Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Heti 3 a minimum, de inkább legyen négy
Ha jobban belegondolunk a túl nagy ambiciózus ami ide juttatott minket ahol vagyunk.
Most már látszik hogy az irány nem az igazi de a tempó meg aztán végképp szar
Mi még lehet nem de a gyerekeink tuti beszopják ennek a bazi gyors fejlődés árny oldalát
3 hengerre nincs gyári kütyü
Én úgy irigyellek téged Ini az életemhez történő ilyen hozzáállással mint ami neked van hát soha nem aggodalmaskodnék Az elején tudtam, hogy nem egy ambíciózus emberke vagy nem baj az nem kell mindenkinek törekvőnek lenni Semmire semmi igényed nincs neked a 7 is páros
A világon semmi nem érdekel beéred annyival , hogy minden nap tudjál valamit enni,inni, legyen hol lehajtani a fejed ahol nem ázol, nem fázol, esetleg amíg áll a cerka jöjjön a hegyére heti kettő ürítés. Slusz. És boldog vagy
Ilyen alapon neked tényleg elég is volna a börtön szint,. ott esetleg a szexel lenne némi fennforgás Bár lenne esetleg nem úgy ahogy te szereted
igazából elbeszélünk egymás mellett Azt próbáltam elmagyarázni, hogy felesslegessé fog válni az ember mint munkaerő. Nyílván nem az egyik napról a másikra de ez az irány. Nem újdonságokat írok. Iparágak tüntek el, szakmák tűntek el, (utcai cipőpusoló, drótostót stb.) Aztán lett helyett lapostelefon gyár, meg informatikus mérnök
De felgyorsul ez a fajta irányváltás. A kőművest, meg burkolót, festőt leváltja majd a 3d-sen nyomtatott házépítés. Pilótákra sem lesz szükség már pödzögetik a pilóta nélküli utasszállítás, a postást meg a pizzafutárt drón helyettesíti majd, aztán el is érkeztünk az önvezető autók korához. A rengeteg kamionra sem kell söfőr amit ini legyorsulhat 60-al.
A mezőgazdaságba már rég nem kell ember 1000ha egy jól gépesítet gazdaság 3-4 emberrel ellát. Ez csak néhány hirtelen eszembe jutott példa. El sem tudjuk képzelni mi minden gépesíthető még amire nem gondoltunk. Símán egy fodrászathoz nem kell csak egy búra amit egy gép a fejünkre rak azt az érintőképernyőn kiválasztott séró kerül kialakításra.
Bármilyen termelőipar 100%-ig gépesíthető a mai világban a péktől az autógumigyárig. Ami még maradt az a szolgáltatás egy része, de itt is zárodik majd a kör.
jelen felállás szerint evidens aki képes és hajlandó beruházni az robotizál. Aki meg majd nem tud robotizálni az kiesett a versenyből mert az általa emberi munkával előállított termék fogyasztói ára nem lesz versenyképes
Nézzük az előző hozászólásomból említett egyszerű példámat, egyébként egy csavargyártó üzemről beszélünk. Beruházok fél milliárdot+ még pályázaton kapok is az államtól pár száz millát azt berobotizálom a üzemet a gyártástól a logisztikáig. elzavarom a felesleges nyűgöt( azt a kb. 100 embert azt nézzük a számokat.) Akármilyen szar fizeténél is egy alkalmazott járulékostúl 220 ezer ft. Ennél igazából nincs lentebb Szorozzuk be 10 akkor mindjárt 22 millió / hónap x 12 akkor 1 év alatt 264 millió. 2 év alatt 528 millió ebből nagyjából ki is van a befektetés. De gépeket sem ingyen üzemeltetünk, meghibásodik alkatrész áram stb. szorozzuk ki 3 évre. Akkor a 4-ik évre nekem minden évben megmarad negyedmiillió ft plusszom. azt eldöntöm, hogy zsebreteszem még beruházok, vagy a versenyelőnyömet építem akár árcsökkentéssel. Azt szarok rá mi van az elküldött 100 emberrel kit érdekel
Jobban is járnánk szerintem. Mi is, ők is.
