Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ha nem termeli ki ne fizesd meg.
Csak ha már nem lesz aki dolgozzon neked, mert van jobb lehetőség, akkor úgy termelés sem lesz a cégnél, tehát ha más tud fizetni akkor valamit rosszul csinálsz.

Egyébként ja, dumálni könnyű :D
De ott kezdődik, hogy az Audi kurvanagy extraprofitot termel, de az alkalmazottaknak vérremenő sztrájkot kellett csinálni hogy hajlandó legyen visszacsepegtetni.
Nálunk is duplázódott a forgalom, a bevétel, minden baromságra égetik a pénzt, de a melóstól elvették a munkaruhát, az extra jutalmakat, a sikeres projektek után járó jutalmakból sem jut a melósnak aki megcsinálta, csak az igazgatók járnak jól, miközben mi szívunk, aztán fizetés emelés is nuku.

Legjobb az volt amikor romániából jött egy radaros, hogy át akar települni, mikor meghallotta mennyit kapunk mi hangosan elkezdett röhögni, mert már ott is több a fizu erre a melóra.
Mondjuk én épp jól keresek, mert motorozik a főnököm de most hogy volt emelés az Audinál lehet jelentkezek oda
ezt biztos nem kérdezted komolyan....
Mértnem veszi fel valaki a "szóltak"-ot és juttatja el a független oknyomozó sajtóhoz..................egyet sem?
mindkettőtől volt és van is, de csak szakma alapon... 90 óta létezünk egy adószámon... csak eddig hagytak egyre kisebb igaz, de élhető játékteret, most meg már semmi sem elég a hatalomnak.... egyre több lett az az ügyfél, akik jelezték, hogy szóltak nekik, kivel akarnak tovább dolgozni... és jó lesz az nektek? Ööööö, nem... de nem tudunk mit csinálni..... ez a matek, és nem lehet vele mit csinálni...
Feriéktől se volt megrendelés?
neccharisnyát vazze.... már nézem melyik állna jól...
Mondom hogy hama vegyél tüllszoknyát.
hááát Sanyi bácsi, én azt mondom, lehet egy embernek magas bére, de azt meg is kell tudni termelnie + a költségeket+ a cégnek is kell nyereség értelem szerűen.... egy háttal álló kezdő ezt nem termeli meg. Nálunk, ha valaki kezdőként állt be, nyilván alacsonyabb bérről indult, de menet közben emeltük, kérni se kellett... ráadásul mindenki hivatalosan be van jelentve, nincs borítékolás... de nem tudjuk kompenzálni a kinti béreket, mert ahhoz akkor árrés is kell, azt meg nem akarja kifizetni senki.... követelhet mindenki magas bért, bármely szektorban, de ez nem megy ezen a piacon... én is megértem, hogy kimennek a szakemberek, de ugye ez ennél jóval összetettebb probléma... Azt a legkönnyebb kitalálni, hogy fizess meg... ok megfizetünk, termeld ki.... öööö ja, azt is kell? Mit gondoltál, a pénz fán terem vazze? én mindenkit minimális alap + jutalékban foglalkoztatnék, de az meg nem megy, mert rögtön rájönne, hogy szart se tud. Ha nem lennének értékesítők, ezek a mikulások magukat se tudnák eltartani ,úgy sem, hogyha értenek hozzá, a kezdőbe meg bele kell ölni sok-sok millió Ft-t és időt.... Kurva sokat kell dolgozni, ahhoz, hogy pénz is legyen, meg jó is legyen... és ráadásul állandó ellenszélben, mert sosem szoptuk le a hatalmon levőket, a szakmai tudásunkból akartunk mindig élni... teszem hozzá, sajnos... ez nem az a piac, most meg már pláne... Lehet, váltani kellene, mindenkit kirúgni, beülni egy multihoz, vagy kurvának állni és beülni egy állami szervezethez és baszni mindenre....
és szerinted jól éreznéd magad Argentínában? szívesen élnél úgy hogy üldöznek? ez csak addig tűnik vonzónak amíg ilyen szituba nem kerülsz.
Ebben egyet értünk, a sírig kell élni, ahhoz meg szajré kell, nem dicséret. Bármikor cserélnék az ország fűtésszerelőjével, csak én összeharácsolnék, amennyit tudnék, aztán dobbantás Argentínába vagy bárhova, ahol nincs kiadatás.
Pedig ha belegondolsz elég buta hozzáállás a kiképzett munkaerőt nem megtartani.
