Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én azért az ukránok helyében nem kicsit elvertelek volna 😂
azért a gagyibb damilból is egy 500+ méteres guriga legalább 5-6 ezer a végén a kacatok még kettő, 9 botnál azért buktak kb egy 50est
nekem egy egyszerű rádiós van kb 30 ezer a 2+1 szett, nagyjából 5 évet bír ki mert kikopik a görgő annyit húzzák a halak a nyelető féken
legutóbb is beestem a nádba mert benéztem a kivágott lépcsőt aztán mire ki tudtam vergődni a dzsindzsából addigra majdnem letekerte a 100 métert a dobról
több mint egy fél óra volt mire visszaszedtem azt a 80-90 méter zsinórt végén egy 10 körüli döggel
inikém nekem a legolcsóbb gagyi szettem van 4 jelző + a távjelző rádió dobozában volt 35 ezer sentinel vagy mi a neve. Már egyszer áztattam is meg amikor arra keltem, hogy csak a rodpod lábai látszottak a stégnél. valószínű egész éjszaka víz alatt voltak a jelzők 😅 Elmentünk merenyére pár éve a sógorral. Aztán úgy betaknyoltunk, hogy addig jutottunk, hogy a sátrakat felállítottuk. Ez volt az első nap. Arra sem emléxem, hogy kerültem be a sátorba úgy keltem, hogy az ágy mellett fexem és mindenem csurom víz. Bár a sógór váltig állította ő húzott be a sátorba a lábamnál. Vizes meg azért lettem mert addig szédelegtem a magasparton, hogy beleestem a vízbe és a csalánokon húztam fel magam 2 napig égett is a kezem mint az állat a ződ szint meg 4 napig nem tudtam lemosni róla 😅 A második nap fojtattuk az ivást addig jutottunk, hogy megint betaknyoltunk meg főztünk valamit 😅 a harmadik nap délután jutottunk olyan állapotba, hogy behúztuk a 6 botot. Sötétedéskor fogtam egy kilós dévért na az a bot már nem került vissza. 22 óra felé fogtam egy 18-as pontyot az a bot sem került vissza. Egy bot maradt a rodpodon de szákolásnál leemelődött a kapásjelzőről az utolsó botom és a sötétben valószínűleg úgy lett viszarakva a bot, hogy a zsinór nem futott a jelzőbe (kezeit széttáró) hajnal 6-kor jött át az ukrán szomszéd 100 méterre odébb lévő állásukból hozott egy nagy rakás összegabalyodott damilt és kérdezte ez az enyém lehet e vajon? Mivel meg volt a végszerelék is felismertem, hogy az enyém. Keveset beszélek angolul de nagyjából megértettem, hogy az elszabadult halam lehúzott 350 méter damilt a dobról amikor elfogyott a zsinór berántotta az egész rotpodot a vízbe a stég elé 😅 Amikor elmondta, hogy csak 9 botjukat szedte össze a hal és nekik is pont ugyan így néz ki az összes felszrelésük akkor néztem rá a stégre és nem láttam az állványt 😅 A 3 lába kandikált ki a vízből felfelé. Segített kiemelni a vízből de a bot nem volt rajta 😅 Kérdeztem a botot nem fogták e ki, Azt mondta azt nem 😅 Mondom akkor hol lehet a botom? Vízfelé fordult leírt egy nagy kőrt a kezével annyit mondott: in the water. Majd elment 😅 Na ezzel a lendülettel vissza is feküdtem a sátorba el is ment a kedvem az egésztől. Dél felé ébredeztünk a sógorral megittunk egy pálinkát bár őszintén szólva már lehet nm is hiányzott annyira . Elmeséltem neki a történetet(kezeit széttáró) Mondom neki bemegyek a csónakkal azt a stég előtt elkezdem evezőlapáttal túrni a víz alját hátha meg lesz a bot. órsóval együtt azért az 100 rugó volt annó 😅 Aztán ahogy bemegyek a csónakkal a parttól kb. 5 méterre egy nádfolton meglátom az átbukó rikító színű horgász zsinóromat. Odaevickélek megfogom a zsinort hát mit ad isten ott volt a végén a bot 😅 az volt a qrva nagy szerencsém, hogy volt előttem ez a nádfolt azon keresztül már nem birta áthúzni a hal a botot inkább a zsinórt szakította el 😅 Nos lényeg a lényeg a sok órát víz alatt ázó kapásjelzőim kifogástalanul működtek továbbra is. Szóval szerintem nekem nem lesz applikációs vámpír jelzőm mert ez ami most van minden olyat tud amire szükségem van 😂
nanapelem-akku volt a fő ok ami miatt tesztelik
meg állítólag ha elromlik bármikor adnak egy újat, még ha 5-6 éves akkor is
magyar cégtől ezt nehezen tudom elhinni, de hátha tényleg igaz
Na ezt írta a gpt. Ez ránézésre is magas nekem mint nyúlnak a lórács 😅 Van saját chat gpt fiókom és ingyen.(kezeit széttáró)

