Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tegnap is ilyen idő volt,de mivel minden GP-t együtt nézünk a haverokkal,ki kellett találni a bográcsolás kivitelezését...
Sikerült!
Azért a régi Videoton és a jbl között volt akkora különbség mint a recska és a dugás között
És a jbl se egy felsőkategoria( mondjuk régen nem volt ennyire gagyi)
Nekem 96 ban 120 volt a 2 hangfal 2x5méter 6mm réz kábellal
Haver erre azt mondta ezen meg az a zene is tetszik amit nem szeret
Szóval ez a Videotonos dolgot nem értem.......
Szerintem 2-300 fele egész jó hangfalakat lehet csinálni
Keresse bizalommal a parabox Viktort
Ja sehogy...
Inkább a “ kell egy fényképező a mobil mellé” hozzászólásokra akartam írni
Mi a baja Sokollal? Az is szól úgy mint a mobilon kihangosított cigánydisko
Élmény motorozni biztos nem fogok én sem, de közlekedni teljesen jól lehet esőben is.
Sőt. Még MZ-vel jártam melózni és volt az a Budapestet elárasztó eső. Megbénult minden, nem lehetett közlekedni, én vígan hazamotoroztam, csak amikor a légszűrőig ért a víz akkor rohadtam le de szépen kitoltam, kiborítottam a karburátorból a vizet és mentem tovább.
Nagyi szokol radioja vasarnap delben rulez.
Biztos van hova fejlődni mindig, de exponenciálisan növekednek a költségek, miközben a minőség egyre kisebb mértékben változik.
Persze ez is egy fajta hobbi, de én soha nem éreztem magaménak, amikor valaki minőséget hallgat nem zenét.
Legyen viszonylag normális a frekvencia menet, ne zörögjön, súgjon, kattogjon, recsegjen, és én boldog vagyok.
Most ment el mellettem egy motoros.... ez hülye
Jó de, ez most hogy kapcsolódik a pocsék mobilos videókhoz?
Egy alap rendszer is húzós...csak a kábelek 200-500 ezer. Hangfalak 2 db 700 körül kezdődnek....de kb fél év mire beérik a fa.
Barátomnak több millás hifiszobája van,ahová elvonul...mondjuk kell is az asszonya miatt.
Lebegőpolc zselés alátéttel,azon a lemezjátszó...vagy három szalagos magnó...van olyan ami 2 Milla ...meg a többi.
De sír hogy van még hová fejlődni...
Jazz-t hallgat meg komolyzenét,mert ott lehet hallani még azt is,mikor a trombitás levegőt vesz. Mondjuk én nem hallottam...
Apósom “hobbi” fényképész. Nem tudom milyen gépe van,de az idegeimre megy. Néha együtt elmegyünk kirándulni 1-2 napra,hogy unokázhassanak.
45 fokban egy hegy tetején ahol van 4 kő,ami valami nevenincs várból maradt,na ott ő képes a családot fél órán keresztűl fotózni. Természetesen különböző beállításokban. Utána eltűnik és a tájat fotózza még egy fél óráig...
És ezt egész kurva nap....
Én csak azt nem értem, hogy manapság, amikor arról vitatkozunk hogy kell a külön fényképezőgép, a kicseszett jó minőségű mobilkamerák mellé, hogy a picsába van, hogy az összes ilyen videót Nokia 1680-assal rögzítik pocsék minőségben és portré módban?
Így van. Rámennek hogy dübörögjenek a mélyek, meg hogy kispórolják az anyagot, majd úgy is visszakompenzálják szoftverből, aztán meg is látszik.
Persze nem mondom hogy nem találtam jó hangrendszert, de 800ezer forint volt ami megütötte a Vidi hangfalam szintjét
Amúgy meg mindegy, úgy is süket vagyok már, szóval szerintem nem fogok már hangrendszerre költeni.

A másik, hogy valamelyik zenész mesélte, hogy manapság MP3-ra optimalizálják a zenéket, hogy azon szóljon jól. Ezért nincs dinamika benne, meg a fázisokkal sem tudnak úgy játszani mint pl a Queen, mert a tömörítés miatt úgy is elveszik.

(És kedves olvasóink a "régen minden jobb volt" perceinket, olvashatták)
Nekem Teslám van....mármint szalagos magnóban
De a lemezjátszó az elég jó automata Akai gyémánt tűvel.
Viszont én inkább a CD-t szeretem. Mondják hogy a bakelitnek jobb a hangzása, de én 18éves koromban sem hallottam ezt, most meg már biztosan nem, ellenben a zajmentességet nagyon tudom értékelni.
Ha nagyon akarok buzulni, akkor letöltöm veszteség mentes formátumban 96khz/24bit formátumban és azt hallgatom, de ehhez meg nincs rendes DAC-om, szóval ezt sem hallom jobbnak mint a CD-t.
Bocs.. parabox ... Viktor
Paradox
De egyébként emberek más autókkal is csinalnak így. Inkább ellenszenvet érzek Szavaiéból. Pedig jó autó és túl messze előrement...
Jamaikai a videós. Haha jah man! No vörriz brada, evritin guan bí ájrí!
https://www.vezess.hu/vezetunk...
Nem veszek teslat. A hülye a szalagkorláton keresztül közlekedik.
https://www.napi.hu/magyar_val...
Na, így aztán hogy lehet dolgozni. Állandó inzultus a nav részéről. Na, ezé alacsonyak a bérek, mire a rengeteg birságot kifizetik nem marad fizetésre
Tököm tudja
Egyik motoros ismerős hangfalakat gyárt ő mérte
Az erösitő az impedanciával van elfoglalva, a hangzás melléktermék számára:)) de komolyraforditva, nagyon sok elméretezett hangváltót tudtak barkácsolni lelkes amatőrök. Én inkább meg se próbáltam. Kész hangfalakat preferáltam inkább, ha nem tetdzett a hangja inkább másik tipussal próbálkoztam. Mivel lett mérve? 1 kHz-en kéne mérni impedanciát elsőkörben aztán meg a hangváltó hangmenetét. De ez is elég szubjektiv, mert többnyire mindenkinek mást takar a tökéletes hangzás. Én pl. Nem annyira szerettem a videotonok keményebb hangzását pont a gxári elszabott hangváltó miatt. Ette is az igénybevettek többsége a magas sugárzókat. Inkább orion párti voltam, abbol még most is van itthon. Lágy, dinamikus hangvilágával meg a frekvenciamenetével mai napig jó pár középkategóriás hangfalat lepipálna. Szerintem persze, mert mint emlitettem szubjektiv.
Lehet ki kellene fújatni....
96ban vettem az erősítőt az utolsó trazisztoros egyedek egyike
Vagy csak nem kellene maxi hangerőn használni de fel akartuk venni hogy rángatta a függönyöket
Vagy
Lehet tényleg valamit elkúrtam a hangváltón igaz szakember javasolta azt amit tettem utána meg is lett mérve és jó a hangzás
Arra meg mindegy mit teszel:) pedig az a kettő az igazi zene, a többi zörej
Pedig valami el lett méretezve, mert nagyobb teljesitményü hangfallal nem lehet megfogni a végfokot.
Eső hang......