Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na ezmost pipisen hosszu szoval bele se kezdek olvasni.
Amugy csessze meg a bauhaus.Amihez van klipsz annak a szine rossz,a.inek jo a szine ahhoz hogy nincs klipsz,persze a 3000/szal aruakbol minden van.
50Hz-es szűrő puffer kondira gondolt.
Sharp napelemek, Fronius inverterrel, kollégának 7év megtérülését számoltam, de mivel többet termelt a becsültnél és sok mindent átterhelt a napelemre, 6év lett a megtérülése. Igaz a telepítést és engedélyezést ő végezte. Ezzel 1 év megtérülést nyert kb,

Szóval igazad van, kb. ott van mint te.

Most ennyi pénzért már a telepítés és engedélyezés is benne van, szóval csökkentek az árak mostanában is.
Pontosan annyiért vettem a villanyautót mint amennyiért a benzinest vettem volna.
Viszont engem nem korlátoztak az előítéleteim és így lett villanyautóm.
Ennél fogva az első perctől nekem csak nyereség. Fogyasztásban, üzemeltetési költségben felszereltségben és kényelemben is jobban jártam.

Ehhez csak annyi kellett, hogy nem dobtam az ötletet azért mert csak 100km-t megy el egy töltéssel, mert pontosan tudom hogy 30km napi fix távra lett véve, esetleg 60-ra.
Ennek ismeretében hiába tűnik úgy, hogy jobban megéri egy 1000km -es hatótávú benzines, ha SOHA nem lesz használva ez az előnye, ellenben a napi használatnál a hátrányai annál inkább kijönnek.

Tehát, nem csak tőled kérdem, de nem értem miért akartok ennyire megtéríteni engem?
Felnőtt ivar érett, intelligensnek mondott állampolgár vagyok én is. El tudom dönteni nekem mi a jó. Nem kell segítenetek a félremagyarázásaitokkal, meg a csúsztatott elméleteitekkel. Nem kockáztatom csak úgy bemondásra a pénzem én sem, viszont én már valós tapasztalatokkal rendelkezek, nem csak a kocsmában okoskodtunk erről hogy ez hülyeség.
Én sokkal alaposabban körbejártam ezt. Pontosan látom hol tévedtek, hol magyarázzátok félre, ellenben ti fordítva nem nagyon akarjátok megérteni a lényeget, pedig már abban az előnyben vagytok velem ellentétben, hogy van tapasztalat, nem a bizonytalanra kell kockáztatni.

De ha nem akkor nem. Már az elején is leírtam nekem tökmindegy.
Nem is mondom, mindenki azonnal vegyen napelemet meg villanyautót, csak azt hogy nem kell elzárkózni előle, számításba kell venni, és hozzám hasonlóan komolyan át kell számolni hogy a TE konkrét helyzetedre hogy lenne jó, és nem a téves feltételezésekre hagyatkozni.
Én is hiába rajongok régóta a villanyautókért, akkor vettem amikor nekem gazdaságilag is jó volt, nem a 30millás Teslára cseréltem az F Astrát.
Napelemmel ugyan ez a helyzet. Most jött el az ideje amikor nekem előnyös kivitelezés és költség szempontjából is.

Ugyan ez volt a padlófűtéssel is a 80-90-es évek táján. Arra is kitaláltak minden baromságot, hogy majd jól meghalunk, meg asztmát okoz, meg lebegteti a port, meg a vízerektől majd rákot kapunk
Lófaszt. Ezek mind ugyan ilyen hasra ütésre kitalált alaptalan kételyek voltak a kocsmában kiokoskodva, hogy aztán már szakmai vélemények is átvették, legyen mivel riogatni az embereket. Semmi értelmes tanulmány nem támasztotta ezeket alá. Én az egész életemet padlófűtésnél éltem le, és nagyságrendekkel jobb minden létező szempontból mint a radiátor, de még mindig van aki a régi téveszméken rágódik ezzel kapcsolatban.
Baszki
Én már láttam 4 hengeres dízel targonca motort kettévágva és beépítve egy “csettegőbe”
Azert van kreatív ember itt ott
Bocsi, hogy belekotty, de szerintem a jól bevált, mérnökök által eltervezett, gyári megoldásoknál ÖSSZESSÉGÉBEN ritkán sikerül jobbat csinálni, pláne otthoni eszközökkel.
Ezzel nem a te lehetőségeidet jellemezném, most úgy általában beszélek. Sajnos ezt az utat párszor én is végigjártam már.
Az unatkozás, a műszaki vénával megáldott emberek mindig csinálnak valamit, én mindenképpen, gondolom te is, de én csak olyant és úgy, ami nem fog nagyon fájni, ha esetleg igazam lesz a fent fogalmazottakban.
Amikor 8-9 éve megcsináltam a medencét, én azt hittem, hogy jobb szűrőt csinálok mint a gyári, vaaaaagy... ugyanolyant olcsóbbért.
Szerencsére eljutottam odáig és hittem a medencés cég képviselőjének, hogy a gyárinál nincs jobb, így lett gyári komplett homokszűrőm és nem is bántam meg.
Ártándig kb 15 füst okádó eízel előzött rám
Mondhatni 3 kocsiból kettő füstölt mint a szar
Igaz a büntetés határán haladtunk mindig mert a szokásomtól eltérően sietős volt az út. Így a környezetkímélő kis ccm benzinesek esélytelenek voltak
Nagyon egyszerű. Az ő bukójában nicsen semmi intercom, így először valami alkalamazással a telefononon akartam megoldani, de a Niki telefonja nagyon régi, már nem megy rajta semmi.

