hát hosszú a cikk nem olvastam végig de amit találtam (ide beteszem) Az teljesen ini.
tehát ez a cikk valós tényeken alapul
"Mással foglalkozni, miközben el kéne végezni egy sürgető feladatot, sokak szemében a lustaság jele, morális gaztett, nemtörődömség. Kutatások szerint azonban nem erről van szó! Az emberek pont azokat a feladatokat hajlamosak halogatni, amelyek fontosak számukra, amiket szeretnének nagyon jól megoldani. Éppen emiatt görcsölnek rá a kivitelezésre, nem ritkán órákon keresztül ülve az üres Word dokumentum előtt. Közben halmozódnak a kínok, halmozódik a bűntudat, tulajdonképpen a túlzott akarás debilizálja a cselekvést. "
Én alapvetően pesszimista beállítotságú vagyok Minden tekintetben. Szar ezzel élni, de ez nem egy megszerzett képesség, hanem egy adottság.
Nem az foglalkoztat, hogy mi van most (azt úgyis tudom), hanem mi lehet a jövőben ami rossz lehet
Na pont ezért írígylem init, Őt ez nem különösebben érdekli. Eddig is volt valahogy meg ezután is lesz valahogy Nekem meg minden napom rettegés, mert nem tudom mit hoz a jövő
Ne olvass annyi Indexet
Bármilyen jó dolognak képesek megtalálni a negatív oldalát.
Elég depresszív hatású az ellenzéki propaganda, aztán a végén olyan leszel mint Bogyó
ja milyen vendégcsalogató a kék turista útvonal mentén egy falka cigány ott köpköd
Persze az jó ha valami munkát ki tudnak nekik találni ami eddig nem volt amíg közmunkaprogram nem volt azért a pénzért amit egyébként is megkap ha semmit sem csinál
Okos gondolat a munkába való visszaterelés, a munkavállalás előszobája Hogy szokjon hozzá, hogy minden nap rendszeresen kelni kell, van munkaidő stb.
Csak a megvalósítás kb. 80 % ban már nem sokat érő. Az általam említett példa, hogy egy jóból csináltak egy rosszat mert kötelező ez nem lehet alternatíva
ha meg valamelyik faluban a polálmester a saját vállalkozásába viszi őket, krumplit hagymát pucolni, vagy diót törni akkor másnap szalagcím
Ez nem biztos hogy olyan rossz dolog, hogy nem alapbéren basszák a rezet otthon, hanem csinálnak valamit.
Bár azért én tuti találtam volna nekik munkát a gépek mellett is. Szóval ott a vezetés is elég kretén lehetett.
pl. áshat az egyik brigád egy gödröt, a másik meg betemeti. Vagy söprögethették volna a turista utakat.
"Símán egy fodrászathoz nem kell csak egy búra amit egy gép a fejünkre rak azt az érintőképernyőn kiválasztott séró kerül kialakításra."
Mint a hajvágó automata:
-Látják? Bemegy a hosszú hajú ember, és kijön a rövid hajú, tökéletes frizurával.
-Jó, jó, de nem probléma hogy az emberek feje különböző?
-Elsőre az....
Csak a környéken ma is, meg tegnap is kb 2x150 km.
Persze , Szardínia után nem az igazi... vazze, itt minden út egyenes ... 150 felett kell menni, hogy legalább egy kicsit lehessen dönteni a gépet...a legjobb, ha jön egy körforgalom ...
hát most,hogy még egyszer elolvastam az írásod erről meg az jutott eszembe, amikor kb. 2013-környékén a faipart tanultam, az egyik előadónk az egererdő zrt volt vezérigazgatója volt. Na az mesélte, hogy a közmunkások megjelenésével lett némi fönnforgás. Mondta, hogy egy csomó mindent kigépesítettek már az erdészetbe (egyébként a legnagyobb állami erdőgazdaságról beszélünk) aztán jött a parancs, hogy közmunkásokat már pedig foglalkoztatni kell. Na már most mi a hóldkóros f.szt lehetne kezdeni odab.szott több száz közmunkással. Hát az lett a nóta vége, hogy a sdrága pénzért beruházott gépek és a vagyonokért kiképzett gépkezelők pihentetve lettek. és az amit eddig a gép csinált meg jól, azt a közmunkásokkal csináltatták meg szarul. Na ennyit az állami beavatkozásról. Igaz mehetett a reklámba a közmunka program.
