Na jo,egy kb 50-100 evre szolo kozlekedesi fejlesztest ket fogyatekos kommentrlore kell bizni,es lajkokkal dontik majd el hogy mi lesz.
Ja,ez a kormanyzasi koncepcio megy mar lassan ket honapja.
En kerek elnezest,az uj mindent eldonto demokracia inteneten lesz.🤣
Az M8 nak még ennyi a híjja. Röpke 50 kilóméter és ez még csak az ország középső szakasza. A végpont lajosmizse a kezdőpont menne valamelyik határra nyugati országrészbe. Ha a fiam sokáig él akár még autózhat is rajta 😅
kb. pont ezt írtam csak pepítában. 😆 Már az is sokkal jobb lenne ha budapesti körgyűrű az körgyűrű lenne és körbeérne az M0-ás. A pentele híd is kész van már szerintem 15 éve. Majd most kötődik össze az M8 valamikor 10 év múlva. Egy kibaszott körforgalmat is 5 éve csinálják már ahol az M8 belecsatlakozik Lajosmizsénél. Mondjuk az egy nagy elosztó 60 hektáron. Elméletileg év végére az kész van aztán lehet tovább folytatni az M8-at. Bár még jelét nem láttam, hogy a pentelei hídnál kapirgásznák a folytatást. az m8 a másik irányba egynlőre még csak az m6-ba csatlakozik.(kezeit széttáró)
az m4 et gyerek korom óta csinálják(óranézegetős) 25 éve cegléd környékén megcsinálták majd 6-8 éve kész lett pestig. 2-3 éve átadták a szolnoki elkerülőig is idén befejezték kisújszállásig. Pont a múlt héten voltam rajta másfél órát szoptam egy helybe topizva mert karcagnál ahol még egy sávos felborult egy kamion a gabonájával teljes útzár volt. Valami személyautót még az árokba is küldött. Aztán a dupla sávon még pest felé se volt forgalom másfél óráig. Szóval az m4 budapesttől kisújszállásig már csodálatos röpke 30 év alatt. Azt kisújszállástól még hol a faxomba van debrecen? nekem már nincs még 30 évem ezt kivárni. (óranézegetős) De mondjuk a mohácsi híd helyett ezeket már rég megcsinálhatták volna(kezeit széttáró)
és ez a ten-t már egy kész terv l? minden ország már kitűzte mikor kezdik építeni? és a keret is megvan rá?
mert ennek a fejlesztésnek csak így lenne értelme
ha ez nincs lesz egy híd a semmibe mind dunaújvárosnál ahol 11km távra ott a földvári híd
anno 2 híd volt az országban a dunán pest alatt most van 5 híd plusz az m0 hídja
én úgy gondolom annak a mohácsinak kb annyi értelme lenne mint a kalocsainak(22km távra van a szekszárdi híd tőle)párezer ember örülne neki aztán annyi
ennyi erővel lehetne híd hartánál is mert akkor át tudnék menni pecázni a túlpartra és nem kellene 70km pluszt kocsikázni
és kapásból fel tudnék sorolni 100 embett a hekyi lakosokon kívül aki ugyanúgy örülne annak a hídnak mint én
Te még ezeket mindig benyalod. 😅 Nálunk szerencsére megépült az m44. Amíg ott tartott az építkezés, hogy nálunk volt a vége teljesen üres volt. Az volt a duma amikor összekötődik az M5-el akkor forgalom lesz rajta lehet csak lépésben lehet rajta haladni 😅 aztán 1,5 éve összekötötték az M5-el. Annyi a különbség most 10 percenként elmegy rajta egy autó 😅 Az egész m44 olyan forgalomszegény, hogy 125 kilométeres teljes hosszán nem volt szolgáltató aki be mert volna vállalni rajta egy benzinkutat 😅 Minden felhajtónál ki is van írva, hogy a pályatest hosszában nem található töltőállomás 😅 ugye nekünk ez az m44 kurva jó annak a néhány embernek aki itt lakik. Eddig lajosmizse felé kellett menni az m5-re ami még pár kilométerrel rövidebb is volt. csak erdőn keresztül megy az út amit egyébként 2 éve újítottak fel teljes hosszában zsír tükör aszfalt. Csak annyi kibaszott őz meg szarvas szaladgál rajta keresztül, hogy nincs annyi állat a szafari parkba 😅 ezért sokkal jobb az m44. Nekem meg pláne mert közelebb esik a felhajtás mint a lajosmizsei útra kimenni. Szóval helyi szinten nekübnk qrva jó az m44. Országos jelentősége meg kb. lófasz. Ugyan ez lesz a helyzet a mohácsi dunahíddal. A mohácsiaknak meg 3 falunak csodálatosan jó lesz. Csányi úr is közvetlen tudja vinni a feldolgozott sertést szerbiába. Lassan 10 kilométerenként lesz híd a dunán a tisza átlépéséhez meg fél magyarországot meg kell kerülni. Ehhez nem kell közlekedési mérnöknek lenni csak rá kell nézni a gógle mepszre 😅
Igazabol mivel mittomen ket-három honaponta jarok somberekre,meg evente nemesnadudvarra kurvara nem erdekel arra milyen az uthelyzet,dzoval pestmegyebe legyenek rendben.😂
Azért a közlekedési infrastruktúra fejlesztése magával vonzza a környéken az ipari beruházásokat is. Nem butaság előre gondolkodni.
