Vicces, hogy egy villany autóval és pár napelemmel máris nem vagy rabszolga, pont mint bárki más! Dehogy nem haver, csak most jól lehet spórolni vele.
Ideológiai kérdést csináltál abból, hogy 5 év múlva már koránt sem fogja megéri napelemezni, mert ahogy egyre jobban terjed, értelem szerűen az áram szolgáltató nem fog hagyni milliárdokat elveszni és kitalálják a megfelelő megadóztatását. Ahogyan a most még költség hatékony elektromos autózás is ki lesz egyenlítve anyagilag.
Ha belegondolsz a nagy előre viteltől leszünk keményen szarban
Az úgynevezett ipari forradalomig a földünk kb elvolt magában keringtek a maga kis ciklusát minden téren
Aztán kicsit alápörköltünk a rendszernek a fejlődés jelében
Szerintem bármi ami 4-5 éven túl hozza vissza az árát az teljesen felesleges egy átlag embernek a 15-20 évek meg olyanok hogy a jósnő se lát olyan messzire
Cégeknél más a helyzet ott egyrészt a vásárlás is másabb van amirtizáció és ők többnyire tudnak előre tervezni több évre
Kisember csak úgy tud megtakarítani ha nem vesz
Pár éve a "kis jégkorszak"-ról makogtak rádó-tv-ben! Pedig csak annyi volt a dolog lényege, hogy túl sok CO-t vettek ki a légkörből, a búzaföldek, és egyéb gabona ültetvények. Mindenki elmondja azt amiért a hatalmas fizetését kapja! Arra pedig én, és sokan mások teszünk rá!
Nem érted, most buli a villany sztori, de mire kötelező lesz, addigra már nem lesz az. Ennyi a lényege. Aki most zud beruházni napelembe és elektromos járműbe, annak nagyon megéri. Aki később, mondjuk 4-5 év múlva annak már nem.
Okosnak gondolod magad, de abban a hitben ringatózni, hogy a napelemmel visszatöltött áramért örökre fizetni fog az áram szolgáltató, meg hogy örökké fillérekért engedik majd tölteni a villanyos autót, több mint naív elgondolás.
Két havonta fizetek 9 ezer forint (gy.k.: évente 54 ezer forint) villanyszámlát, klímával, minden szarral együtt. Ennek a negyede a "munkahelyem" (távmunka itthonról) fogyasztása: a dolgozós számítógépem. Szerinted ebből mit kéne még spórolnom?
A németek a leállított atomerőművek helyett elindított szénerőművektől fuldoklanak, meg a már elavult ösztönző rendszerük miatt.
Napelemek amúgy elég jók. Láttam grafikont a magyar fogyasztásról, és a napelemek pont a csúcsidőben termelnek, ezek mellett meg elhanyagolható az így megtermelt teljesítmény. Van hova fejlődni mire olyan gondjaink lennének mint a németeknek.
Én egy szolgáltatás igénybe vételekor kizárólag utólag, a ténylegesen elfogyasztott mennyiség után vagyok hajlandó fizetni. Ezért fűtök gázzal. Fával akkor sem fűtenék ha jóval olcsóbb volna (vegyem meg előre 2 évvel, faragjam-aprítsam, szárítgassam-tároljam, és 2 évig áll benne a pénzem. Hát nem.) Ja: plusz még dolgozni kell vele, kényelmetlen, piszkos és - jelenleg - qrva drága is.
Ők majd fizetik a villanyszámlát és irigykednek azokra akiknek volt pénze erre, és hogy ők nem fizetnek villanyszámlát, miközben megmagyarázzák maguknak miért hülyeség a napelem
Ha tényleg akarunk valamit csinálni a CO kibocsájtással csak valamilyen elektromos meghajtás jöhet szóba,hogy hogyan,mivel tároljuk (esetleg előállítjuk a járművön) az még kérdéses,de hogy nem a jelenlgi litiumos tekknika lesz az szerintem biztos.
Tévedésben élsz, de ezt már párszor kitárgyaltuk, nekem meg most nincs kedvem ehhez.
Nem is érdekem. Majd idővel rájössz úgy is. Ha neked ez jó, hogy az arabokat és az elművet hízlalod, akkor válthatsz akkor is amikor kötelezővé teszik.
Kicsi ingadozás hoz pár mtz akku is megfelelne
Amúgy meg megszokni a meleget olcsóbb mint a légkondi
A régi melo helyen elég ütős volt a meleg miután hazamentem meg fürödtem be kellett takaróznom a 25-26 fokban mert fáztam
Az a fura hogy ez alvás ig kb elmúlt akkor már nem fáztam de télen nyáron ugyan avval a vastag takaroval takaróztam
Vidéken meg lehet oldani a ház árnyékolását fával is rengeteget számít
Nekem a kínai nyár ( minden kínai már vazzeg) 6-7 év alatt úgy megnőtt hogy beárnyékol mindent
Ideológiai kérdést csináltál abból, hogy 5 év múlva már koránt sem fogja megéri napelemezni, mert ahogy egyre jobban terjed, értelem szerűen az áram szolgáltató nem fog hagyni milliárdokat elveszni és kitalálják a megfelelő megadóztatását. Ahogyan a most még költség hatékony elektromos autózás is ki lesz egyenlítve anyagilag.
Az úgynevezett ipari forradalomig a földünk kb elvolt magában keringtek a maga kis ciklusát minden téren
Aztán kicsit alápörköltünk a rendszernek a fejlődés jelében
Cégeknél más a helyzet ott egyrészt a vásárlás is másabb van amirtizáció és ők többnyire tudnak előre tervezni több évre
Kisember csak úgy tud megtakarítani ha nem vesz
Okosnak gondolod magad, de abban a hitben ringatózni, hogy a napelemmel visszatöltött áramért örökre fizetni fog az áram szolgáltató, meg hogy örökké fillérekért engedik majd tölteni a villanyos autót, több mint naív elgondolás.
Napelemek amúgy elég jók. Láttam grafikont a magyar fogyasztásról, és a napelemek pont a csúcsidőben termelnek, ezek mellett meg elhanyagolható az így megtermelt teljesítmény. Van hova fejlődni mire olyan gondjaink lennének mint a németeknek.
Nem is érdekem. Majd idővel rájössz úgy is. Ha neked ez jó, hogy az arabokat és az elművet hízlalod, akkor válthatsz akkor is amikor kötelezővé teszik.
Amúgy meg megszokni a meleget olcsóbb mint a légkondi
A régi melo helyen elég ütős volt a meleg miután hazamentem meg fürödtem be kellett takaróznom a 25-26 fokban mert fáztam
Az a fura hogy ez alvás ig kb elmúlt akkor már nem fáztam de télen nyáron ugyan avval a vastag takaroval takaróztam
Vidéken meg lehet oldani a ház árnyékolását fával is rengeteget számít
Nekem a kínai nyár ( minden kínai már vazzeg) 6-7 év alatt úgy megnőtt hogy beárnyékol mindent