Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na meg hát ezek a boltban 3 ezerért kapható multiméterek se tűpontosak. 1-3 voltot képesek benézni és pont annyi a lényeges tartomány amire kíváncsi az ember egy indító akksinál 😅 Nagyon keveset használok multimétert akksi nézegetésére. Azonban ha lenne viszonylag pontos lehet adnék érte több pénzt is. Csak fogalmam sincs melyikbe lehet megbízni. Nekem van kettő gagyi. A kettő között simán van 1-2 volt eltérés szóval nem tenném érte tűzbe a kezem egyikért se 😅
10 voltnál már alig teker az önindító
12,2v kevés szerintem az már kb. 50%-os akksi. 12,8 körül kellene lennie. Ha meg jár a motor 14-14,5 körül. A generátort itt ki is szűrheted. Szerintem az akksi szar. Persze ettől az önindító is lehet kehes de első körben akksira gondolnék. (gondolkodós)
Szénkefe, kommutátor, stb?
No,feltöltve egy voltmérővel 13v körüli,szerintem a mérő szar,mert a obd-n a tuneecu 12,2 v -ot mér,de ha ez leesik 2-3 v-ot önindítózásra akkor már nem pörög,csak nyögdécsel,ugyanúgy nehezen teker.
Létezik hogy egyik pillanatban jó az önindító után szorul?
Vagy az önindító esetleg az önindító szabadonfutó szivat?
én jópárszor töltöttem a ctek töltővel a lítiumos motor akkut még bírja
nincs másik töltőm aztán drágább lenne a töltő mint amit az akku ér
ruszki töltő meg tergkhelés nélkül 30+ voltot tölt aztán neki a 2ah akku nem terhelés
A lítiumos akkuhoz.

(egyébként gyanítom igen, a cellák mellé bepakolt elektronika szerintem megoldja, csak az olyan töltőt kell távol tartani tőle, amiben van regenerálás-deszulf. funkció)
olyan vékony a lemez hogy elolvad
pár éve gyűjtögettem az ólmot aztán szétvertem pár akkut mert arra gondoltam azokban mennyi sok ólom van(gyerekkorban is ezt csináltuk)
aztán ezekben csak az átkötések voltak használhatóak
az egyik pólus lemezei teljesen el voltak oxidálódva ilyen 1-2 centis fecnik voltdk felül belőle
aztán megvolt a 12.5 volt de amper semmi
Mihez?
Ilyen az egyik, a párja ennek az elödje ami még szürke meg egy nagy a pirosbol
ezek valamiért nagyon tartósak. kb 8 éve vettem egy gehl homlokrakodót amiben egy piros tetejü optima volt, egy idő mulva télen már nem nagyon tekerte, ezért cseréltem egy 1100ah valamilyen nagyobb akkura, de érdekes , hogy átkerült egy régi 2.5 ford tranzitba, azt meg simán beindítja azóta is, pedig az optima biztos hogy több , mint tíz éves
Nem mondom(gondolkodós) 7 évvel ezelőtt ez 100-as volt áfásan(dollárjeles)
pözsóba 5 év után 87%-os az akksi.(meghajlós) A munkaaksik a csónak motoromhoz kellenek.
felkeltett a vihar(szemeit körbeforgató) Szél meg villám. Eső meg semmi eddig(gondolkodós)
Miért kellett neked másik akkumulátor? már olyan öreg a peugeot toyota?
De jó neked....
Van valami hasonló színű lidls töltöm. Sajnos az optimáimat sose tudtam vele feltölteni. Máshoz meg nem kell az én autómba tették már generátort az intézi ezt(Kezeit széttáró)
Még létezett a FÉG a vadászfegyvereket oda kellett minden 5 évben küldeni nyomáspróbázták a csövet. Már ha egyáltalán csináltak vele valamit, minden esetre ez volt a rablómese. Lemezszekrény elég volt régen is. Évente kellett volna a rendőrségről egy erre meghatározott személynek ellenőrizni. Mivel vadásztag volt egyszerüsítette ezt a feladatot vadászatok végén aláíratta a jegyzőkönyvet a jelenlévőkkel. Három vadászat alatt tuti megjelent minden tag. A másik 3 vadásztársasághoz meg hívták mindig majálisozni. Berúgás előtt letudta a papírmunkát 😄 Meg szeretett főzni. Soxor ő főzött a társaságoknak. Aztán a város egyetlen löteréte is kijárt ha volt valami össznéoi esemény. Ott is összegyűjtötte az aláírásokat 😆 szóval pár esemény alkalmával letudta a kötelező családlátogatások 90% át 😆 Ezen nagyjából spórolt kb. 150 háztűznézőt 😆 A fennmaradt 15-20 személyhez meg ráért egész évben kimenni 😅
Ha egy óra után töltöttnek mutatkozik akkor az le van szulfátosodva... ha nincs egy jó regenerátorod, akkor baszhatod. Ha van, kb 50-70% esély hogy menthető
Igen.
A motoré mehet?
Nem célszerű impulzus töltővel tölteni lítium akkut. Az ólomnak kell csak a szulfát mentesítés.
Sima buta töltővel viszont lehet tölteni, bár nem volt rá szükség, mert nem merül le normál használatnál. Évekig tartja a töltést.
Ez e?
A skájricshez is?
Rossz helyen keresed. Itt mindenki hülye 🤣