igen, meg lehet oldani, hogy a fizikai kártya megérkezése előtt is tudj telefonnal fizetni. A lényeg az, hogy az új virtuális/bankkártyát hozzá kell adni a telefonos fizetéshez, és be kell kapcsolni az NFC-t.

A te esetedben (Raiffeisen Bank + Redmi Note 14 Android telefon) ezt csináld:

NFC bekapcsolása
A telefonon:
Beállítások
Kapcsolatok és megosztás / További kapcsolatok
NFC → kapcsold BE

Xiaomi/Redmi telefonon néha itt van:

Beállítások → Kapcsolat és megosztás → NFC
Google Wallet telepítése / megnyitása
Androidon általában a Google Wallet kell a telefonos fizetéshez.

Nézd meg:

fent van-e a telefonon a “Wallet” alkalmazás
ha nincs, telepítsd a Play Áruházból
Az új kártya hozzáadása
Két lehetőség van:
vagy automatikusan a Raiffeisen appból
vagy kézzel a Google Walletben

A legegyszerűbb:

nyisd meg a Raiffeisen Bank mobilalkalmazását
keresd:
„Digitalizálás”
„Hozzáadás Google Payhez”
„Mobilfizetés”
nyomj rá

Ez átvisz a Google Wallethez.

Beállítás alapértelmezett fizetésnek
Fontos Xiaomi/Redmi telefonon.

Menj ide:

Beállítások
NFC
Érintéses fizetés
Alapértelmezett alkalmazás:
Google Wallet / Google Pay legyen
Képernyőzár kötelező
Telefonos fizetéshez kell:
PIN
ujjlenyomat
vagy minta

Ha nincs beállítva, a Wallet nem fog működni.

Fizetés boltban
Ezután:
feloldod a telefont
hátulját odatartod a terminálhoz
pittyen → kész

Nem kell megnyitni az appot minden alkalommal.

Ha nem működik elsőre
Redmi/Xiaomi telefonokon gyakori:

akkumulátorkímélő letiltja a Walletet
NFC fizetés régiója rossz
nincs alapértelmezett pénztárca kiválasztva

Ilyenkor nézd meg ezt is:

Beállítások → Alkalmazások → Wallet → Akkumulátor:

„Nincs korlátozás”

És:

Google Play Services legyen frissítve

A legfontosabb kérdés most:
amikor azt írod, hogy „regisztráltad az új kártyát az appban”, az azt jelenti, hogy:

már benne van a Google Walletben is,
vagy csak a Raiffeisen appban látod az új kártyát?