A "menedszeri szemlélet" ahogy az igazgatónk mondta, azt nem látja hogy mennyivel termelékenyebb egy kolléga, csak azt hogy ennek magasabb a fizuja, vegyünk fel egy kezdőt mert az olcsóbb.
Előző melóhelyemen ez volt. Most csinálták vissza a régi rendszert, mert kiderült hogy az olcsó megoldás mennyivel drágább és nem működik
mindegy, kár ezen vitázni, a sírba senki nem visz magával semmit, nekem nem az az életcélom hogy azt halmozzam, ennyi.
Akkor te sem éhbérért melóztál és a köszönet csak mellékes, ennyi.
Rossz példát írtam ,nem a politikára akartam kihegyezni, akkor legyen inkább már milla és yacht helyett óceánjárós nyaralás, az simán megvan bármelyik aktatologatónak ha jó helyre tolja be az aktáját.
ez mind nézőpont kérdése, nekem már nem kell jobb ház vagy jobb kocsi, jobb nyaralás sem. bár most Vegasból lehet lerepülök kicsit Hawaii-ra vagy Mexikóba valamelyik hétvégén, kicsit körülnézni meg melegedni
Pontosan! Legjobb példa Mészáros Leonidász, 9,5 millió ember gyűlöli, semmilyen produktumot nem hagy maga után a világban, de kurvára leszarja, mert van pénze boldogan élni és nevet mindenkin.
Ennyi a számít.
Már 10 évvel ezelőtt sem azért melóztam diákként, mert az anyuka megköszönte, hogy kimentettem a vízből a kisfiát, hanem mert kurva jól fizetett az a diák meló, lehetett tolni a heti 6 nap 12 órákat.
tudod Zoli, előfordult már, hogy napközben elromlott egy gépünk, odaértünk a kórházba, a folyosón 50 ember és amikor megcsináltuk kifelé konkrétan megköszönték hogy nem kell hazamenniük és megkaphatják a kezelésüket ami akár az életüket jelenti. a hajlékony meg gondoskodjon magáról, én is azt teszem
Az a bepunnyadt életunt aktatologató meg 10 év múlva kedvetlenül bökdös rá a környékbeli villákra, hogy nézd, azokat én építtettem egy lúzer kőművessel fillérekből aki a belét kiköpve keccsölt napi 20 órát és mára lerokkanva próbál hálásan mosolyogva köszöngetni a rokikocsijából amit persze nagy ívben leszarok és nem fárasztom magam a visszaköszönéssel, de figyelj, nem tudom hova tenni a most felszabadult milliárdjaimat tudnál valami jó kis befektetést, na mindegy majd jövő héten megbeszéljük a bahamákon vagy inkább később mikor a yachttal új-zéland mellett leszünk?
Attól neked mitől lesz jobb? Dicsérettel meg köszönettel tele van a padlás, ettől nem lesz jobb a házad, nem lesz jobb a kocsid, nem lesz jobb nyaralásod. Persze, fontos a munkád elismerése, de a pénz ami diktál.
Tény, hogy a manágerek munkája egészen más jellegű, mint egy ács-állványozó, vagy bádogos és jelen világban erősen közelítenek egymáshoz ezek a fizetések.
nem mese,térjünk erre vissza 10 év múlva. én pl. egy szakadt kőművesként is tök büszke lennék magamra hogy ezt meg azt a házat én építettem, vagy 30 év múlva emlegetnék a nevemet, hogy milyen kurva jól felraktam azt a csempét, ez van.
Tyűűűűű................asztaaaaaaa.
Szabadidődben dolgozz picit állatmenhelyen vagy etess hajlékonyakat,a többiben meg lehet gennyesre keresni magad papírtologatással.
Esetleg jöhetsz ide bútort felvinni a 10.-re karitatív jelleggel.
Druszám, ez csak a szép mese része, amit írsz. Bármikor eldobnám a műszaki mérnök diplomámat 2-szer ennyi fizetésért az eddig megépült terveimmel együtt, mert elvekből nem lehet megélni. Csak a pénz számít és semmi más.
Tudod: "Jobb egy Audiban sírni, mint egy biciklin az esőben."
nem, nem csak ezek a területek :)
egyáltalán nem biztos, én például nem szeretnék életem végén úgy visszatekinteni hogy egész életemben nem csináltam semmit csak papírt tologattam meg tárgyaltam a semmiről. inkább legyen melós az életem de érezzem azt hogy tettem valamit másokért de ez már kicsit elvont téma