Kívül nem is igazán vagy az csak marginális a belső a lényeg azt meg a spray nem nagyon oldja meg, ezért mükszenek sokkal tovább az olajzóval ellátottak ahogy tapasztaltam, a lánc gumigyűrűiben bízni hosszú távon nem érdemes, mondjuk annak aki évente 20000 fölött megy tényleg nem kell a spray (én akkoriban jó ha egyszer fújtam míg cserés lett) mert hamarabb nyúlik a használattól mint rozsdásodik el belül a csap, de aki évente csak párezret megy annak jobb az olajzó.....szerintem.
Azért gondolj bele, hasonló, mint a külön olajzás szivattyúja és tartálya. A szoci motorokon minden tankolásnál számolgatsz, öntögeted hozzá az olajat, de a nyugati 2T gépeken csak van egy tartály, amit felöltesz és még azt is jelzi, ha az kezd kiürülni, szóval sokkal kényelmesebb.
Ugyan ez itt is, nem hajolgatsz, fújkálsz, baszakodsz vele, hanem néha feltöltöd a kis tartályt és néha csavarsz vagy nyomsz egyet rajta, szerintem igen jó kis kütyü.
Köszönöm szépen a tippet, de sokkal nem olcsóbb, mintha valami 10 ezer körüli cuccot egyben veszek és gyorsan felszerelem. Nálam az idő a szűk keresztmetszet, ha van egyben és készen, akkor azt veszem.
a sthil pumpás sokkal olcsóbb és az is fasza
kell egy tartály amiben az olaj van valami olcsó keleti cucc pl zsiguli kuplung tartály, ha nem sok a hely akkor lehet motor fékfolyadék tartály is
ebből meg egy csővel a stihl pumpához ahhoz a kézzel nyomkodós gumis gömbhöz, de lehet alko vagy a tököm bánja miféle pumpa
innen egy kis tartályba megy az olaj amibe 1 pumpálás elfér, nekem egy légtömlő csatlakozó volt a tartály erre-ebbe egy szűktővel mehet a cső ami a láncra csepegteti
emiatt kell az alsó kis tartály mert így lehet szabályozni a csepegtetést
ha meg sok olaj kell gyorsan pl patakátkelés után, akkor 2-3 pumpálás és folyik a nedü
a pumpa 1000 ft a tartály 1000ft pár kis cső 500ft bilincsek stb 500 ft. 3 sör amire kész van 500ft
Valaki szerint kenés sem kell a láncnak.
Ugyan ez itt is, nem hajolgatsz, fújkálsz, baszakodsz vele, hanem néha feltöltöd a kis tartályt és néha csavarsz vagy nyomsz egyet rajta, szerintem igen jó kis kütyü.
A lábam letenni elfelejtem nemhogy még olajozgatni menet közben.
pl:
www-kisgepek-hu/eshop/20-1-Lan...]http://www.kisgepek.hu/www-kis...[/url]
http://www.baro-ker.hu/product...
a többi meg gombok
akkor nem látta az idegen szem ha nézte.......
kell egy tartály amiben az olaj van valami olcsó keleti cucc pl zsiguli kuplung tartály, ha nem sok a hely akkor lehet motor fékfolyadék tartály is
ebből meg egy csővel a stihl pumpához ahhoz a kézzel nyomkodós gumis gömbhöz, de lehet alko vagy a tököm bánja miféle pumpa
innen egy kis tartályba megy az olaj amibe 1 pumpálás elfér, nekem egy légtömlő csatlakozó volt a tartály erre-ebbe egy szűktővel mehet a cső ami a láncra csepegteti
emiatt kell az alsó kis tartály mert így lehet szabályozni a csepegtetést
ha meg sok olaj kell gyorsan pl patakátkelés után, akkor 2-3 pumpálás és folyik a nedü
a pumpa 1000 ft a tartály 1000ft pár kis cső 500ft bilincsek stb 500 ft. 3 sör amire kész van 500ft