A helyesbítés, pontosítás.....nem kioktatás!
Ha utána hosszasan el kell magyarázni a nyilvánvalót, hát az már lehet, hogy tanító jellegűen hangzik....de csak mert megy az értetlenkedés.
Ok, de azé' lécci ne tiltsuk már meg másoknak, hogy használják így is legfeljebb szakmai, nyelvi, de főleg intellektuális fölényünket tudjuk fitogtatni amikor kioktatjuk az ilyen eccerieket.
Ne akarjunk már valamit egy egészen mást jelentő szóval kifejezni. Mert akkor az mást jelent!
Az égés nem robbanás, ezért a robbanás szó nem használható az égés helyett.
Két külön szó, eltérő alakú, jelentésű. Ennyi.
A nevemet tudhatod, de az életemet nem ismerheted! Hallhattál arról, hogy miket tettem, de fogalmad sincs róla, hogy vajon abból mennyi igaz, és mennyi hamis! Arról meg főleg fogalmad sem lehet, hogy az igazak közül mit,miért csináltam! A múlton rágódni nem fogok! Változtatni nem tudok! Tettem, amit tettem, nem bánom! Voltak, vannak és lesznek hibáim, melyekből tanulok! Hibáinkat nem tudjuk meg nem történtté tenni - De beismerhetjük őket, és bocsánatot kérhetünk miattuk ... !
Az, hogy ki mit mond a hátam mögött, nem érdekel! Gyűlölöm a hazugokat és megvetem a gyávákat! Vannak irigyek, ellenségek, szerelmek, barátok, de életem csak egy van, és azt úgy élem, ahogy jó nekem! :)
Most a szóhasználat a lényeg, mindenki tudja már ha máshonnan nem hát Ginótól, hogy belső égésűnek nevezzük, de a közbeszédben teljesen ott van a robbanó kifejezés is, hallgatok néha unalmamban nyelvész műsorokat és ott a profok nincsenek az ilyesmitől elzárkózva, ha a nyelv használatban elfogadott egy szó aminek érthető a jelentése akkor az tök jó pont mint a fékolaj amiből évekkel ezelőtt hasonló viták voltak, sok boltban. cikkben a mai napig használják ahogy régi tankönyvekben is és ezért legfeljebb a hozzáértők fülét bánthatja, de attól még elfogadott és ezért helyes elnevezés.
Pontatlan, pongyola megfogalmazású az egész. Amolyan TIT-színvonalú... ...félrevezető.
Előbb leírja, hogy a "robbanómotor" = otto + dájzel.
Aztán a "robbanómotor" működésénél leírja az őskövület, karburátoros otto motor működését. A dízelről meg egy szót sem.
Miért lenne hihetetlen? Csak a keletiek használják napi 28 órában nemzetközizésre a furgonokat amikben 2 év alatt gyűlik ennyi össze, ott talán tényleg arra használják amire való, rövid távú többnyire helyi fuvarokra.
(azért érzitek,hogy kapjátok az ívet nem)