Általában valami stabil és pontos feszültség referenciát használnak. Kommersz dolgokban szinte mindig zéner diódát. Ez benne vagy egy "feszültség referencia" nevű integrált áramkörben ami tartalmaz minden kompenzációt is, mert mondjuk a hőmérséklet változásra azért el tud térni, de ha mérik a hőmérsékletét, vagy akár stabil hőmérsékleten tartják a komolyabb műszerekben, akkor az azért rohadt pontos tud lenni. A gagyi műszerkben csak sima zénert használnak ami viszont már el tud térni ha rossz napja van.
Aztán aki ennél is komolyabban gondolja, az fizikai alapjelenséget használ referenciának. Régebben egy speciális elemet használtak, most valami kvantum jelenséget, mert az abszolút pontos, mindig mindenkor.
Ja, mostanában ha menő akarsz lenni, akkor mindenféle, adott területen soha nem használt külföldi szavakat kell mondani, mert attól tűnsz komolynak, pedig előtte 40 évig magyarul mondta mindenki. Ja és az a legszebb amikor a taknyos kölök lebaszott, hogy az nem búvárpipa hanem sznorker. Bazmeg öcsi, 40 évig búvárpipa volt, ne legyél már nekem okos.
Sima szerelhető banándugó, mérőhegy meg villanydrót. Az örök élet mint a nyomorúság. Ha meg nem akkor meg újra szereled. A szilikonos mérőzsinorók jók, de annyit nem ér, csak a céggel vetetünk ilyet 😁
Lakatfogó azért trükkös, mert ott a mágneses mezőt nézi és ott zavarhatja a mérést a vezeték pozíciója a lakaton belül.
Meg amúgy az áram mérésnél is figyelembe kell venni a műszer belső ellenállását ha pontos értéket akarsz.
A feszültség mérés viszont direktben történik. Annak a pontosságát kell nézni.
Nekem van hozzáférésem, kalibrált, hitelesített műszerhez így meg tudom nézni hogy az én műszereim pontosak. Nagyobb gond csak egy teskós 1000 forintossal volt.
Feszültség mérésnél még van az is hogy ha zavaró jellel kombinált dolgot mérsz, pl. járó motornál a gyújtás ilyen, akkor az olcsóbb műszerek nem tudják jól mérni, mert az össze vissza jelnél lehet rossz időpillanatot kapnak el. Ezért szerettük jobban az analógot, mert ott nem volt ilyen gond.
Egyébként egy műszert, hogy állapítasz meg, hogy jó? Vegyél még két másikfajtát azt majd rájössz hogy mind a három mást mutat 😆 Azt ec pec kimehetsszel válaszd ki melyiknek akarsz hinni 😅
Nekem kábé ilyen tudású voltcraft van.. az már mit kapott... és még mindig jó.
Végig léptettem a 48 merci cellán, 2 mV-on belül volt az összes, 3 hét BMS nélküli használat után
Pipinek műszakilag ez már sok... 😀 látod olyan multiméterei vannak, amik egy-két volt különbséggel mérik ugyanazt 🤣 szerintem azokat még az ócska piacon is ajándékba adták neki 😄
itthon felkötök 3-3 horgot csütörtök-péntek-szombat estére botonként 1-1
aztán kimegyek beteszem a cuccot a vízbe, alszok egyet és hazajövök, ha van hal akkor fotó elküldöm haveroknak és alszok tovább
vissza se dobom azt a felszerelést aznap
Ugye? Melóhelyemen digitálissal mérjük és az eredményt nyomtatva fűzzük le az aktába, de mégse jók mindig azok a mérések míg nekem van saját analógom ami edig nem hazudott. 😁 Már van, hogy elkérik gyanús esetnél.
én 120-200g botokkal tolom a csatornán, 200g súllyal meg 150g süllyesztéssel
próbáltam ugyanazt a botot 2.5 librával az nem tetszett, így lett a 3.5 libra
nagyon erős bot , 5 kilót meg lehet emelni vele úgy hogy meg sem nyekken a bot
én ezekkel a vékony szarokkal nem tudok messzire dobni, nagyon keveset dobálok aztán csak izomból tudom megoldani
Nesze bogyo, erre szavaztál
Pedig fontos volt nektek🤣