Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Magam tekercseltem, és raktam össze! (lemezeltem)
25-ért már lehet kapni automata 12-24V-os töltőket indításrásegítővel, nekem is van olyan évekig használtam elég sokszor tgk-nál télen.
Most csak a trafó minimum 30 ezer lenne
"Balesetben meghalt egy motoros Besenyőtelek belterületén szombaton - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. Lázár Levente közölte: a motor vezetője a Fő úton eddig tisztázatlan körülmények között villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
Forrás: https://kuruc.info/r/1/200131/";
Ugyan menj már!
Sok évvel ezelőtt kb 35 évvel ezelőtt a barátomnak készítettem egy akkutöltőt! A Transzformátor kicsit nagy lett, 450 W -os és a primér oldalt szabályoztam triakkal , a 15 V -ból egyenirányítva ki lehet csalni 40 Ampert , ha indításrásegítőnek használja. De 1 A-ra is be lehet állítani a töltést, télen pl. És még most is működik!
na jo de ezzel svungosan kanyarodik kiönt a tiszató.
Szerintem ezzel van csak szerénkedik:)
A középső képen az ott Pipi ladikja?
Szép ez a Tisza-tó, na!
A buherálás okozta örömről nem tudunk vitázni, mert ebben egyetértünk.
A mérnökök azonban egyrészt a gyártással is foglalkoznak gazdaságossági szempontból, javíthatóság, csereszabatosság, stb.
És.
Van nekik az előző 50-féle hasonló termékből olyan gyártási és üzemeltetési tapasztalatuk, amivel versenyezni nem lehet. Én továbbra is állítom, hogy habár lehet házilagosan olyan rendszert csinálni, amit Bogyó elképzelt, és működni is fog, de az összeképzelt anyag, kivitelezés, hosszútávú üzemeltetés (napelemrendszert és rákötött elektromos eszközöket nem 3 hónapra csinálunk) szempontjait is figyelembe véve nem biztos, hogy jó ötlet.
Én sajnos rájöttem, hogy amikor valaki ilyen okos, az menjen el maszekolni és fele pénzből és energiából vegyen egy jótállással ellátott komplett rendszert. Tudom-tudom, a barkácsolás öröme, de erre írtam, hogy olyant érdemes, ami nem fog fájni (ha mégsem jön össze tökéletesre).
Szerencsére a felelős helyzetben lévő emberek már felismerték ezt, és ezért nem engedik mondjuk a gépjárművek fékberendezésének "jobbá" tételét házilagosan. Meg repülőket a sufniban elkészülte után felszállni, stb.
A SpaceX-nél azért megnézném, hány olyan mérnök robotol, ahol az előző munkahelye éppen pont ilyen volt.
Ezt nem is kétlem...
De én egy "gyári" csettegővel inkább elindulnék a boltba.
Ez is csak egy változó az egyenletben

Vizes blokkban egy isten a padlófűtés
Nekem a szobák annyira szigetelt el hogy ha télen fekszek lent akkor sincs hideg a járólap+ padlószőnyeg már szarabb ott lent hidegebb van jó pár fokkal
De ez nem a padlófűtés miatt lesz továbbra sem.
Elbaszott korban élünk.
Az se mindegy hol laksz
Pl én a puszta szélén ha tombol a szél akkor nekem mindenhol por van laptopon napi szinten van egy rajzolható vastagságú por ezt kombinálva egy lustább házi asszonnyal plusz a meleg miatti felszálló légáramlattal tuti mérhető a különbség
Nekünk is padlószőnyegünk volt, és két gyerek (én és a tesóm)
Igen a szőnyeget porszívózni kell. Az mindig összegyűjti a port fűtési rendszertől függetlenül.
Egyébként a szőnyegnek ez is az előnye, hogy összegyűjti a port.
Mostani házamban kő van mindenhol. Naponta megy körbe a robotporszívó, hogy a pormacskák ne a nappali közepén kergetőzzenek.
Te felmentést kapsz, veled már megbeszéltük ezeket
Azért néha jó érzés buherálni, és lehet jobbat is csinálni. A mérnökök is emberek, nem is feltétlenül okosabbak, vagy csak simán nincs idejük, anyagi lehetőségeik, lehet nekünk is korszakalkotó ötletek.
Kedvenc példám Elon Musk. Venni akart az oroszoktól jól bevált rakéta motorokat, mert az övéké az egyik legjobb a piacon.
Valamiért sikertelen volt a vásárlás, vissza úton eldurrant az agya, elkezdett gondolkodni és úgy gondolta tud ő jóval olcsóbban is jobbat csinálni.
Sikerült is. Ebből lett a SpaceX cég, ami jelentősen csökkentette a költségeket, és sorra dönti meg a rekordokat, miközben olyan dolgokat csinálnak, amit előttük lehetetlennek gondoltak a mérnökök.

Ugyan akkor én megnéztem mennyibe kerül egy Salgo polc a pincémbe, és úgy gondoltam ha megveszem a vasakat összerakom én fele annyiból.
Ez kb. be is jött, szép is, erős is lett, de annyit melóztam vele, hogy a következő polcot már inkább megvettem, mert rájöttem még sem olyan drága az, és pár óra alatt összeraktam
Kis ember éppen azon sír itt, hogy nem éri meg és nincs rá pénze.
De a panel déli, keleti nyugati függőleges falán rengeteg felület van ami nem ablak, plusz ott van a tető is.
Megtermelné a szükségletek jó részét.
Ráadásul ha nem lennének hülyék, összefognának és egy nagy rendszert csinálnának, nem fejenként 4 táblát felrakva külön inverterrel, ami így gazdaságosabb.
Nem feltétlenül. Kell egy PFC áramkör is ami több féle megoldás lehet, mert a hagyományos dióda, kondi az csak a kondi töltési feszültségétől veszi fel az áramot, így csak a csúcsokban terhelné a hálózatot ami durva jelromlást és zavarokat idézne elő.
Közvetlenül nem nagyon lehet, bár éppen meg lehetne oldani ha nagyon akarnánk.
Viszont ha van invertered akkor nem csak a klíma használhatja a napelemet.

Ha nagyon olcsón akarnám megúszni, a klíma fogyasztásának kiváltását, akkor simán vennék engedély nélküli visszatermelő invertert jóval olcsóbban.
3-4 napelemmel simán rákötném a hálózatra, és használnám szintén hálózatról a klímát.
A klíma úgy is akkor dolgozik amikor a nap süt, tehát nem fogja pörgetni az órád, de nem is áll le ha jön egy felhő.

Ha nincs hálózat akkor viszont nem úszod meg az akkut, és szigetüzemű invertert.
Szőnyeggel és aktív kisgyerekkel kombinálva van por rendesen vidéken
Már ha nem porszívoznak 3 naponta
Mondjuk padló fűtés a neve és nem szőnyeg fűtés.....
Nem.
Kefés motort nem használnak ilyeneken, mert nem lehet cserélni a zárt kompresszor miatt.
Vagy egy BLDC motor (állandómágneses szinkron motor), vagy egy asszinkron motor működik benne, de a lényeg, hogy egy inverter, és motormeghajtó elektronika (frekvencia váltó) vezérli tetszőleges fordulatszámmal, és nagy hatékonysággal.
Hagyományos esetben, asszinkron motor van benne, ami fix hálózati 50hz-ről van meghajtva közvetlenül.