Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nálad igen 😄
Létezik hogy az egyéves alig elmult exide akksi is megkotlik?
Inditozásra 10v köruli feszre esik vissza.
Ha hivatásos sofőr vagy akkor az az eü kód vagy mi a szar a jogsidban neked is 102 és(gondollkodós) Akinek 101 és az kapja meg 10 évre. Nekem azóta öt éves mióta megvan a teher+nehézpót(Kezeit széttáró)
A 102-es kód adott szervnél a mutogatós szatírt jelenti, azoknak én sem adnék 5 évnél hosszabb jogsit. 😁
Hat,ok,ez nekem pont releváns info.
nekem a 102-es miatt egyébként is 5 évre volt eddig is(kezeit széttáró)
majd jövőre látom milyen az e-fogási napló. Miért ne lehetne azon előre x-elni amennyit én akarok? Persze lehet lekorlátozza adott napra akkor az némi baszogás bár nem ikszelés miatt engem még nem büntettek meg volt, hogy a halőr ikszelte be helyettem. 😆 Aztán olyat is láttam már, hogy a tiszatón a faszi aki mellettem parkolt a hajójával a kikötőben ő valójában eltöltött 150 napot a vízen. Azzal kezdte minden évet, hogy beikszelte az összes napot nekem mutatta jégerezés közben 😅
Picit tobb lett mert az februarban volt es hozzaigazitva 32 februarban jar le.
és ha a születésnapod előtt intézed pár hónappal akkor csak 4 meg egy kicsi
Bazz,50 felett mar csak 5 evre van a jogsi.🤣
Nem kellett vizsgázni...... én kovidkor vizsgáztam, mer a gyerekkoromban megcsinált engedélyem valahol odaveszett, de ha megtaláltam volna akkor nem kellett volna vizsgázni, csak bevinni és érvényes......de a vizsga is parkoloban kocsiba ülve félora mert nem lehetett terembe beülni......a lap mellé adták a tananyagot is, amiböl tanulni kellett volna😀szoval nem volt nehéz
Nem kell pszihó többet. Ha ellenőriznek, szólnak előre, de ilyen még nem volt.
Minősítés kell évente, de úgyis járok versenyezni...
semmi papírom nincs vizsgáról
amikor ez bejött akkor kérdeztem azt aki az engedélyeket intézte hogy kell-e az azt mondta nem kell mert folyamatosan volt engedélyem és csak annak kell aki új belépő
ha jól emlékszem ott 91 óta voltam tag
nekem nem kell villanyos engedély, abban pl nem lehet egész hétvégét x-elni egyszerre aztán csak elfelejteném és basztatnának azért is
én már csütörtökön behúzom az egész hétvégét még akkor is ha napközben hazajövök
a területi jegyet meg már évek óta a horgászjegy.hu oldalon veszem, app nélkül
hát ezt nem tudom hogy lehet, mert az engedély kiváltásához szükség van a horgászvizsga bizonyítvány számára. Gondolataim szerint neked ezt a vizsgát elintézte az egyesület úgy, hogy ott sem voltál 😅 Egyébként ha kirámolsz a kék noteszból nincs ott egy horgászvizsga? Egy rózsaszín keményebb lap. Felül a szám és úgy kezdődik, hogy állami horgászvizsga bizonyítvány. Földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium főváros és Pest megy halászati hatóság. Illetve amilyen megyében te laktál amikor megcsinálták(kezeit széttáró) Bár hozzáteszem soha a büdös életben ezt még tőlem nem kérte senki. Az éves állami horgászjegy külön formában meg is szűnt már. Ha emléxel az egy ketté hajtható lap volt halvány kék színű és abba ragasztgatták a bélyegeket adott évre. Minden évben más hal volt a bélyegen. Na ezt már rég kivezették, most amit elvileg magadnál kell tartani az a horgászkártya, hogrász vizsga és fogási napló. A fogási naplón lévő regisztrációs azonosító váltotta ki az állami jegyet ez egybeolvadt vele. Ezek közül a halőr csak a fogási naplódat fogja elkérni és az adott vízre érvényes területi engedélyt. Legyen az éves vagy csak napijegy. A fogási naplón rajta van az évszám. Ha bármelyik doksi nem lenne meg