Vadászok kritikája: Egy hozzászóló szerint a részeg horgászok legfeljebb a felszerelésüket vesztik el, de a részeg vadászok egymást vagy a gyanútlan járókelőket lövik le.
ráckevén is 20 percre a víztől lehet venni olcsón
ha nem sorvasztotta volna el már az agyad 98százalékés a bútorlapból kipárolgó vegyszer akkor tudhatnád hogy a vízparti telek ér a legtöbbet, ezek között is azok akinek van mederhasználati engedélye, ami sok esetben többet ér mint a telek
tizenpár éve egy ilyen nyaraló 15-20 milla volt, ráckevén több ahogy jöttél lefelé egyre kevesebb
most ezek ilyen 70-90 milla
200 pénz meg egy 5-6 fős csapatnak nem egy nagy összeg, kell légkondi meg egy jacuzzi, a kertben egy szebb tűzrakóhely az összes többi "extra" kidobott pénz
ismerős a kígyóson vett egy 5 millás mobilházat pár éve, azt adja ki heti 50 ért 2-3 embernek kényelmes 4 embernek még épp elmegy
és akkor is 50 ha csak péntek-szombat-vasárnap veszik ki
fasza nagy stég, ha épp nincs senki ott a héten mindig szór be egy kis kaját néha ki is megy aludni, szóval nagyjából mindig lehet halakat fogni, ilyen kilós kárászokból rakós bottal tudsz fogni naponta 50-60 darabot, ma éjjel 3 ponty jött, igaz kicsik most a legnagyobb 4 kilós volt, bár ilyen 6-6,5 kilóstól nem nagyon fog nagyobbakat maggal
ha részegen pörögsz a csónakban ne is vár el hogy lesz hal
meg amúgy is balfaszok vagytok csak olyan helyen tudtok fogni halat ahol van a halak között egy kis víz is 😂
ismerős épp tegnap írta hogy egy hirtelen jött ötletként elmentek pecázni 0 előetetéssel aztán ilyeneket fogtak nem is egyet
Mivel el kellett valamivel ütni az időt szerencsére találtam egy kajakot a pinyóba 😅 Erről mindenki le akart beszélni már nem voltam szomjas természetesen nem hagytam magam a profi megmutatta a tudását 😅
szerintem horgásztunk vagy 4-en 8 bottal aztán ennyi lett az eredmény. Az rsd-n sosem fogtunk semmit pedig többször is voltunk. Egyszer volt egy húzós kapásom egy másik nyaralóba de mire kiértem a nyaralóból addigra meg meg is kagylózott(kezeit széttáró)
Na itt asszem 4 horgásznak 4 nap alatt ennyi lett az eredménye 🤣
ki a faxom ad heti 2 kilót egy szar rsd-ért? Mi többször béreltünk ráckevén és ráckeve környékén közvetlen vízparti nyaralót hát még csak drága se volt de soha nem is fogtunk semmit(kezeit széttáró) az egyik nyaraló bérléskor találtam a pincében egy műanyag egyszemélyes kajakot. Szar részegen mondom én megmutatom ezt hogy kell.(sípot fújó) A többiek próbáltak lebeszélni természetesen én nem hagytam magam 😅 ha a haverok nem fognak a stégnél már beszálláskor beleborultam volna 😅 Egy darabig egész jó is voltam majd egyszer csak mutattam vele egy eszkimó fordulót(kezeit széttáró) De az meg csak félig sikerült 😅 A szemüvegem bánta azóta is valamelyik nagy harcsa úszkál vele a környéken 🤣
Én - többek között - ezért vagyok- és maradok is bankkártyás. A telefont éppen úgy cipelem, mint a pénztárcámat, amiben benne vannak a kártyák-iratok, vagyis fizetéskor elő kell vennem valamit. Nem érzékelek semmilyen indokot, hogy váltsak, még akkorát sem, hogy akár csak elgondolkodjak is ezen.
A transzfogaras tetején lő okádék oláh cigánynál meg amúgy sem fizetek a lángosért semmivel, mert ilyen fosságokra mindig van nálam euro vagy helyi pénz pár tízezer forint értékben apróban.
