Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

húzza a szemet hogy lemegy, szóval látványos, én eddig még nem tudtam megszokni
Ritka.
Most a dukátis csaapatot nézem,egesz jo utvonal.
Mondjuk ez a látványos tulzás, kb 5 mm lehet
Elvileg kifelé és befeszül a gumiba
Engem érdekel
amikor nyitod akkor látványosan lemegy az ablak, ha nem megy le akkor meg nem bassza be az ember izomból..... mert ugye nem 3 nap múlva csukod be kinyitás után....
azt nehezen tudom elképzelni hogy mindezt a meleg miatt tette mert idén nem is volt még igazán meleg
amúgy szerintem full béna a kilincs is meg ez az üveg le-fel tologatás is
Baszhatom,ha már fasza motoros utvonal se erdekel senkit.😆
Bár ez a lehuzásos keretnélküli ablak kicsit engem is aggaszt, de hátha más gyártok jol megoldották....
Azt se......
Na a viz uncsi,legyen tesla,azt szeretitek.😆

https://www.facebook.com/share/p/18XVsEyh4M/
Mennyit kell egy órának csalni havi 1400 M3 hez? 😅 Nem óracsalás hanem óra meghibásodás.Alant már írtam nekem volt ilyen egy almérőn. Napi 10 M3 írt bele 1 lakómnál 😆 Szerencsére az időben kiderült. Nem is baszkódtak forintomba se került.
Nálam is tettünk bele néhány lapát sodert. De jóvan az ugy 😄 nem inni van locsolni. Egyébként is felszíni kút 42 méter. A komoly kutak 100 M től kezdődnek felénk
Valamivel jobb mint a vizezés.
A vízzárót 10-12 centissel fúrják át (gyűrűs tér), a végén abban kalimpál a 40-es cső... ☹️ illene cementtel lezárni, de általában mindenki baxik rá, max 3 lapát sódert bele, oszt' jójazúgy - pedig magukkal kúrnak ki, hiába mennek le harmadik rétegig, ha nem töltik fel a teret, összefolyik a összes réteg vize, és a felső dzsuvás mindig, felénk leginkább vasas meg nitrátos.
Nem, sörözök. 😁
Meg mindig vizeztek.🤣
Az óra is lehet gond, előző lakhelyünkön az ottani vízműveknél bevallottan csaltak az órák, ott 10 éve 2 hónapra volt 30-35000 a vízdíjunk míg költözés után ugyanannyi lakóval leesett a normál 6-9000-re míg a víz/csatornadíj nem sokkal kevesebb, a helyi leolvasó röhögve mondta mindig, hogy tudják mit mérnek az órák, bejelentést tettünk párszor, de a bemérést a mi kltsg-ünkre akarták elvégezni úgy, hogy a közelébe sem mehettünk, a gázóra csere után ugyanez volt, mikor panaszt tettünk az ügyintéző annyit mondott, hogy az új órák jobbak mert többet mérnek.
nem jól láttam a telefonról a pontot 😆
szóval nem napi 3,3333 m3 hanem 33,3333m3 folyt el
persze csak ha a leolvasás után egyből elkezdte
az biztos hogy amikor leolvasták akkor nem folyt mert lehetett hallani, aztán letakargatta rongyokkal meg nejlonnal az aknafedelet és utána mag amiatt nem hallott semmit
na majd mondja anyám mire jutottak, én kíváncsi vagyok erre, mert nagyon hihetetlen történet
még nálunk a homok sivatagban se hinném hogy el tudna folyni napi 30-35 m3 víz egy 1x1 méteres gödörből
Nem napi 3 M3(ujjával német mutató) Az ismerősödnél napi 50 M3 folyt el tünet nélkül àllítólag. Ez teljesen nonszensz.
Ott ahol napi 70 M3 víz elmegy nem jut víz a házba 😅 Ennyi víz nyom nélkül akkor sem tűnhetne el ha föld alatti folyó lenne a ház alatt. 😆Pláne nem 40-50-63 as kútcsőnyi lyukon amivel átszúrták a vizzárót. 😆
ezt mondom én is
amikor anyáméknál fát ültettünk akkor 3 vödör víz vagy egy óra alatt szivárgott el a gödörből
és az kb 40 liter víz
el nem tudom képzelni miféle vízér ami napi 3 köbmétert el tud vinni
Teljesen nyitott csapon simán jön percenként 50 liter, az óránként 3 m3, 24h alatt meg 72 m3...
Ha van a közelben egy faszául megfurt kút, akkor az átjárást ad a vízzárón, és ott simán el tud menni ennyi víz.
Ennyi vizet a Duna nem visz el észrevétlenül 😅 Havi másfél millió liter víz elmegy a fagycsapon nem jut víz a házba 😅 inikém az aknából a víz feltört volna mint texaszban a kőolaj. 😅 Volt már aknába csőtörésem kétszer is. Töredéke víztől ázott még az utca is 😅
Pár éve itt a fórumon is írta valaki, hogy neki a 4 éve felújított illetve új kpe cső engedett el és csak annyit láttak, hogy némileg vizenyős a talaj egy körzetben és szintén leolvasáskor derült ki, hogy másfél milla körül van a vízszámla mire kiásták a csővet és egy pár centis repedés volt rajta amitől se a nyomással se a mennyiséggel nem volt bajuk csak mindig engedett. nálunk 2 éve asszony vette észre, hogy az egyik fagycsap környéke nedves és némi baszogatás után kiástam ( az óra kissé pörgött hiába volt minden elzárva) és maga az akkor 2 éves fagycsap engedett el tehát hiába új a cucc simán lehet szar akár maga a cső is.
a fagycsap hollandere repedt el és fullra okádta a vizet
én nem láttam mert nem is érdekel a dolog, az öregasszonyok(közte anyám is) látták, le is lett fotózva
ősszel leolvasáskor ilyen háromszázpár köbméter volt az órában most egy kicsivel több mint 7000
és nem 1000 mert le is fotózták
én elképzelni se tudok ilyen mennyiséget, a vizes aki levágta a szar részt azt mondta hogy van ott valami víz ér és az vitte el a vizet
ház biztosító 150 ezerig fizeti az elfolyt vizet, 200 körüli számla lesz a javítástól szóval csak egy kicsivel több mint 3 milla lesz amit nem tud fizetni, a ház se ér ettől sokkal többet, szóval a vízműveknek lesz egy 100 év körüli háza ha kihal az öregasszony