Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a boton a libra nem dobósúly már hanem görbületi súly vagy mi a fene
az a súly amit ha ráakasztasz akkor a spicc teljesen lefelé néz
nem tudom hogy lehet ezt átváltani dobósúlyba, de nem is érdekel a dolog
az biztos hogy a 3.5 librás bot elég merev az volt a balatoni távdobó botom, 100as ólommal meg egy 20as golyóval simán dobtam 100-120 méter között szinte nulla gyakorlással
Azert had kuzdjek má ellene.
Képes vagy rá hajrá 😆 Képet tegyél a végén ahogy száll a fehér füst 😅
Baszki mit kéne csinálnom amikor hajítom be a ládába? Persze, hogy rátekerem. (Kezeit széttáró)
Nem tudom ez az elmúlt 15 évben ilyen divatszó lett. Ilyen tudományos szavakkal akasztják hasba a jól fizető horgászokat 😆 Régebben egy bot dobosúlyát grammba adták meg most azt is librába mérik 😆 Fogalmam sincs mi az. De szerintem a két libra két külön mértékegység lehet csak, hogy össze zavarják a horgászt 😆 Az elektromos kapásjelző mechanikáját például Swingernek hívják. Egy átlag rendes embernek erről a szóról inkább pajzán clubok jutnak az eszébe mint sem egy horgászeszköz. 😅
Igen tavaly előtt módosult a szabály. Most már 20 lovasig nem kell papper. A gyártok úgy csinálták meg, hogy lefojtották. Szóval egy 20 lovasból simán lesz 30 az már a dunán is elég. Bár hallottam olyat akit megmértek csónakszervízbe annak cumi lett 😆
Most egyenlore az lesz hogy egy bikakabellel ramegyek a mororra autoakkurol,hatha lesutom a gecibe az ecu-t.🤣
mert mindenki rátekergeti a készülékre a zsinórt aztán persze hogy gyorsan levégel
amúgy a jobb zsinórok egész jól bírják a gyűrődést
Ezt fél éve vettem tetszett a színe de ennek se hiszek 😆
Nem meglepődtem, visszakérdeztem.

A "libra" az font. 1 font 4.45N tolóerő.
Azok fél év alatt eddig mindig szétfoszlottak. Általában leesik a hüvely amibe a tű van de a pipa résznél is tört már el. Nem is használom rajta csak a próbalámpa funkciót értékeknek nem hiszek 😄
én a kishajóvezetőit elbasztam, addig húztam amíg a mahart felbomlott aztán nem volt rá lehetőség
mivel ott dolgoztam ingyen lett volna a tanfolyam csak a vizsga lett volna fizetős
bár kb sosem lesz hajóm.....gumicsónakra meg nem kell engedély már 20 lovas motorig ha jól emlékszem, az meg azért nem kevés, avval már a dunán is lehet kóborolni, előtte a 10 lovas korlátozással az necces lett volna
Ha nem tudsz róla akkor miért lepődtél meg? 😆 Én ha hallok valami újat tudomásul veszem nem meglepődök 😆
Egy minn kota-m meg egy zebco rhinom van. Többnyire librában adják meg a tolóerőt. Az egyik 55 a másik 70 librás. Ezek olyan 700-800 wattosak.(Kezeit széttáró)
Nem az engedély miatt 20 méteres hajóig 11 főig van vizsgám hanem mert állóvízben nem használható más. Meg szar is lenne 140 hektáros horgászvizen 35 motorcsónak dünnyögne egész nap 😆
jót akart venni, a fluke jó, most is jó meg 15 év múlva is
pl nekem a metex akkor lett amikor suliba jártam, megszűnt céges szerszám volt párszáz forintért, igaz akkoriban ilyen 30-40 forintos órabér volt nekem a reggelim belefért 20 forintba
egyszer rácsuktam a zsiguli motorháztetőt és elrepedt a ház, de még utána is üzemelt rendesen, de egy traktor szerelés közben kint maradt a lépcsőn és megázott és utána vége lett ez lehetett 15 éve szóval rengeteget bírt
szóval a jót 1x kell megvenni és ha nem balfaszkodja el az ember 30évig működik
amúgy a szar mérőzsinórok és csatlakozók miatt lehet eltérés a gagyi cuccoknál
Értelek. Ilyet viszont jó esetben egyszer kell megvenni aztán ha lehet hinni annak amit mutat már megérte ha évente csak háromszor hdználom akkor is(kezeit széttáró)
Ha ez a valóságot mutatja nem biztos, hogy drága bruttó 50 ért(gondolkodós)
Néztem múltkor lakatfogós tesztet a jutubom. Döbbenetes különbségek jöttek ki. Én már nehezen hiszem el a mutatott értéket. Nem úgy tekintek rá mint egy pontos érték inkább csak úgy mint ami tájékoztató jellegű😄
Miért kínlódnék ilyennel? A 4 egybe 80 cm hosszú lenne meg 22 kiló. bms-sel együtt árban pont ugyan az lenne amit az előbb linkeltem és legalább az egybe van és csak 15 kg(kezeit széttáró)
Nem horgászom, nem csónakázom, honnan a fenéből kellene tudnom róla?
Mi ezen a meglepő? Tavakon nincs más opció. Ha lehetne használni benzinmotorost már 30 éve lenne egy 20 lovas hondám behordani a bólyákhoz 😆 Mondjuk elég hangosak lennének a horgászvizek lehet még is csak jó, hogy nem engedélyezik 😆
Nincs rálátásom a csónakmotorokra. Az akksi, amit kinéztél 12.8V 100Ah 1C-s. Annyit tesz, hogy 1280W-os motort tud hajtani tartósan. Ha ennél kisebb a motor, fasza. Ha ennél nagyobb, akkor inkább nézelődj tovább.

Ami a multimétert illeti, Uni-T. Kellően pontos, nem egy vagyon. Sokféle van, egész kompaktok is.
Evező helyett. Nem kell rá semmi engedély, azért népszerű, a horgászok meg úgy sem száguldoznak.
Nekem nem is kell indító akksi munkaaksi kell a villanyos csónakmotorhoz. Igazából nem is kell mert van 2 optimám ilyen 7-8 évrsek még jól bírják. Inkább csak tájékozódom(gondolkodós)