Attól meg persze megcsinálhatnák az utakat is, de pl. a 4-es út ahol én járok néha azt elég jól összerakták. Lehet kellett volna még 16 év hogy az 52-esig eljussanak a gépek 😅
Valahol olvastam,vagy hallottam hogy az europai eszak-del kozlekedesi folyoso reszenek terveztek az epiteset,az ai kereses ezt megerositi.
A Mohácsi Duna-híd és a kapcsolódó úthálózat a TEN-T (Transz-European Transport Network) észak-déli európai közlekedési folyosójának fontos eleme, amely az M6-os autópályát és az 51-es főutat köti össze. A jelenleg felülvizsgálat alatt álló, 2x2 sávosra tervezett beruházás alapvető célja az átkelés megkönnyítése és a tranzitforgalom hatékonyabbá tétele.
Ne baxx már fel... a keleti oldalon nincs az ég világon semmi két nyomorult falu összesen 3000 lakossal és odamegy kétszer kétsávos út 4 turbo körforgalommal 😡
Napi 600 becsült jármű, aha 🤣 paksi hídra 2000-et becsültek és most azon járok, alig szoktam autóval találkozni.
Az 52-en api 5000 autó, na nem azt kétsávosítják inkább, ott biztos kisebb lóvét lehet szakítani
Jó, csak ennek a feszültsége nem egyezik az ólom akkuéval. LFP akku meg tökéletesen alkalmas a régi akkuk kiváltására, amellett hogy biztonságosabb is. Ezzel még felgyújtaná magát, mert ráteszi a CTEK töltőt 😅
el se olvasom amit linkeltél meg se nyitom tök felesleges.(kezeit széttáró) Fél éve láttam a jutubon végig ment egy mérnők elmondta mi az aminek semmi értelme. Aztán ezek az útkapcsolódások 2 kilométeres szakaszok. Azt is láttam amikor lézer jani próbálta menteni a bizonyítványt, hogy ez mitől ilyen drága 😅 Egyenlőre az van, hogy napi 650 autó= 360 milliárd. Itt nincs mit megmagyarázni. Konkrétan ennek az összegnek harmadából építettek hidat kínában a tenger felett egy kilométeres magasságban 😂 Ennek a hídnak semmi értelme nincs. Nem kapcsolódik össze semmivel se. Az M6 déli szakasz a horvát A5-el közvetlen kapcsolatban van ez a szerb autópályával mikor lesz kapcsolatba? 2100-ba amikor megépítik a szerbek a szerbia mosolya vagy mi a faszom autópályájukat? Látom a narancsköd az agyadon van még ennek a beruházásnak a 60%-át néhány ember akarta zsebrevágni. Nem fogja.(meghajlós) Én várom már amikor ezek börtönbe mennek. Főzzél nekik kocsonyát azt a rácson keresztbe is be tudod adni nekik nem esik ki a tányérból 😅 Leszopni meg rácson keresztül is lehet őket 😂
52-es se különb és még lenne mit sorolni. Ennek a tök felesleges hídnak az árából 2 megye alárendelt útjait fel tudták volna újítani a következő 50 évre. utána csak karban kellett volna tartani. Felújítás alatt nem azt értem, hogy lemarnak a tetejéből 3 centit azt ráborítják az aszfaltot majd úthenger és kész. Mert az 1 évig tart. Hanem az útalaptól újból csinálni. Belefért volna ebbe a költségbe.(kezeit széttáró)
Gondolom a közlekedési mérnöki diplomáddal ranéztél a tervekre és tudtad hogy ez nem csak egy hid hanem három,meg a hozzákapcsolodo út. https://beruhazas.gov.hu/proje...
Az annyira nem rossz, annál sokkal rosszabb utak vannak nagyobb forgalommal... például kecskemét solt közt, azon sokat jártam, ezért baszott fel mikor meghallottam ezt az új mohácsi duna hidat. arra van pénz, erre az útra meg nincs - nyilván a híd építésen lehet legtöbbet kaszálni
nem fogják lefújni csak átgondolják és újragombolják a költségvetést. 250 milliárddal lett megírva a szerződés most tartanak 360 milliárdnál. azért álljunk már meg. Mennyi pénzt nem szégyelnek ebből ellopni? Ez 300 kilométer autópálya ha nem mészi csinálja a szíjjal hanem piaci alapon megy az útépítés. Ez meg egy szaros hid ahol átmegy napi 650 autó. bogyónak ez nagyon nem fontos ő kalocsán lakik neki a kalocsa-paks híd volt a fontos azt épen 2 éve átadták. Ez meg mohácson van(kezeit széttáró) Gondolom az m6 is azért kanyarodik be meg a dunahidat is azért kedzték el odaépíteni mert csányiúrnak ott van az európa színtű vágóhídja.(gondolkodós)
Ja,ez a kormanyzasi koncepcio megy mar lassan ket honapja.
En kerek elnezest,az uj mindent eldonto demokracia inteneten lesz.🤣