Ha vissza mennénk a 70es 80as évek termelési szintjére akkor sok ember éhen halna
Pl
Gabona termelési átlag minimum duplája lett
Ketté kell választani a dolgot.
Ugye a vállalkozó, és legyen az az Amazon, a Tuskó vagy a Gipsz Jakab e. v., az a legnagyobb haszonra szerződik.
Ha ez a robotizáció útján valósiul meg, akkor úgy, ezzel nincs semmi baj.
A szociális háló szövése és fenntartása nem a vállalkozó feladata. Az állam persze rákényszeríthet ebből valamelyest, de amint az állam túllépi a kényszerítésben azt a bizonyos határt, a vállalkozó vagy lelép, vagy abbahagyja amit csinál. A megoldást persze nem tudom, de a hibát (gondot) azért én is érzékelem. Az semmiképpen nem járható út, hogy azért alkalmazzon a tuskó lassabb, butább, állandóan folyató pénztárosnőt, mert neki (a pénztárosnőnek) az jobb.
Én pontosan ma mondtam egy összetalálkozott 40 éves havernak aki egy gépsornál minőségellenőr, hogy MOST még találhat olyan állást, amit soha, nehezen, vagy nagyon messze az időben tudnak robotizálni, de ha 50 éves lesz, akkor már nem.
Pár irgalmatlan hülye, tanulatlan, megélhetési tolvaj libsi egyszer vitába keveredett velem (vesztükre), hogy minek a gépesítés és minek a mezőgazdasági műtrágyázás, mert régen a kapával is lehetett termelni és eleget.
Sok kedvem nem volt ennyire lealacsonyodni és vitázni velük túl soká, ezért mindjárt a tutival kezdtem, hogy oké, nem kell műtrágya meg nem kell számítógépes kombájn, DE AKKOR NEM LESZ FELESLEG, amiből a cigányokat, niggereket és buzikat támogatják a szaros kis nyomorúságos életük vegetációjában.
És ennyi elég is volt arra a napra nekik.
Neszójjábe!
pl arra jó hogy kitalálj egy gyáritól eltérő lánc áttételt ami neked ideálisabb valami miatt, x fordulatnál rezeg-mozog aztán x+560 fordulatnál már nem aztán kisakkozod mennyi az annyi
vagy valami ilyesmi....a ténérén volt de sosem nézegettem, az lc4en nincs de egy másodpercig se hiányzott még
pici szorgos kinai kezek beleszerelték,mukodjon.
valami biztos lesz , hiszem hiába termel millió robot milliárd terméket ha senki sem tudja megvenni
szerintem ki fognak találni valami alapjövedelem félét amitől nem hal éhen a nép "legalja" így fenntartható lesz a fogyasztás
kb mint a börtönökben hogy van kaja meg szállás egy minimális szinten
persze előbb szerintem lesz némi szelektálás a népességben mert túl sokan vagyunk
Gs-re főleg.
Most már tényleg felesleges a fordulatszámmérő.....
Mintha régebben említetem volna amit most itt a cikk is ír. Tetézi a bajt a robotizáció. Ha egy gyár hajlandó és képes beruházni és fejleszteni az egyszeri nagy befektetése néhány éven belül adott forgalma mellett megtérül. Én is tudok olyan kisebb üzemekről ahol 100-120 ember dolgozott most 5-en vannak ebből kettő karbantartó egy programozó egy adminisztrátor és egy takarító. A termelés meg bővült. 110 ember bére járuléka spórolódik minden hónapban, nem kell kafetériát adni, nem betegeskedik a robot, nem megy szabadságra meg sztájkolni sem sztrájkol és semmi nyűg nincs vele,mert vissza sem pofázik
Aztán ez a nagy munkaerő hiány egyszer csak viszájára fordul, majd nem kell az élőmunka az iparban. A mezőgazdaságban már rég nem kell. Majd lehet mindenki szakács meg pincér vagy bolti eladó, bár pénztárosból sem kell már annyi azért szaporodnak az autómata kasszák. Aztán szépen elfogy a munkaerő iránti igény, elfogy a fizetőképes kereslet, aztán értelmét veszti a gyártósorról lekerülő bisz-baszok is mert nem lesz aki megvegye.