nem is kaphatnál fogási naplót ezért a halőr nem is törődik a többivel. De ha letöltesz egy app-ot a mohosztól most már semmilyen papír nem kell. Úgy tudom fogási napló is elektronikus ha akarod ez választható opció. Ezen az app-on keresztül tudsz venni pár gombnyomásra napijegyet vagy éves területi engedélyt is. Minden állami víz benne van az applikációban. Aztán telefonon ki is fizetheted majd az email címedre már küldi is az automata a számlát a területi engedély meg megjelenik. Az appban az "ellenörzés" nevű fülben benne van a horgászkártyád fényképe, ha rámégy a "jegyeimre" nevű fülre mutatja hová váltottál engedélyt adott évre. A "tagságoknál" benne van melyik horgász egyesületnél vagy tag és zölddel írja, hogy aktív. "horgászvizsga fülnél" zöld pipa igazolja, hogy rendelkezel vele ha akarod le is töltheted akár magyar akár angol nyelven azonnal mutatja a képernyőn. Ha verseny horgász vagy a versenyző engedélyt is feldobja az adott fül alatt. Jövőre én elektronikus fogási naplót fogok kérni. Most egyenlőre nekem az app-ban azt írja, hogy papíralapú fogási napló kiadott. Szóval nekem semmi iratot nem kell már jövőre hurcibászni elég a teló minden rajta egy helyen. A gond csak akkor van ha részegen vízbe esik a telefon vagy elhagyom valahol 😅 De ha ez megtörténne egész biztos vagyok benne ettől lenne több bajom is. 😂
én nem is vizsgáztam
85 óta van folyamatosan engedélyem aztán amikor ezt kitalálták a régi pecásoknak nem kellett vizsgázni
de lehet csak az egyesület megoldotta okosban ezt nem tudom de nekem anno azt mondták nem kell menni
Ebbe mi a bonyolúlt? Levizsgázol, akkor most már neten ahogy ini mondja azzal a módszerrel amit én mondok. Aztán beballagsz a horgászboltba bemutatod az irataidat adsz egy telefonszámot meg egy emilcimet és mindent csinálnak helyetted néhány perc és indulhatsz horgászni egész évben. Aztán jó esetben jővőre nekem már ennyi se kell mert elektronikus fogási naplót igénylek a neten. Kattintok párat az app-ban kifizetem a telóról azt mehetek pecázni egész évben. Kb. 5 perc meló évente.
Te meg a szaros fegyveredhez járhatsz időközönként vizsgázni meg pszihomókushoz. Aztán 5 évente nyomáspróbára küldeni a fegyvert. Páncélszekrényt tartani otthon és alávetni magad ha jönnek a rendőrségről ellenőrizni, hogy a páncélszekrénybe el van zárva a fegyver meg a lőszer. Tényleg sokkal egyszerűbb 🤣
akkor ez már változott az elmúlt 35 év alatt(gondolkodós) Akkor vizsgáztam. Nos a neten vizsgázás az kicsit nehezebb mert a kérdéseket ki kell keresni az ai val a telón úgy, hogy befényképezed a kérdést a telóról de nem megoldhatatlan 😅
az f astra egy remek melós kocsi volt
nagyon balfasznak kellett ahhoz lenni hogy valamit elbasszon az ember rajta
a falábú félsüketek taposták csak szét a zsiguli után mert megszokták a hangját és az astrát is úgy pörgették
ha nem német/oszták behozatal volt akkor rohadni se nagyon rohadt max a tankolónyílás alatti sárvédőíven mert a sok paraszt mindig kifolyatta a benzint.....
persze napi 500 km én se ezt választottam volna, de egészséges önértékelésű átlag embernek teljesen megfelelő volt
Leaf-hez keves lenne egy indiai elefant hogy elfogadhatova tegye a kinezetet,a fastra meg egy szarcsimbók volt mar 2002 ben is amikor megvettuk,es meg honapokat vartunk is ra mer raktaron csak pezsgőszinu volt. 😂
Megvenni a hülye is meg tudja, de akkor hol marad az alkotás öröme? 🤣
Baszd meg a lőfegyveres tényleg egyszerűbb volt, annyi különbséggel hogy ott tudni kellett a vizsgán mindent
Az ugyanolyan szanalomgomboc mint a leaf,mondjuk neked valo.
