 hét múlva meg el is kelt az ingatlan 😅 Szóval valahol nyoma kell, hogy legyen annyi víznek a 200 m3 elfolyt és a szomszéd már az udvaráról lapátolta a vizet rendesen csatornarendszert ásott, hogy az utcára folyjon az udvarából. 7000 m3 víznél szerintem elsűllyedt volna a ház a talajban a kúpcserépig 🤣
Mamánál hasonló volt a helyzet, csak kevesebb veszteséggel. Nagyon fontos, hogy a csapról javításról, mindenről legyen papír! Azokkal lehet benyújtani a kérelmet, hogy mivel elszivárgott a víz, így a csatornadijat, ne kelljen kifizetni. De csak úgy működik, ha számla van az anyagról és a javításról!!!
Na igen, ez az alattomos csőtörés nagy parám nekem is, lehet kapni erre figyelmeztető cuccokat 100 rugó körül sim kártyás megoldással és valamivel drágábban olyat ami el is zárja ha zavart észlel, de eddig még én sem ruháztam be pedig mindenkinek áll a zászló, ilyenkor egy kis százalékát elengedi a szolgáltató a csatornadíjnak.
Amugy ja,ezek a mai németek már nem németek.
Az a gond hogy modtmár nem csak a melós nem német,a főnök sem aki ellenőrzi es megköveteli a munkát.
Mindenki hozza a saját kulturát magával.
Nem kereskedő volt,magánszemély,egy szerintem elvarazsolt öregur aki a földeinek,vagy tudja kinek adta javitani,ők kb mekkelek szintuek lehettek.
szerintetek hova a faszba tud eltűnni 5 hónap akatt 7000 köbméter víz egy vízóra aknában úgy hogy egy csepp se folyik ki felül
le lett takargatva nagykabátokkal meg mindenféle szarokkal anyámék szomszédjánál aztán nem hallotta hogy spriccel az elrepedt hollandernél
ha ások egy gödröt és beleöntök 5 vödör vizet kell neki egy óra mire elszívódik
öregasszony full depressziós mert 150 ezres nyugdíjból kb lehetetlen lesz kifizetni a vízdíjat ami 3,5 milla feletti összeg
Na, de már a németek is tákolnak? Vagy csak török kereskedőnek dolgozó szerb szerviz magyar szerelője művelte. 😒 😁
Nem sok a kulonbseg,csak 4 ev. 😀
Az újabbik. Cikkszám szerint legalábbis, már amennyit a tegnapi utánaolvasásból leszűrtem.
Na ez jó kérdés.😂
melyik az? 😅
Az.