Na az egy páratlan alkotás
Használati téren nem tudok rá rosszat mondani egyedül a képernyő kép elkészítése ami túl van bonyolítva
Mint ahogy a beüzemelése se egyszerű
De ha már működik akkor hiba nincs benne
Pl péntek reggel óta100ról 58%ra került az akku amiből felé pénteken elment víberre
Nem, én pont ezt mondom amit te, csak én ezt nem rossznak és nem jónak fogom fel, hanem egyszerűen egyrészt tényként, másrészt meg... hát, minek is nevezzem, fejlődésnek?
Az emberi munkaerő kiküszöbölése semmilyen szempontból nem hátrány, pár esetben (egészségügy, oktatás) a humán kapcsolatban rejlő lehetőségek, másrészt az emberi elme automatizálásának teljessé válásának lehetetlensége miatt nem javallott (ahogy a gyógyszerész mondaná).
De amúgy nem sok munkakör van ezen kívül, ahol nem lehetséges a teljes átállás. Persze a racionalitás mellett szóba jöhető, humánumhoz kapcsolódó indokok miatt lesz azért pár ilyen, de ha semmit nem vennénk figyelembe, akkor mindenhol helyettesíthető lenne szerintem az ember.
Az mindegy hogy hülyeség.
Ez csak ócska kifogás
Csak túlzottan akar
tehát ez a cikk valós tényeken alapul
"Mással foglalkozni, miközben el kéne végezni egy sürgető feladatot, sokak szemében a lustaság jele, morális gaztett, nemtörődömség. Kutatások szerint azonban nem erről van szó! Az emberek pont azokat a feladatokat hajlamosak halogatni, amelyek fontosak számukra, amiket szeretnének nagyon jól megoldani. Éppen emiatt görcsölnek rá a kivitelezésre, nem ritkán órákon keresztül ülve az üres Word dokumentum előtt. Közben halmozódnak a kínok, halmozódik a bűntudat, tulajdonképpen a túlzott akarás debilizálja a cselekvést. "
https://divany.hu/vilagom/2019...
Nem az foglalkoztat, hogy mi van most (azt úgyis tudom), hanem mi lehet a jövőben ami rossz lehet
Na pont ezért írígylem init, Őt ez nem különösebben érdekli.
Bármilyen jó dolognak képesek megtalálni a negatív oldalát.
Elég depresszív hatású az ellenzéki propaganda, aztán a végén olyan leszel mint Bogyó
Persze az jó ha valami munkát ki tudnak nekik találni ami eddig nem volt amíg közmunkaprogram nem volt azért a pénzért amit egyébként is megkap ha semmit sem csinál
Okos gondolat a munkába való visszaterelés, a munkavállalás előszobája
Csak a megvalósítás kb. 80 % ban már nem sokat érő. Az általam említett példa, hogy egy jóból csináltak egy rosszat mert kötelező ez nem lehet alternatíva
ha meg valamelyik faluban a polálmester a saját vállalkozásába viszi őket, krumplit hagymát pucolni, vagy diót törni akkor másnap szalagcím
Bár azért én tuti találtam volna nekik munkát a gépek mellett is. Szóval ott a vezetés is elég kretén lehetett.
pl. áshat az egyik brigád egy gödröt, a másik meg betemeti. Vagy söprögethették volna a turista utakat.
Mint a hajvágó automata:
-Látják? Bemegy a hosszú hajú ember, és kijön a rövid hajú, tökéletes frizurával.
-Jó, jó, de nem probléma hogy az emberek feje különböző?
-Elsőre az....
Persze , Szardínia után nem az igazi... vazze, itt minden út egyenes ... 150 felett kell menni, hogy legalább egy kicsit lehessen dönteni a gépet...a legjobb, ha jön egy körforgalom
Használati téren nem tudok rá rosszat mondani egyedül a képernyő kép elkészítése ami túl van bonyolítva
Mint ahogy a beüzemelése se egyszerű
De ha már működik akkor hiba nincs benne
Pl péntek reggel óta100ról 58%ra került az akku amiből felé pénteken elment víberre
Az emberi munkaerő kiküszöbölése semmilyen szempontból nem hátrány, pár esetben (egészségügy, oktatás) a humán kapcsolatban rejlő lehetőségek, másrészt az emberi elme automatizálásának teljessé válásának lehetetlensége miatt nem javallott (ahogy a gyógyszerész mondaná).
De amúgy nem sok munkakör van ezen kívül, ahol nem lehetséges a teljes átállás. Persze a racionalitás mellett szóba jöhető, humánumhoz kapcsolódó indokok miatt lesz azért pár ilyen, de ha semmit nem vennénk figyelembe, akkor mindenhol helyettesíthető lenne szerintem az ember.