Berhelni te szoktal ahogy latom a lapkák csiszolásával.Es meg engem nevez ini sóhernek.🤣
Ugy hogy penzed lenne ra.🤣
na az viszont egész hatásos tud lenni. De nem úgy ahogy gondolod a víz alatt szétrepülő repeszek sem ölik meg a halat az ugyanaz mintha megsoroztad volna lőfegyverrel 😅 Viszont a nyomás miatt megszédülnek a halak nem tudják az úszóhólyagjukat az adott szituációhoz időzíteni. Ha bedobsz egy kézigránátot egy 5 méter mély vízbe, látsz egy feltörő vízoszlopot egy kicsit megremeg alattad a föld. Ne menj el azonnal várj még kb. 4-5 percet akkor kezdenek feldobódni a halak a víz tetejére. 😅 ami környéken volt ha az mind feldobódik és kevés lesz a dög közötte. azok még vagy legalább 10 percig vissza se tudnak menni a víz alá kb. ennyi időd van, hogy egy csónakból beszákold őket 😆 Azért tudom ilyen pontosan mert van benne gyakorlatom gyerek koromból 🤣
nincs tesztlap neten kell vizsgázni aztán egyszerre 15-20 egyed van és már nem tudnak mindenkinek segíteni ha full hülye hozzá mert nincs idő rá
ja és 45 kérdés van
Amit itt felsoroltak a cikkben azért nem annyira bonyolult a horgásznak. Ha ezekkel mind nekem kéne foglalkoznom lehet nem lenne engedélyem soha. A valóságban ez úgy néz ki, hogy beballagsz egy horgászboltba megcsinálnak egy laptopon helyetted mindent elmondják, hogy mikor hová mennyé vizsgázni. A vizsga többnyire olyan kapsz egy tesztlapot minden kérdésre van a,b,és c válasz. A vizsgabiztos már az elején elmondja, hogy amit nem tudsz biztosan azt ne ikszeld mert majd a végén megbeszélitek. ez annyiból áll, hogy 15 kérdésből kitöltesz kettőt amit tudtál a vizsgabiztos beszedi mindenkitől a lapot és javítókulccsal behúzza a helyes válaszokat 😆 Ezt a vizsgát életed során egyszer kell megcsinálni az utána örök mint a kismotor jogsi 😅 Aztán visszaballagsz a horgászboltba amikor már megvan a horgászbizonyítvány számod. email címre leregisztrálnak egy hét múlva küldik a kártyát a postán. Még egyszer visszamégy a horgászboltba kitölti a horgászboltos az állami területi engedélyt és kész. Innentől kezdve évente neked mindössze csak annyi a dolgod, hogy február 28 minden évben egyszer bemégy a horgászboltba, akkorra ugye már minden adatod megvan leadod a fogási naplót a horgászboltos pár kattintással újból indítja az aktuális évedet fizetsz 16-17 ezret és kész(kezeit széttáró) Nekem nem mindig sikerül azt sem megugrani, hogy időben bemenjek a horgászboltba 😅 Idén ez 5000 bünti lett. 😅 Most, hogy van lapostelóm még egyszerűbb lesz jövőre a helyzet. Van egy mohosz applikáció azon lesz jövőre a fogási naplóm is meg az éves engedélyem is. És telefonon már ki is fizetem. A kártyát ugyan 5 évente igényelni kell azt még nem tudom hogy lesz addig még van négy évem tavaly lett új a kártyám. De feltételezem az applikáció a horgász szezon végén feldobja, hogy jövőre lejár a kártyám amit ott tudok érvényesíteni és kifizetni. Így már nem lesz fizikai kártyára sem szükség. Az applikáción lesz az éves horgászengedély a fogási napló a horgászkártya és területi jegyet is lehet venni adott vízterületre appon keresztül. Szóval még a horgászboltba sem kell már bemenni ha nem akarok. Ha azt akarom már minden rajta lesz a telón még az sem gond, ha le van merülve a teló amikor jön az ellenőr ő a saját appjában mindent lát. Mondjuk kivéve a fogásinaplóval lesz baj, mert ha le van merülve a teló nem tudom az appon keresztül beírni a fogott halat(gondolkodós) Nálam mondjuk annyival egyszerűbb a helyzet, hogy soha nem viszem el a megfogott halat 😅