Tehát egy Tascam dr-05, abba felül egy sztereo jack elosztó, abba ment a kettő mikrofon. A felvevő oldalán van egy kimenet, amin lehet monitorozni a hangot, abba szintén egy jack elosztó és oda ment a kettő fülhallgató.
Az egész be a kabátzsebbe. És a legjobb, hogy így fel is lehetett venni.

Szívás, kigubancolni a sok vezetéket, de ha azzal megvan az ember, akkor már ok.
Király a videó! Kommunikáció mivel van?
Még egy házon ok. De a kisember, akinek igazán jól jönne, ha tudna spórolni, az hova teszi a napelemet a panelban?

Motor: elviettem először a kissebbik lányomat motorozni egy körre.
http://youtu.be/f3MjKPbjM2c
Egyébként nem rossz a napelem, de azért számba kell venni sokmindent mielött belefog az ember. Egyetértek abban, hogy nem mindenkinek éri meg, meg az is igaz hogy az árából jó sokáig lehet fizetni a villanyszámlát, de hosszútávon szerintem megéri. Egyenlőre még. Hogy aztán mi lesz senki sem tudja, vannak azért a megtérülését befolyásoló későbbi intézkedések is a latban. Bárki bármit mond, nem lesz mindig változatlan a kedvezősége.
Akkor nem lesz napelemem, és marad működőképes, gyári állapotban a klímám.....
Tényleg beteg elgondolás
És még nem is müködne
Elég bonyolult a mai klimák motherboardja, mlg ha meg is találnád hová köss 300 v dc-t, akkor sem müködne az összetett szabályozási metodikája lsömegoldásai miatt.
Ráadásul ha ilyen egyszerüen meg lehetne oldani hatékonyan ezt a kérdést, már sok barkácskedvü megtette volna. Mont anno a szélkerekes trabant generátorokkal
De a frekvenciaváltó is egy egyenirányítóval szokott kezdődni, tehát maga az inverter egyenáramról megy, nem? Na ide szeretném kötni a sorba kötött napelemeket minden - drága - elektronika nélkül. A szobatermosztátnak csak annyi dolga volna, hogy váltogasson a hűtés és a fűtés üzemmódok között. Tudom, beteg elgondolás: ha süt a nap, akkor mindig menne a kompresszor, vagy hűtene, vagy fűtene, ahogy kell.....
Jah
Nem nagyon reális, konkrétan az elképzelésed sem teljeden világos. A nspelem sem termel egxenletsen, és nem a feszültség hanem az áram a mértékadó, meg a fogyasztásod sem egyenletes egy villamos hajtás esetében
Aszinkron motor frekvenciaváltóval?
Nem. Inverteres motorok vannak bennük
Nem
koltozz lappfoldre.
Meg szeretném spórolni a sziget üzemű napelemes cucc áramátalakÍtóit és akkumulátorát - két háromszáz voltnyi sorba kötött napelemről kellene közvetlenül hajtani a kompresszort, mert így lehetne igazán olcsó cuccot építeni....
Az inverteres klímában nem egy szénkefés egyenáramú motor hajtja a kompresszort?
Talán esetleg a lehűtött hűtőközeget, vagy annak egy kis részét tárolja??
Ezt nem értem.. a klimának nincs puffer kondija. Pláne ami tárol.
Szerintem nem, de tény,nem kinai napelem és inverter lett felrakva. Sokkal hamarabb egyébként se reális a megtérülése