Az egyszer nekem is eszembe jutott, hogy az áramszolgáltatótól én minden egyéb elektromos rendszertől függetlenül az inverteres hűtő-fűtő klímához fel lehetne tenni egy 1kW-os csúcsteljesítményű modult /modulokat. Akksi nélkül, direktben tölteni egyenárammal a klíma pufferkondiját, aztán "ossza be magának". Aztán rájöttem, hogy nem működne stabilan ez a kézenfekvőnek tűnő megoldás.
Én úgy tippelem, hogy egy 30-50 éves, falusi "kockaháznak" a teljes hőszigetelése kijön kb. ugyanannyi pénzből, és sokkal több megtakarítást hoz. Ha már "van befektetni való pénzünk"...
Nem akarok tombolni, érvelni is csak addig amíg az ellenérv is a társalgás szintjén marad. Ezeket én nem olvasom, ebben dolgozok 16 éve.
Jó egészséget!
Nekem kedvenc énekes-madaram a varjú! Az más dolog, hogy szegény nem végzett konzervatóriumot, és ezért az éneke nem a legtökéletesebb.Viszont sok kártékony rovart megeszik.
Hadd károgjanak !
Te meg vegyél be egy feszültségoldót és ha tombolni akarsz szaladj vagy 1500 métert! "A sok "én azt hittem" -ből van az, hogy szidnak minket, mert olvasták valahol. " Mint például most Te !
A sok "én azt hittem" -ből van az, hogy szidnak minket, mert olvasták valahol. Hidd el van így is elég bajunk a félinformációk miatt, nem kell még tovább szítani. Tudod mi volt Szabolcsban az elmúlt napokban? Emberfeletti küzdelem, furamód ellentétek nélkül mert belátták a nem szakmabeliek is, hogy ha a háztetőket visz a vihar akkor az a hálózatokat se kíméli. Persze károgók ott is voltak, csak azzal nem voltunk előrébb...
Ettöl azért összetettebb a napelemes buli. Ettől függetlenül nekem is van. De figyelembe kell venni a napelemen kivül az invertert is, az nem fog elmenni 25 évig. És tetemes a költsége. A mádik oldala meg a betermelt és később kivett energia problémája.. anémetek pont ebben szarban fuldoklanak
A villámnak miköze a mérő hitelesítéséhez?
Memnyiség után még sosem cserélték a mérőket. Akárcsak a gázmérőnek, a vill.fogymérőnek is években meghatározott a hiteleditési ideje, de minden más mérőeszköznek is.
Nemcsak a technikusoknál cserélik a mérőt
Átlagembernek nincs fölösleges több milliója egy tíz (vagy tizenpár) év múlva megtérülő (és majd az UTÁN jövedelmező) befektetéshez. Örül ha megél, és esetleg félre tud tenni valamennyit nyugdíjas korára.
Valóban tévedsz, jelenleg nagyon megéri napelemezni. A családi házak java részén van Dél, Dél-Nyugati tájolású tetősík, ami nem ötlet szerű elhelyezést hoz, hanem tisztán adja magát. Megfelelően méretezett (minél nagyobb) napelem rendszerrel nagyon jól visszatérül a dolog és utána a rendszer élettartama végéig már tiszta hasznot hoz.
Amíg az állam és az áram szolgáltató ezt engedi.
Én meg egyszerűen úgy gondolom, hogy nem a lakosság feladata az áramtermelés. Van egy áru / termék amiből fogyasztok, kifizetem az árát havonta / kéthavonta, és lesz. Valószínűleg napelemes erőművet is sokkal tervezettebben / célszerűbben lehet ipari méretekben építeni, mint a mindenféle, ötletszerűen a háztetőkre felpakolt kis bizbaszokkal. Persze tévedhetek, de nem igazán érdekel...
Sőt, nemcsak a napelem, de az elektromos kocsi üzletről is lemaradtam sajnos. Mire mindkettőt be tudom intézni, addigra rég nem fogja megérni már. Elektromos autóval is addig lesz buli nyomulni, míg be nem korlátozzák az otthoni, munkahelyi, stb töltést, mert az ugye jövedéki adó kiesés.
Ha már csak az üzemanyag kúton engednek tankolni, megfelelően "beárazott" delejjel, onnan már az sem lesz nagy biznisz.
Milyen rettegésről van szó? Nekem szimplán nincs hova felszerelni a napelemet és mire lesz hova, addigra már rég beborul a nagy megtakarítási biznisz, nem fogja megérni. Olyan ez, mint a piramis játék, azoknak adja be, akik a legelején az adott feltételekkel bele ugranak.
Mire én oda jutok, addigra lecseng a sztori, ebből kimaradtam.
