Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha szeretsz magyarázkodni, (mert hogy nem sokan tudják mi az) akkor jó az is
A robbanómotor sosem lesz helyes.
Mondjuk néha látni néhám robbanómotort Dyno teszten....
Azért, mert a köznyelv rosszul használja, még nem lesz helyes. Helyesen belsőégésű motor. Persze nyilván a rossz elnevezés azt zavarja csak, aki tudja mi a különbség a kettő között. (a gyors égés még nem robbanás)
Sőt, még égés történik a lövésnél is. (ne a légpuskára gondoljunk) Pedig ott is gyorsan történik minden, gyorsabban, mint a belsőégésű motorban.

Ahogy nincs pénzbüntetés sem, hivatalos (jogilag) az pénzbírság.
szívemből szóltál laca
Az csak gyújtás ad az autóra előkészíti az indulást, ha meg a gyújtáskapcsolóba elfordítod ami áramot ad az indító motornak és ezáltal beindítja a működéshez szükséges körfolyamatot nevezhetjük indítókulcsnak. Tehát indító vagy gyújtáskulcs hjelyes kifejezés lehet bár te hívhatod akárminek is mondjuk robbanókulcsnak
A kipufogó féket meg bubunak
Robbanomotor sincs,szovalakkor mertne?
Lehetne botmixer is.
A retarder az örvényáramú elektromos fék - nem táplál vissza semmit sem. legalábbis a köznyelvben a kamionok, buszok "kardánfékjét" hívták anno retardernek…
Lehetne retarder?
Rövidebb és nemmindegy?
Rekuperáció, regeneratív fék, motorfék.
Legyen Béla?

Na szevasztok!
Hogy hívják az elektromos autónál a visszatöltéskor a féket?
Felüli. Hülye vagyok mindet megjegyezni. Nem vagyok én annyira horgász hogy érdekeljen
A 11 re is csak halványan emlékszem
Lehet aztan 5db 11 kilon felulit mondott bár ennek sok értelme nincs
Az a lényeg az MTZben eldurrant az az akku amit akartunk vinni szóval éjjel vagy alszunk vagy részegen alszunk
Igazándiból ha ki fogok egyet ami 8-10 kiló fele lesz én már sikeresnek mondom az utat
Enni úgysem viszek halat. Annyira nem szeretem
Nekem csak tanították,érteni nem értek hozzá.
Lehet, hogy prosztó, de 100 éve így hívják.
Mit? Grétsy Lászlónál tanultál
Leírtam. Szakmailag: belsőégésű.
Köznyelvben: robbaómotor.
Mindkettő helyes elnevezés, legfeljebb a tanárod meg Gino előtt nem mondod ki

Tanároknak amúgy vannak ilyen hülyeségei, nálunk a tolómérőt nem lehetett sublernak hívni.
Amíg le nem vizsgázunk, legyen meg a boldogságuk, de utána úgy hívom ahogy akarom
Aki meg érti hogy mit mondtam és mégis beleköt az azért teszi mert mást nem tud a témáról. Az igazi szakember ha ért valamit a lényeggel foglalkozik, nem a nyelvészkedéssel.
És bocs, de te bútor boltos vagy, nem szakember.
Amúgy a benzinmotor,dízelmotor teljesen elég lenne,vagy csak a "rohadt blokk" kifejezés is.Vagy hogy beindítom a motort.De ez a robbanómotor,na ez olyan prosztósuttyó mint a "tesa" kifejezés.
Igen...a rohadék!
Nekem csak tanították,érteni nem értek hozzá.
Jah hogy a kopogásszenzor meggátolja a robbanómotor működését?
Nem azt gyutacsnak
Tényleg kár ezen vergődni.
Egy fórumon onnan látom ki nem ért hozzá hogy, beleköt a "robbanó motor" elnevezésbe, meg a hajtókarba, amikor az valójában hajtórúd
Még mindig ezen megy a hiszti?
A világ első belsőégésű motorja konkrétan lőporral működött, és egy csónakot hajtott, szóval tényleg robbanó motor volt :)

A köznyelvben nyelvtanilag is teljesen korrekt és elfogadott elnevezés a robbanómotor amióta léteznek ezek, hiszen mit lát a paraszt? Kiveszi a gyertyát, és meggyújtja a keveréket, akkor pukkan egyet, tehát a robbanás hajtja.
Szakmai nyelvben viszont nem korrekt, mert nem a lökéshullám hajtja a gépet, hanem az égésé következtében felmelegedő gáz expanziója, vagyis ezek klasszikus hőerőgépek, kivétel nélkül.
Szakmailag csak az a különbség a gőzgép, és a benzinmotor között, hogy előbbinek a hengeren kívül égetik el az üzemanyagot a munkaközeg felmelegítéséhez, utóbbinak hengeren belül égetik el az üzemanyagot (ezért belsőégésű), és egyben ez a munkaközeg is, ezzel a közvetlenséggel pedig nagyobb teljesítmény sűrűség érhető el, gyorsítható az égés a sűrítésnek köszönhetően, és ezzel javítható a hatékonysága.
De normál esetben nincs szó detonációs égésről, vagy legalább is nagyon igyekeznek ezt elkerülni, mert tönkreteszi a motort.
Amúgy akkor a gyujtáskulcsot is robbantókulcsnak hívod?
Nagyon remélem.
Ha pedál van rajta akkor már kerékpár 300W-ig. Ezért van a robogó formájúakon is pedál.
De igazad van, szigorúan véve az elektromos rokkant kocsihoz is jogsi és sisak kéne, ha nem hajtható emberi erővel is, de a gyereknek vett műanyag ferrari is ami 2.6km/h végsebességre képes és vonyít benne a sok áttétel, jogosítvány köteles
Bár ezek egyike sem felel meg a közúti közlekedés feltételeinek, szóval probléma letudva

Ez kb. olyan mint a jelenlegi légügyi törvény szerint, egy papírrepülő eldobásához is légtérfoglalási engedély kell....és mivel ez baromság, ezért tojik rá mindenki.
Az eredeti szakmám mezőgazdasági gépszerelő,ott már mondtam az erőgép tan tanárunk eret vágna rajtad ezért.
Mondjuk kijárna egy lobotómia is.