2001-ben először voltunk kint és akkor néztük, hogy sok stéges partmenti ház volt eladó még itthoni mértékkel is fillérekért, ez még 3-4 évig így ment utána kilőttek az árak.
most ami a tuti az az rsd-n egy vízparti telek mederhasználati engedéllyel
rátenni egy-két mobil házat jó sok napelemet, szép nagy stéget aztán 8-9 hónapot ki lehet adni minden évben
heti 200ért simán ki lehet adni úgy hogy már a 2028as évre is előre foglalnak már most
ott nyári időszakban elkezdesz zörögni ingatlanfelújítással a helyi építési hatóság megbax rendesen. 😅 Ugye elméletileg erre itthon is vannak szabályok az a különbség ott ezt be is tartják szerintem a 70%-a a bevételüknek az idegen forgalom és nem veszi ki jó magát amikor a lánctalpason lévő légkalapács egész nap bontja a sziklát, hogy legyen hely az alapnak 😅
110-120 felé mondanám inkább és ezért már lehet venni önálló nyaralót. 60-80-ért vadi új építésű panziókba lehet kapni 40-60 m2 albetéteket közös udvarral autóbeállóval(kezeit széttáró) Érintőlegesen körbejártam a témát tavaly meg talán már tavaly előtt is.(óranézegetős) Aztán arra jutottam, hogy nekem nem éri meg, hogy 10 hetet dolgozzon egy évben aminek harmadát elviszi a közvetítő az üzemeltetéshez, 10 hétből 3 at meg a család 😅 Átbeszéltük az adózást is ami hasonlít a mienkhez mondjuk a vétel és eladás között nálunk 5 év náluk meg 10 év amíg még fizető a különbözet utáni szja. Meg idénre megdobta a horvát a nyaralók utáni helyi adókat ami eddig aprópénz volt most egy kézzel fogható összeg lett ezt kiterjesztették a használaton kívüli ingatlanokra is. Mer eddig úgy volt náluk mint nálunk, hogy ifa jelleggel fizettek ha volt vendég azután most már a nem termelő nyaralók után is. Sajnos én nem vagyok olyan tehetős, hogy megengedhessem magamnak, hogy egy 110-120 misis befektetés nem vagy alig hozzon valamit a konyhára. Szóval nyaralót legfeljebb akkor vennék ha baromira nem számítana, hogy ennyi befektetett pénz nem vagy alig hoz értéknövekménybe meg mi magyarok még mindig világ elsők vagyunk ezért kár kint keresgélni ingatlant amikor itt van a lábunk előtt 😅 Aztán ha nagyon nyaralgatni akar az ember ahhoz szerintem felesleges nyaralót venni amikor horvátban egy hét 150-170 ezerből megvan egy családnak. Tavaly előtt adtuk el a 2 családi nyaralónkat tiszakécskén. Na az is csak a nyűgnek volt. Szerintem egyik tesó se járt 10 éve még a környékén se mint ahogy én se. 😅
Tök jó 😆 Csak 3000 kilóméterről kizárólag közvetítő által tudod menedzselni a jutalék meg már is viszi a bevétel felét 😆 Na többek között ezért sem lett nyaraló horvátba meg a szezon rövidsége miatt. Pedig egy budapesti lakás vagy közepes méretű vidéki városban lévő két lakás árán már van horvátban hozzávetőleg jó helyen 100-120 m2 nyaraló saját kerttel kocsibeállóval. Na nem közvetlenül a vízparton de mondjuk attól 100-150 méterre(gondolkodós)
am tök jó, hogy elmentek pecázni, gallyra veritek magatokat néhány napra és csak a felszerés egy része vész kárba, a vadászoknál ugyanez, csak azok még ríszegen vagy egymást lövik le, vagy aki netán véletlen arra jár
Ki a fax akar az északi sarkkörön ingatlant venni 😆 Én néztem néhányat horvátba ott legalább jó idő van szezonban 😆 Meg nem kell hozzá lófax se a pénzen meg egy ingatlanosok kivűl aki mindent is intéz. Ott csak annyi a dolgod, hogy átutald a pénzt meg beköltözz 😆
Haver házat vesz Izlandon. 3 napja bementünk az önkormiba, kért regisztrációs számot, itt mindent azzal lehet intézni. Másnap bankszámlát nyitott ezzel a reggel. Mindezt angolul. Ma megnéztünk 3 házat, egyikre ajánlatot kellett tenni, de itt minden online megy. Kellett egy PDF, digitálisan aláírás, ehhez regelni kell egy speciális oldalon, majd a banki szoftvert hozzárendelni. Ezt útközben csináltuk meg, vezetés közben, kettőnknek volt fél óra, mert fele izlandiul van...
Eszembe is jutott pipi, ezt ő hogy oldotta volna meg? 🤣
:-D