Mert ha csak az appban látod, akkor még hozzá kell adni a Wallethez.
én mostanában már nem is fotózok halat
idén rászoktam a 24es hordó formára, 4-5 hetente húzza el valami 15+ dög ezt el szoktam küldeni ismerősöknek hogy egye a fene őket
persze mindig átbaszok mindenkit hol fogtam, különben fél falu ott ülne ahol én, mostanában már etetni is sötétben járok, és más járművel mint amivel pecázok
Igazából már fizetős, ingyen csak az amatőr verziót éred el, amivel dolgozni is lehet, meg saját profilod lehet, az pénz.
ja ja kapásjelző 😆 Ilyen denevér formájú jelző. Lehet a neve is valami hasonló vámpír vagy ilyesmi 😆 Vissza tudod nézni a telefonon még a kapást is egész elképesztő baromságokat kitalálnak már 😂
jutubon láttam én is ezt a kis gömböcskés módszert. 10 feeltti pontynál tévedett kb. 20 dekát meg hosszra néhány centit(szemeit körbeforgató) Csak azt nem tudom, hogy bír viszonyítani ahhoz a gömbhöz ilyen pontosan(gondolkdós) Aztán láttam azt a telefon app-os lófaxt is. Automatikusan elmenti egy könyvtárba. Hol fogtad mikor fogtad milyen évszak milyen idő volt. Aztán ezek bármikoe visszakereshetőek. na nekem ez már túl könyvelő stílus. Én ezeket pont lexarom. 😅 Ha látom, hogy 10 környéke rámérek oszt jónapot. De én nem töltögetek füzeteket mikor mit és mennyit fogtam mert nem igazán érdekel 😅 Merenyén több ilyen könyvelőt is láttam már 😅 Volt aki 2009-től vezeti a spirálfüzetet mit mekkorát melxyik állásban fogta 😅 Az ilyenek dolgoznak mint a bérszámfejtők 😅 Nem tudom mitől nem mindegy nekik ezek az információk 😂
hát mivel most mondtad, hogy fizetős lesz így visszatérek a hagyományos módszerekhez benneteket foglak kérdezni innentől megint 😅
azért nem kell lebecsülni a fotó erejét
pl van egy kis gömb ha azt odateszed a ponty mellé akkor megmondja mekkora a ponty
én eddig röhögtem ezen, de ismerős mondja hogy rendeltek kapásjelzőt, ilyen telefonos applikációs faszságot és ahhoz adtak ajándékba egy gömböt és tesztelték
nem nagyon tévedett, a hosszba max pár centit súlyban volt kicsi eltérés de ott se sok, és ezek ilyen 15+ kilós dögök voltak szóval nem a másfeles pontynál tévedett egy kilót
szegény pipi eret fog magán vágni ha elterjed ez az applikációs jelző, vagy visszatér a ruhaszárító csipeszhez mint 82-ben 😆
Rajtad röhögéssel se lehet segíteni 🤣
GPT cimbi mit mond? 😃
Hát ha erre a befényképezésre hagyatkozol elég hamar átbasz
Szted? Ingyen nyalogassák a segged? Tudod, mi lóvé ezt uzemeltetni? 🤣
🤣
szerintem a porból préselt perselyek olcsóbban előállíthatóak nagyüzemileg
Van ilyen, de annyira azért nem spéci dolog ez.
https://carbomax.hu/Bronz-persely
Nos bankkártyám még nem készült el a fizikai. A telefonon már élesítettem az újat. Kérdés. hogy kell telefonról fizetni amig ki nem küldik a kártyát? Azt tudom, hogy be kell kapcsolni valami nfc-t de kell még valamit állítani rajta? Röhögés nélkül is lehet segíteni 😅
bebaxna ha fizetős lenne(gondolkodós)
Jól teszed, ha használod a gpt-t, pont t az ilyen hülyéknek készült 😁 (akik még keresni se tudnak) mert nemsoká fizetős lesz, vége lesz a jó világnak, hogy ingyen megoldja minden bajod 🤣
Apja faxát... 😬 szintet csapágyat lehet kapni méretsorban, a legközelebbit hozzá igazitjátok oszt csá...
https://www.csapagy.hu/szinter...
valami grafitos bevonat van ezekben
millió féle perselyt lehet kapni lehet pont lesz okyan ami kell neked
de a bronz is jó max előbb cseréled
kínaiaktól meg rendelj egy komplett önindítót
ebay kb minden van 10+ éve nem gyártott léptető motorokat is találtunk, 2000 körül gyártott plc-t is vettünk már vadi újonnan
Baszki pipi,most flancolsz itt a chat gpt-vel,kérdezd meg tőle!önkenő bronz persely!
annyira nem értek hozzá de mija faxom zsírozná magát az önindítóba? Persze léteznek ilyen teflonbevonatok de én sem halottam még ilyenről persze ez nem jelenti azt, hogy nem létezhet 😅
kérdés inkább az, hogy máshoz való önindítót nem lehet bele faragni? Melyik lehet az az önindító amelyík legjobban passzol? Fényképezd le a chat gpt-vel és már mondja is melyik bosch önindító jó bele 🙂 Mikor megvolt a maszterom annak az önindítója is megadta magát. Aztán nem volt vele érdemes foglalkozni. Akkor volt újonnan bele 55 ezer egy önindító, cseredarabot leadva egy felújított meg 45(kezeit széttáró)
Megkotlott a munkagépem önindítója, valószínüleg ráindítottak járó motornál vagy csak azért mert kínai, de kiszereléskor láttam, hogy a palástban a persely tökig elkopott és a tengely igencsak lóg, elviszem mesterhez aki hamar lerázott mondván ehhez nehezen szerez alkatrészt amire mondtam, hogy akkor csinálok bele perselyt mire mondta, hogy az nem lesz jó mert az önindítók perselye valami önzsírzós anyagból készül, hogy ne süljön be és a sima bronzpersellyel megszorul majd, hát én eddig ilyenről nem hallottam, de biztos igaza van vagy csak szivatott, pár régebbi önindítónál csináltunk sima anyagból és nem tapasztaltam, hogy rosz lett volna. 🤔