Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem az edényből "kiszorít", hanem elfoglalja a gömb térfogatát a vízben úgy, hogy jóval könnyebb levegő van benne.
Ott hibádzik a gondolatmeneted szerintem, hogy a ping ponglabda nem szorít ki semmilyen vizet, ugyanabban az edényben marad csak magasabb lesz a szintje. Ha kívülről nyomnád le a labdát más lenne a szitu de így a mozgó rendszer része a labda is
AI... haggyadmá

Tessék. Tudtam, hogy lesz róla kísérlet.
http://youtu.be/SUq_tM3yGTM
AI szerint A.... most kérdeztem meg. Nagy vita van erről több helyen a neten.
Levezetem.

A balsó pitliben ott a víz meg egy pingpong labda. A jobbsóban ott az acélgolyó.
A labda le van húzva a víz alá, így ott van egy labda térfogatnak megfelelő levegő buborék. A másik oldalon az acélgolyó van a víz alatt, ami a mérlegre úgy hat, mintha az acélgolyó térfogatának megfelelő víz lenne ott.

A pingpong laszti legyen 5 gramm. A labda/acélgolyó tárfogatával egyező víz 50 gramm. A vasgolyó 250.

A vasgolyó 250g, tartja a kötél, amíg nincs a vízben 250g húzza a kötelet. A vízbe mártott golyót a felhajtóerő a kiszorított víz térfogatának megegyező felhajtóerővel tolja felfelé, esetünkben 50 grammal. Tehát a vízbe lógatott vasgolyó esetén a kötélerő 200g lesz, mert Atchimedes megmondta, hogy így van.

A pingpong laszti viszont 50 grammnyi vizet szorít ki, viszont csak 5 gramm a súlya (mert ugye tele van lufttal), mínusz 45 gramm a difi és ettől a mérleg kibillen a vasgolyó felé.

Ha kiveszed a pingpong labdát és vízzel pótolod, a mérleg egyenesen áll, nem billen el.
Ha a pingpong lasztit nem a madzag tartja lent a bödön alján, hanem te fentről nyomod ujjal, pálcával, stb. akkor azt a 45g-nak megfelelő erőt kifejtve a lasztit a víz alá nyomod ÉS a mérleg vízszintben marad.
2-3 fordulat,nem kellett nyekegtetni.Ilyen önindito volt minden motoromon,egxik se kopott tövig.
próbáld ki ha nem hiszel nekem
mindenképp a vasgolyós oldal megy lefelé
nem a futásteljesítmény a fontos, hanem az hogy indul a gép, mert ugye nem mindegy hogy 1 főtengely fordulatra indul vagy nyekegeted fél percig mire beröffen az az ócskaság
plusz jó eséllyel alul van méretezve az önindító
Hanyatló nyugat. Montenegróban motorozunk. Németek ezekkel jöttek 🤣
A legolcsobb bontott 130 euro ebayen,vagy vadiuj kinabol 26500 korul.
Esetleg oemparts 237e ert.😂
Vagy ersatzteile nemet,644 euro.
Ember... adott tömegű edény, adott tömeg víz, adott tömeg labda. Bele az edénybe a víz, bele a labda. Ha lekötöd a labdát az aljára, és úgy öntöd rá a vizet, szted más lesz a tömege?
Bizony. A hölégballon is igy müködik, csak mások az arányok. Nyilván pont emiatt jelen esetben kicsi a felhajtoerö, de mégiscsak van
Ini leirta....
Látod, a terhelővilla milyen jól jött volna :)

Jó, egy felújítás olcsóbb, mint egy önindító. Az is valami.
Ja,es a vizet is le kellett engedni hogy a termosztathaz fedelet levegyem,hogy kiferjen az onindito.
Forrasztani kell mind a kefeket mind a pozitiv csatlakozot hogy kijojjon a kefetarto.
Futok egy kort felujitonal mert a komutator is kopott.
Nem akku gond,szoval a menő litiumos akkuert kar volt,de holnap mar itt van.
Volt egy ilyen érzésem. Szemre 12 x 10 x 5-ös kefe kell ebbe is, de a bekötések nem tudom, hogy vannak megoldva.
Nah,denso,japan,54e km,es elfogytak a kefek.teljesen,van amrlyik letort.
nem kellett volna annyit betegeskedni iskolás korodban 😂
ha nem hiszed próbáld ki, ha nincs labda egy gyógyszeres flakon is megteszi
Akkor a két oldal egyensúlyban lenne. Vagy ha nem lenne pingpong labda, csak a vízszint lenne egálban (azaz a laszti térfogatát is víz töltené ki).
Ja, emeli a labda magát, pont mint Münchausen báró, mikor saját hajánál fogva átdobta magát a kerítésen... 🤣
pipinek való multiméter:
https://www.facebook.com/reel/1642501277040874
erre mondják hogy hülyebiztos 😂
Valaki egy stampót? 😆
Na banán pálinka kész(meghajlós) 36 liter 😀
Talán 😆