Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az avatarom anno a fogarasban készült ,június 10-én,4 m-es hófal előtt!
Ez az út meddig ennyire látvány út? Mert ahogy nézem a fele csak síkságon átvezető szakasz, nem a hegy és dombvidék már. Vinkovce körül már csak pusztaság van.
Csak máshogyan gondolkodunk. A túra élmény része a tengerparton motorozás, a többi csak az oda és vissza jutás. Az időben hosszabb úton akkor be akarnánk menni Szarajevóba, a Modrac tóhoz, megnézni a hidakat, főtereket, stb, újabb 2 nap.
3nap alatt akarod megcsinálni a 2000km-t? Vagy mi itt a cél, hogy ennyire kell spórolni az órákkal ?
Megint a nem gondolkodás beszél belőled. Autópályán elunva az életedet spórolnál 3órát!!! Amikor látvanyos úton jöhetnél haza 11óra alatt... na ez a logikátlanság.
Azt meg borítékolom, hogy végig motorozzuk a tengerpartot pár nap alatt, csodaszép meg minden, aztán Dubrovnikban felkelünk reggel és irány haza, akkor mindenki ott fog nyígni nekem mint szervezőnek, hogy:
"na, vége a túrának, gyerünk haza a faszba, haladjunk már".
Lehet régen ezért is nem szerettem csapatban motorozni, de most ki akarom próbálni újra.
A falu halmaz kifejezetten unalmas volt, az utána lévő kietlen, szikes vidék is, mármint látvány szempontjából. A tengerpart meg tengerpart, az sokkal szebb számomra. Dubrovnikból Siófokra pályán 850 km, 8 órát ír, míg amúgy "toronyiránt" 700 km de 11 óra. Ezt az élet helyzetet úgy hívják, hogy össze szervezel 4-5 embert, nekik van egy fix, szűk keresztmetszetű szabadságuk és ebbe férjen bele minden egy 1800-2000 km-es motorozás alkalmával. Mondom kishaver, ha 20-as éveim elején megtehettem volna, hogy évente 3-szor járok 1000-es motorral a tengerpartra, akkor igen, már nekem is meglenne a nagyívű tapasztalat.
Tény hogy itt vannak olyan szakaszok amik unalmasak, DE azt mondani hogy az egész unalmas az baromság pláne ha pályához akarod hasonlítani. Időben a pályán spórolsz 1órát kb ha tudsz normálisan haladni de nem életveszélyesen. Fizetsz jó drága pályadíjat, tankolsz jó drágán... nem tudom elképzelni azt az élethelyzetet amikor ez a ~700km indokolja hogy pályázz egy motorral.
M5, aztán balra Karlobag felé, zsírúj út. Határon volt egy kis várakozás, kb 20perc mert előttünk egy rajudit pakoltak szét. Kedves határőr csajok... Bihácson meg migráns telep, na az undorito.
most mikor legutóbb voltunk, 2,5 hete, megálltunk leültünk enni, mikor megtudták, hogy magyarok vagyunk nagyon örültek nekünk... kaptuk a "like"-okat, és közben csak annyit mondtak "Orban ortodox"... csak mosolyogtunk, dobtuk mi is a "like"-t vissza, meghagytuk őket a hitükben és így nem ástak el a ház mögött.....
kurvaszar szurke felhok.
ez elo.
Még a Transzfogaras sem az igazi a webcam szerint:

http://youtu.be/QKGPoNPY9WQ
Boszniaban mindig... volt hogy heten ettünk, egy nagy asztalt tele raktak minden földi jóval, alig birtok megenni-meginni amit hoztak.... a számla summa 50eur
Sanyi baratom a múlt heten ment le egyedül, Szlovénián keresztül.... egy faluban megelőzött pár teherautót a horvát hatar előtt, 97-el mertek meg, 500eur
ti zabalni mentek?
Így van, ezeket mind érdemes megnézni.... nyugodtan át lehet vágni Bosznián, jók az utak, szép a táj.... olcsó a kaja...
Visszakerestem, ez az a szakasz, ha nincs is 250 km, de ez egy örökké valóságnak tűnt, folyamatos falu halmaz folyamatos 50-60-70-es táblákkal. Kocsival rém unalmas volt.
spec teny hogy ha horvatbol kerulsz alsobbrendu utakon parhuzamosan a palyaval meg karlovac elott megellesz a forgalom es a faluk miatt,a neretva volgye jo,kerdes most mi van a hataron Bihacs utan.
Jó lesz nekem a pálya Fiume-be, Dubrovnik-ból meg valahogy haza kódorgunk országúton északnak. Ha szép lesz, annak örülök, de mi a tengerpartért megyünk.
Mondok neked egy jobbat. Vidd le futóna motorokat, éjszaka mész, reggel motorozol... még több időd lesz a parton és az unalmas tájakat sem látod.
Mondjuk a tengerparti látványhoz képest nekem a belső horvát részek nem voltak olyan szépek. Újabb döbbenetes infó, rajtad kívül mások is élnek a bolygón és máshogyan gondolkodnak.
zakopane kornyekere ne turazzatok,ho van es 1,5 fok.
Lehet megdöbbentő lesz, de nem mindenkinek adatott meg, hogy 20-as évei elején 1000-es motorral külföldön túrázzon. Majd most bepótolom.
Én csak évente egyszer megyek a tengerpartra, ennyi fér bele a szabadságokba. Bizony, ilyen szakaszon jöttünk át, autóval nem volt nagy élmény, de ha a tengerparton motoroznánk, akkor motorral sem lesz.
Viszont, közel 2000 km-es kör lesz, ha nem akarunk rohanni, akkor választani kell, hogy vagy a tengerpartot nem lesz időnk végig motorozni, vagy az odáig vezető szakaszon kell majd sietni.
Minden nem fér bele az időbe.