az életemhez történő ilyen hozzáállással mint ami neked van hát soha nem aggodalmaskodnék
Az elején tudtam, hogy nem egy ambíciózus emberke vagy
nem baj az nem kell mindenkinek törekvőnek lenni
Semmire semmi igényed nincs
neked a 7 is páros
Bár lenne
esetleg nem úgy ahogy te szereted
Azt próbáltam elmagyarázni, hogy felesslegessé fog válni az ember mint munkaerő.
Nyílván nem az egyik napról a másikra de ez az irány.
Nem újdonságokat írok. Iparágak tüntek el, szakmák tűntek el, (utcai cipőpusoló, drótostót stb.) Aztán lett helyett lapostelefon gyár, meg informatikus mérnök
A kőművest, meg burkolót, festőt leváltja majd a 3d-sen nyomtatott házépítés. Pilótákra sem lesz szükség már pödzögetik a pilóta nélküli utasszállítás, a postást meg a pizzafutárt drón helyettesíti majd, aztán el is érkeztünk az önvezető autók korához. A rengeteg kamionra sem kell söfőr amit ini legyorsulhat 60-al.
Ez csak néhány hirtelen eszembe jutott példa. El sem tudjuk képzelni mi minden gépesíthető még amire nem gondoltunk. Símán egy fodrászathoz nem kell csak egy búra amit egy gép a fejünkre rak azt az érintőképernyőn kiválasztott séró kerül kialakításra.
De gépeket sem ingyen üzemeltetünk, meghibásodik alkatrész áram stb. szorozzuk ki 3 évre. Akkor a 4-ik évre nekem minden évben megmarad negyedmiillió ft plusszom. azt eldöntöm, hogy zsebreteszem még beruházok, vagy a versenyelőnyömet építem akár árcsökkentéssel. Azt szarok rá mi van az elküldött 100 emberrel kit érdekel
amit most itt a cikk is ír. Tetézi a bajt a robotizáció.
Ha egy gyár hajlandó és képes beruházni és fejleszteni az egyszeri nagy befektetése
néhány éven belül adott forgalma mellett megtérül.
Én is tudok olyan kisebb üzemekről ahol 100-120 ember dolgozott most 5-en vannak ebből kettő karbantartó egy programozó egy adminisztrátor és egy takarító. A termelés meg bővült. 110 ember bére járuléka spórolódik minden hónapban,
nem kell kafetériát adni, nem betegeskedik a robot, nem megy szabadságra meg sztájkolni sem sztrájkol és semmi nyűg nincs vele,mert vissza sem pofázik
Majd lehet mindenki szakács meg pincér vagy bolti eladó, bár pénztárosból sem kell már annyi azért szaporodnak az autómata kasszák. Aztán szépen elfogy a munkaerő iránti igény, elfogy a fizetőképes kereslet, aztán értelmét veszti a gyártósorról lekerülő bisz-baszok is mert nem lesz aki megvegye.
Mire való a fordulatszámmérő információja???
de most az lenne a cél hogy károsodás nélkül engedje el, és nem akarok forma leválasztózni ha nem muszáj.
Ha jobban belegondolunk a túl nagy ambiciózus ami ide juttatott minket ahol vagyunk.
Most már látszik hogy az irány nem az igazi de a tempó meg aztán végképp szar
Mi még lehet nem de a gyerekeink tuti beszopják ennek a bazi gyors fejlődés árny oldalát