"digitális mérőket is cserélik 10 évente és ennek nincs köze a végzettségedhez. " Jól van tudomásul vettem! Felírtam filccel a dobozra mikor cserélték! Csak én azt hittem , hogy a fogyasztás mennyiség után cserélik! " A MEH keményen bünteti az áramszolgáltatót ha hosszú az üzemzavar elhárítási idő, " Gondolom ezt megbeszélték a villámokkal is, pl ??!
A telemechanikai kapcsolások, a szerelő általi kapcsolásokhoz képest, sokkal hamarabb határolnak hibahelyet, ezáltal nagyságrendekkel kevesebb fogyasztó esik ki. Ebből adódóan jóval pontosabb a hibahely kiszűrése, kevesebbet kell bejárnia a szerelőknek, sokkal gyorsabb a hibaelhárítás. A MEH keményen bünteti az áramszolgáltatót ha hosszú az üzemzavar elhárítási idő, nagyon sokat változott a helyzet a 20-30 évvel ezelőtti állapotokhoz képest. A fogyasztásmérődet pedig azért cserélték le mert lejárt a hitelesítési ideje, ami egyfázisnál 15 év, háromfázisnál 10 év, de a 2006 utáni digitális mérőket is cserélik 10 évente és ennek nincs köze a végzettségedhez. Nem tudom ki tájékoztatott ezekkel kapcsolatban, de nagyon félrevezetett.
Magyarországon soha nem volt ilyen. A 12forintos beszerzési ár, 80%-át fizetik ki, a pluszan termeltnek.
Annyi a kedvezmény, meg a támogatás, hogy amit betermelsz, ugyan annyit ki is vehetsz.
De ha piaci árak lennének, akkor sokkal jobban lehetne ezzel keresni, de az csak a nagyoknak engedett.
Na ezért nem fogják ezt eltörölni, mert kurva jó bolt ez valójában nekik, és ha eltörölnék akkor már nekünk is jó bolt lenne, nem csak a saját szükségleteinket termelnénk meg, bevétel nélkül.
A hézag jó,nem egyenlítettem ki az biztos mert szartam rá,a szine meg nekem jó,az hogy neked nem tetszik arra is szarok.
Este bevásárolok szegélyt meg a tök tudja mi kell hozzá,szombat délután meg felszegelem.
Vagy még ma.Attól függ lesz e kanalam hozzá.
Még azt is tudnotok kell, hogy régebben minden nagyfeszültségű fogadó 135/22Kv alállomáson volt egy ügyeletes , aki a szükséges kapcsolásokat végezte , és figyelte a rendszer állapotát, ha valami gond volt , megpróbálta elhárítani. Most számítógépről figyelik v.honnan . és azon keresztül kapcsolgatnak, annak alapján amit a rendszer kijelez! Mert gondolom kell a pénz a tulajdonos "kilfeldi"-nek, majd bolond lesz odaszórni a parasztjának. Már csak az érdekelne , ha lesz egy qrva nagy hiba ,és egyszerre több helyen, honnan veszik a kijavításhoz szükséges létszámot??!
Nem is.
Kínából küldik ingyenpostával, azt mondták ez garantáltan eredeti Tezla, csak kétszer jobb mint a gagyi USA változat . https://www.ebay.com/itm/1-32-...
Jó egészséget!
Hadd károgjanak !
Memnyiség után még sosem cserélték a mérőket. Akárcsak a gázmérőnek, a vill.fogymérőnek is években meghatározott a hiteleditési ideje, de minden más mérőeszköznek is.
Nemcsak a technikusoknál cserélik a mérőt
Amíg az állam és az áram szolgáltató ezt engedi.
Ha már csak az üzemanyag kúton engednek tankolni, megfelelően "beárazott" delejjel, onnan már az sem lesz nagy biznisz.
Mire én oda jutok, addigra lecseng a sztori, ebből kimaradtam.
Annyi a kedvezmény, meg a támogatás, hogy amit betermelsz, ugyan annyit ki is vehetsz.
De ha piaci árak lennének, akkor sokkal jobban lehetne ezzel keresni, de az csak a nagyoknak engedett.
Na ezért nem fogják ezt eltörölni, mert kurva jó bolt ez valójában nekik, és ha eltörölnék akkor már nekünk is jó bolt lenne, nem csak a saját szükségleteinket termelnénk meg, bevétel nélkül.
Este bevásárolok szegélyt meg a tök tudja mi kell hozzá,szombat délután meg felszegelem.
Vagy még ma.Attól függ lesz e kanalam hozzá.
Kínából küldik ingyenpostával, azt mondták ez garantáltan eredeti Tezla, csak kétszer jobb mint a gagyi USA változat .
https://www.ebay.com/itm/1-32-...