Dehogynem, csak olyat kell csinálni, eladni amire szükség van. -nem fikázásnak vettem, csak maradtam a példánál. Persze van igazságod, mert jó pár faszt ismerek akik mások nyomoruságán törnek előre.
De pl ha holnap elkezdenél egy faszául kitalált bajuszpödrőt árulni, amit kis befektetéssel hatékonyan tudsz előállitaniés kiszámolod hogy a tisztes hasznod 10 ft darabonként, és a jelenlegi állapot szerinti várható piaci eladásaiddal számolva fedezni fogja a havi létedet, akkor ha mondjuk egy év mulva rájönnek a bajuszos emberek mekkora király dolgot csináltál és veszik mint a zállat - ezáltal lényegesen megemelve a havi bevételed, nem fogod 8 forintra leszállitani a hasznod :))
Tehát hamarosan gazdag lennél:))
Aztán mondhatnánk is neked, hogy ujgazdagkötsög:)))
ne hidd hogy vájkálok a pénzügyeidben és csak töredékekben emlékszem amiket írsz, mert sok mindent írsz motorokról megtett kilométerekről merre jártál mennyiszer
de ennyiból is összerakom hogy nem csóresz gyárimunkás vagy, szóval a jó az csak jó
azán hogy mikor vetett fel a pénz mellékes
de a stílus tipikus aranyifú stílus, és ezt nem a verebek hordták össze az út széli lószarból
Ha mindig mindent szétosztana az utolsó centig magának nem maradna annyi, hogy megéljen. Pl mint alkalmazott nem fogsz a munkaidő lejártával (amit alig vár) tovább foglalkozni a másnapi, későbbi munkával, nem papiroz késő estig, nem foglalkozik hétvégén vagy éjszaka adódó problémákkal, nem intéz ügyet, stb. szóval van rengeteg plusz, amit valahonnan fedezni kell, különben inkább akkor alkalmazott legyen valaki. Ráadásul ha beüt valami gazdasági ügy, akár ki nem fizetett meló, elbaszott meló, büntetés, nem várt költség, azt is a zsebből kell állni. Mert nem fog beszállni az igazságosan megfizetett alkalmazott -mert neki az jár.
Na mindegy, én emiatt se tartok alkalmazottat mert ezzel nem akarok pluszba rágódni. Az ügyfeleket meg nem vágom át, azért sem lettem ujgazdag:)) viszont adnak tovább. Olcsóbban adom amit én viszek mint ahogy megtudná venni bárhol, hacsak nem ragaszkodik valami olyanhoz amit nem tudok jó helyről megszerezni. Dijban meg van olcsóbb is, drágább is.
azért nem éheztél gyerekként, vagy akár egy zacskó cukrot se 3 nap alatt ettél meg
szóval ez a "jó" lehet nagyon jó is meg kevésbé jó is
de mindenképp nem szar
Nem nagy cucc kell,valami motoros cipo,amiben lehet maszkalni es nem csizma,a shoxnal lattam ilyen magasszaru bakancsnak kinezo kepzodmenyt ami elmegy.
gazdag 2 féleképp lehet az ember:
vagy elveszi másoktól vagy nem adja oda
az elveszi másoktól azt gondolom tiszta sor
a másik:
pl ha te az 500 ezres légkondira kapsz 300 ezer kedvezményt és ezt megtartod (jogosan) akkor ha sokat szerelsz előbb utóbb "gazdag" leszel
ha meg a kedvezményt odaadod annak akinek szereled a légkondit akkor nem
vagy pl a munkáltató ha a haszon java részét fizetésre fordítja nem lesz gazdag, ha megtartja a java részét akkor igen
én csórón is szerény vagyok meg ha gazdag lennék akkor is
bár gazdag szerintem ha 1000évig élnék akkor sem leszek
ahhoz gecinek kell lenni, nekem meg az nem megy
Ha az ha nem, pénzügyi helyzettől független, hogy az ember milyen habitusú. Módos, tehetős emberből is van szerény, udvarias, kedves. Bár nem az a jellemző.
De pl ha holnap elkezdenél egy faszául kitalált bajuszpödrőt árulni, amit kis befektetéssel hatékonyan tudsz előállitaniés kiszámolod hogy a tisztes hasznod 10 ft darabonként, és a jelenlegi állapot szerinti várható piaci eladásaiddal számolva fedezni fogja a havi létedet, akkor ha mondjuk egy év mulva rájönnek a bajuszos emberek mekkora király dolgot csináltál és veszik mint a zállat - ezáltal lényegesen megemelve a havi bevételed, nem fogod 8 forintra leszállitani a hasznod :))
Tehát hamarosan gazdag lennél:))
Aztán mondhatnánk is neked, hogy ujgazdagkötsög:)))
és téged sem fikázlak a légkondi miatt
csak a gazdagodási elvet írtam le
és ez máshogy nem megy csak úgy
de ennyiból is összerakom hogy nem csóresz gyárimunkás vagy, szóval a jó az csak jó
azán hogy mikor vetett fel a pénz mellékes
de a stílus tipikus aranyifú stílus, és ezt nem a verebek hordták össze az út széli lószarból
Na mindegy, én emiatt se tartok alkalmazottat mert ezzel nem akarok pluszba rágódni. Az ügyfeleket meg nem vágom át, azért sem lettem ujgazdag:)) viszont adnak tovább. Olcsóbban adom amit én viszek mint ahogy megtudná venni bárhol, hacsak nem ragaszkodik valami olyanhoz amit nem tudok jó helyről megszerezni. Dijban meg van olcsóbb is, drágább is.
szóval ez a "jó" lehet nagyon jó is meg kevésbé jó is
de mindenképp nem szar
vagy elveszi másoktól vagy nem adja oda
az elveszi másoktól azt gondolom tiszta sor
a másik:
pl ha te az 500 ezres légkondira kapsz 300 ezer kedvezményt és ezt megtartod (jogosan) akkor ha sokat szerelsz előbb utóbb "gazdag" leszel
ha meg a kedvezményt odaadod annak akinek szereled a légkondit akkor nem
vagy pl a munkáltató ha a haszon java részét fizetésre fordítja nem lesz gazdag, ha megtartja a java részét akkor igen
bár gazdag szerintem ha 1000évig élnék akkor sem leszek
ahhoz gecinek kell lenni, nekem meg az nem megy
Jo-szar-kozepes?