Persze az angol iparosodás, ipari forradalom során is élt már át hasonlót az emberiség amikor a gőzgépeket verték szarrá, hogy legyen munkájuk, most a robotizáció forradalmát éljük hátha most is lesz majd valahogy
Ki fogtok röhögni, de a GS500-amon (amíg nem volt fokozat kijelzőm) egy pillantással a sebességmérőből és a fordulatszámmérőből (na jó, az már 2 pillantás...) mindig tudtam hogy hányadikban vagyok...
És ezzel el is érkeztünk ahhoz a ponthoz hogy miért kurva anyját a traffipaxnak, azt sem tudom mennyivel megyek, hiszen csak annyi a lényeg hogy pont elég gyorsan
Passz. Tulajdonképen én sem szoktam nézni a műszerfalat egyáltalán.
Amikor húzom neki, akkor erre idő sincs.
Az órát meg az üzemanyagszint jelzőt, esetleg a napi km-et használom, hogy tudjam mikor kell megállni tankolni, vagy ebédelni
ha már a kérdések órája akkor én is megkérdezem halandó embernek egyáltalán mi a fészkes fenének a fordulatszámmérő
Valaki használja valamire a fordulatszámmérőt? Az alapján váltr el vagy mi a fészkes fenének? A régebbi hajeszomba nem volt és nem is éreztem a hiányát, az ujabbakon már van inkábbegy díszes analóg órát raktak volna helyette. Minden motoromon is volt csak nem tudom, hogy minek. Segítsetek. Mire való a fordulatszámmérő információja???
A 3*3-as csatlakozó középső érintkezőjére rákötöd ami a motorodon volt fordulatszám jel.
Nem variálják túl, a gyújtás vezérlésről van kicsatolva általában.
Gondolom azt lehet állítani a műszeren hogy hány hengeres motor.
Szerintem a megújuló energia a véleményem szerint humbug.
Fizikailag működik ez kétségtelen.
De hogy pénzügyileg megérné, azt már nem hiszem. Pláne egy korszerű, jól hőszigetelt ház esetében.
De a leglényegesebb problémám, hol van olyan cég, kinek hiszed el, hogy 29 év múlva érvényesíteni tudod az esetleges garanciát?
ha mar kerdesek oraja,muszerfal,a fordulatszam jelet mirol vegyem le?
a muszerfali vezetek jo lehet?
ami a gyari muszerfalba megy?
működik a ketpalcas,de trukkos,mert egy bekotesi kep van rola,mas zero.
http://youtu.be/OuRJzMDktIc
kend be kacsazsírral.
Biztosra csak a formaleválasztóval tudsz menni. Áthidaló, gány megoldás lehet a Folpack vagy valami hasonló vékony fólia....
Mivel itt mindenhez IS értünk, megkérdezem.
Honda egyik polipropilén anyagú idom darabjáról akarok sablon csinálni.
Elvileg ez egy olyan műanyag amihez semmi sem ragad, de nem akarom beszopatni magam, mert Hondánál tuti 100ezrekbe mérhető egy tenyérnyi műanyag lemez.
Szerintetek az epoxi vagy poliészter gyanta leválik róla? Persze tudom hogy ha megragasztani kéne akkor biztosan de most az lenne a cél hogy károsodás nélkül engedje el, és nem akarok forma leválasztózni ha nem muszáj.
Nem közönséges hipó
Vízzel van hígítva mert túl tömény lenne