Remélem, időben szólok.
Május 22. Este7 -kor Livornó, kikötő.
Vissza május 29. ugyancsak este 7 körül Golfi Aranci kikötő. A köztes időben meg majd csinálunk valamit További részletekkel a dolog komolyra fordultával tudok szolgálni .
Én is.
Ezt tudjuk be vagy a tudás hiányának,vagy a megfontoltságnak ,de már egy ideje nem megyek elöl.
Hátul a saját tempómat csinálom, így sem veszélytelen a terep ,nem akarok még megfelelni is,túl sok múlik rajtam az életünkben
"De az igazi kikapcsolodás számomra is az ha egyedül motorozok, saját tempó, akkor állok meg amikor akarok stb stb " Egyetértek!! Így is elég nehéz úgy menni, hogy a többiek hibájára számítva baleset nélkül mehessek!! Különösen vigyázni kell a mostani az irányjelzőt nem használó fiatal autósokra!
a legtöbbször 2 motorral megyünk már csak... az utóbbi időnem 4 volt a legtöbb... nem megyek már nagy társasággal... mondjuk most albániába sztem lesz olyan 8 motor, de majd jól hátul megyek, mert én vagyok a leglassabb
Nagyobb túrára én se válalnám be a 4-5motornál többet!
De az elmúlt 1évben szoktam szervezni motoros találkákat, kisebb "túrákat" és nem igazán volt probléma, de még csak most kezdek "belerázódni" a felvezető, kísérő szerepekbe...
Kisebb túrákon 3-400km 12-18motorral megyünk (mivel a társaság kezd jól összeszokni és rendszerint ugyan azok jönnek, így nem kell mindig magyarázni)
A találkozók már más tészta, mert a x helyről elvándorlunk max 50km.el odébb , és 60-120motor hogy együtt haladjunk akkor nem elég 2-3 olyan motoros aki ismeri is az utat, más lefogja a forgalmat stb. De jó buli!
De az igazi kikapcsolodás számomra is az ha egyedül motorozok, saját tempó, akkor állok meg amikor akarok stb stb
Teljesen jól látod a dolgot!
Szigorúan SZERINTEM max. 5 fős ,nagyjából egyforma tudású motorokkal s hasonló mentalitású riderekkel lehet normálisan túrázni!
Tudom hogy én nem illek az "igazi" motorosok közé (mentségemre szolgáljon, soha nem tartottam magam motorosnak, csak motorral túrázónak), de én már a nagyobb csapatban motorozást is (néhány alkalom, próbálkozás után) ön- és közveszélyes dolognak éltem meg, le is szoktam róla teljesen. Kis túlzással: ha csak csapatban lehetne motorozni, akkor valószínűleg soha többé nem ülnék a vasra.
Van egy barátom, akivel szívesen megyek KETTESBEN (hasonló teljesítményű motorunk, hasonló mentalitásunk van, de ő jobban motorozik nálam), de ennél nagyobb társaságban egyszerűen nem vagyok hajlandó: a csapatban motorozás nekem túlzottan fárasztó, sokkal jobban kizsigerel, mintha egyedül megyek, a pillanatnyi hangulatom, mentális állapotom által megszabott tempóban. Ha olyan kedvem van, akkor nyélgázon előzgetem a kocsikat, ha meg elfáradok, akkor szépen 90-nel ballagok, felvéve a forgalom ritmusát, betartva a követési távolságot.
Voltam anno nagyobb csapattal, nagyobb motorokkal túrázni, hogy a túravezető úgy ítélte meg: ezt a 6 autót most zsinórban megelőzzük 160-nal - na én erre nem vagyok hajlandó. le nem maradhatok, mert akkor tönkreteszem a többiek kirándulását, fáradtan (ráadásul gyenge, instabil futóművű motoron) meg nem szeretnék matrica lenni egy szembe jövő kamion hűtőrácsán.
Buszsofőrnek volt gerince elétek állni és azt mondani, hogy:
"Igen srácok, ismerem az ügyészt meg a volán társaság vezérigazgatója is csípi a fejem, ezért a legjobb ügyvédeket kaptam, plusz egy bizonyos összegért megvettük a rendőrségi intézkedést, a helyszíni szemle meghamisítását és az ítéletet"
Vagy sunnyogva elszelelt és azóta is vezet, várva az újabb alkalmat mások megnyomorítására...
Pont azért, hogy több hely legyen előtted.... ez egyszerű biztonsági ok... ott eleg sok motorral voltunk, egy haveri csapat. Ez a libasor pár motornál megoldható, de mar 10-12 motornál kurva hosszú lenne a sor... mi mindig figyeltünk arra, hogy ha előzött is ritkán egy auto automatikusan hagytunk helyet, hogy közénk is be tudjon állni, ha kell.... sok motoros ilyenkor felháborodik... azóta max 5cmotorral megyek együtt de túrán max 4... mondjuk itthon mar nem nagyon motorozom....
Azt amúgy sose értettem, hogy a csapatban motorozóknak miért illik cipzár alakzatban menniük. Rengeteg - autós hibájából elkövetett szabálytalanság miatt - sima balesetből így tömegszerencsétlenség lesz. Amúgy meg egy bamba sofőr max. egyik motorost tudná elütni, ha mindenki a követési távolság betartásával, sorban motorozna. Volna hely is esetleg kivédeni az ilyesmit....
Én is össze-vissza használom a sávot, hol bent hol kint, de ez nagyon tanulságosra sikerült sztori..... én sem értettem miért volt ez lényeges, de vmiert így sikerült... az egyik motoron egy testvérpár ült, ok súlyosan sérültek... megállták röhögés nélkül, amikor megkaptak a papírt..... a motor természetesen totalkar.... a másik motoros a bokáját törte, láb tartó szakadt le.... ő ment egyel előttük, de öt meg csak érintette az auto... a suzukis nőt is sajnáltam nagyon... sokkot kapott, alig tudtuk kivenni az autóból.... a busz egyszerűen atkenyszeritette a másik sávba, hiába fékezett, ahogy átjött félig, el is kaszálta a motort.... egy nagyon rossz élmény volt, én kettővel mögöttük mentem, és aki előttem ment és én vhogy úgy mentünk át a törmelékek és a fekvő emberek között, hogy semmit nem erintettunk.... a jó Isten vhogy fogta a kezünket.... pedig 2-3 mp lehetett.... meg látni is szar volt....
Ezt nagyon meg kell fellebbezni egy jobb ügyvéddel.