Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azon szerencsére nincs nagy menetszám.
Nekem a Lego készletben lévő villanymotort is megtekerték anno mert sehol nem lehetett kapni
Kicsit kisebb volt mint amik a villanyos kisautók ban volt
Hajdanán az első tekercsekésem egy patkó szegre volt aztán lett belőle elektromágnes
Nem tudom mennyi idős voltam de akkor tanultuk általánosban fizikából
Nem. Kiszedés után adatrögzítés, menetszám, átmérő meg tekercshossz. Azt egy sablonon beállítottam aztán felhajtottam. Menetszám nem sok, úgyhogy az nem volt gond még több magos vagy eltolt tekercs esetén sem. Aztán sablonról le, motorba befűz és horonyba kézzel szépen belpergetni. Némely motornál körömvég elkopott mire végeztem.
Viszont szép munka némi kihívással.
Nagyon kicsi motort inkább kukába mert azt vékony huzalból sok menetszámmal nagyon szar meló. De volt hogy nem lehetett pótolni akkor muszáj volt azzal is baszakodni.
Kézzel belerakva a horonyba ! Mielőtt a prespán -papírt beletettem.
Általában barátoknak szokásom dolgozni! Jött Tapolcára lakni egy fiatal állt építkezni, nekem volt betonkeverőm, és felvonó, magam csináltam mindkettőt, odaadtam neki hadd betonozzanak! Fiatal frissen végzett tanár volt a feleségével, neki állt építkezni, jött két öreg a családjából és nagyon örültek, hogy nem kézi betonkeverés, és kötéllel felhúzás van vödrönként , Talicskára betonvasból kampókat hegesztettem és talicskánként ment a dolog! Csak az a gondom, hogy akkor még nem volt gyerekük , és most végzett az idén a lányuk, szintén tanár lett! Szóval az a qrva idő telik, és gyorsan.
Itt remélem felszárad mire mennem kell haza, mert utálom takarítani a motort
Te is úgy vagy vele, hogy pénzért nem dolgozol?
Villanymotornál, nem olyan tekercsbehúzóval csináltad?
Modell motort tekercseltem már én is kézzel. Jó lett, de elég is volt egyszer, inkább megveszem az újat azóta
Tapolcán süt a Nap, a szél most nem fúj , remek idő lesz ahogy nézem, jó egészséget nektek, és sok balesetmenteset!
Pedig kézzel tekercseltem , de akkor nem siettem sehová se. De csengőreduktort én sem tekercseltem azon a kis vasmagkeresztmetszet miatt agyatlan menetszám van, a primér tekercsen 10 000körüli , nagyon vékony huzallal, No ezek a dolgok '69-től kb 85-ig voltak. Magamnak, vagy ismerősöknek csináltam, és nem pénzért, csak úgy ajándékba.
Létezik hideg lakk is már hosszu évek óta, mindenki azt használja többnyire. Egyébként nekem van erre a célra egy kis villamos kemencém, valami labor cuccként kezdte pályafutását aztán kimentettem a megsemmisités utjáról.
Jó akár kimelegiteni vagy szétszedni dolgokat is, elég pontosan beállitható hőfokra.
Nem annyira pepecs, mint egy villanymotoré. Anno motor tekercseléssel foglalkoztam de aztán a kinai gagyi piacratörése miatt nem érte meg. Mlg most is meg vsn minden cuccom hozzá, meg rengeteg réz huzal.
Eléggé fura nép
Mondjuk nekik a múltjuk nem annyira felhőtlen mint a miénk
Ott még a 80as években is tövig kapták a brét..
Ismerős kint élt azt mondta fél gyerekkora sorban állással telt el
Jegyre kapták a kaját es minden volt csak bőség nem kb mindenki felzabáltak ami az erdőben réten megmozdult megtermett
Egyszer jött haza a boltból egy kenyérrel a szomszéddal összefutott aki még valahova ment, aztán elhozta az ő kenyerét is haza
Haza sem ért de a yard már ott volt, hogy honnan van 2 kenyere
Szóval ilyen volt a helyzet nem csoda hogy még most is eleggé zárkózott a nép
Én fogtam egy léptető motort, felprogramoztam és az tekercselt helyettem.
Még a szál vezetés is programozva volt, így gyönyörű, menet, menet mellé lett tekerve.
F...om sem teker annyit kézzel
pepecs munka lehet. A jutubon egyszer megnéztem egy ilyen tekercselést szerintem nem nekem való meló
azt meg minek Hogy a szomszéd ne lássa a feketevágást
Mondjuk egész eltérő a romániai átlagtól mert mögé szoktak tenni vagy alumínium bordás lemezt vagy a füst színű polikarbonát üreges lemezt
Ebbe mégis csak az a legsz@rabb, hogy szebb és jobb mint a tiéd
14 éve élek padlófűtéses lakásban és 5-ik éve van egy aprótalpú is. az ilyen por meg faszság valami kitaláció, mert én nem találkoztam ilyennel. Alsó szinten minden járólap, ott nincs is szoba(nappali,konyha garázsok wc stb. Felső szinten vannak a szobák a fenti fürdő és wc-t kivéve mindenhol padlószőnyeg van és a vastagabb lábbelesüppedős fajtából.
Port én ott sem találok a levegőbe akár milyen merdeten is nézem Mi nagyon szerettjük a padlófűtést Aztán pláne kisgyerekeseknek szuper. Nem kell megfagynunk a téli minuszokban a hideg járólapon mert rendesen süt is Van, hogy hazaérek a melóból azt ledobom a kabátot azt kifexek a járólapra a nappaliba, ahol a gyerek és az annyja a járólapon ülve játszanak
Talán az egyetlen hátránya a radiátorral szemben,hogy viszonylag sok idő a felfűtődés azt az ősz lehűlés és vagy a tavaszi melegedés tingli-tanglizó időszakában egy kicsit pocsékol ha nem figyel az ember
Ugy kicsit olcsóbb mondjuk 25 ezer
Ha csak nem a melóban okosba meg tudtad csinálni
Itthon a sütőben elég macera a lakk beégetés a réz is drága a lemez mondjuk nem nagy összeg
Románia.....
Abból épít a nép amihez hozzájut
én a salgópolcaimat fél napig szerelgettem a telepen Aztán miközben gyöngyörködtem a munkámban arra járt fater, azt azt mondta inog ez fiam össze vissza ennek úgy kéne állani mint a fagyott macskaláb és azokat a kiflialakú kifuratolt lapos kis bisz-baszokat nem azért mellékelték, hogy a polc lábát kipockoljam vele visszintesbe Elmondta, hogy mit hova, aztán még két napig tartott újra szétszedni az egészet és rendesen összerakni De fasza lett
nem tudom én most is onnan jövök de azt a szigetet még nem láttam Persze qrva nagy az a víz lehet ez egy belső része ahol még nem jártam, mint a tihanyi belső tó a balatonnál
Ladik stimmel enyém