Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha félsz tőle akkor ne legyen
A gáz a bátraknak való csak
Szar helyen tették be a gázt
Szerintem az egész országban pár műhely tudja beállítani rendesen
Opel 2005 óta megy gázzal 200 ezer benne van egy reduktor felújítással és egy tartály cserével
Ja és használt cucc került bele
Az Audi új kora óta gázzal megy aztán meg mindig megy nem tudok róla hogy bármi baja lenne
Haver vétek hondás új kora óta gázzal megy azt hiszem 2001es abban csúnya sok méter van. Idén tettek bele másik dugó szettet mert kezdett füstölni
És hibátlan a gáz szempontjából
Szóval akinek szar a gáz az sóher volt és a környékbeli legolcsóbb kontár műhelyt választotta
Vagy szar lengyel cuccot pl dt gáz.... anno az egy halom fos volt
persze autópályára azért ne menjél vele
https://nlc.hu/utazas/20190813...
igazándiból erre a távolságra neked érné meg az elektromos autó.
Bár ha 3 milláért vennéd meg és 280 ezer ft-ot spórolnál vele évente akkor 12 év megtérülés 16 ft kW töltéssel számolva( ha nincs napelem) Na meg 12 év alatt csak behalódik az akksi is tehát végül is ez az alternatíva is bukott.
Ha ennyire spórolni akarsz én tuti azt csinálnám amit már leírtam 400 kiláért vennék egy fasza elektromos rollert.(50km/h val hasít, lehet rajta ülni kényelmes) 15 percel érsz be vele később a 30 km-eres munkahelyedre de legalább élvezed az utazást. nov-dec jan-feb-márc-ra 5 hónap meg vennék buszbérletet azt ezt kiszámolva bárminemű autózáshoz képest maradna egy csomó pénz a tarisznyába Nem kell műszakiztatni, gumit, olajat cserélni szervízeltetni, lakatolni
protezsálod mindíg ezeket a gázüzemű szarokat. Nekem volt az egyik benzin hájeszom gázos és állandó küzdelem volt. Szarul is ment gázzal, a szűrő mindíg eltömődött, külön kellett vizsgáztatni, télen gecizni kellett az indítással. Nekem összességébe nem érte meg, pláne, hogy valamit baszott is a motornak, mert a 10 liter benzinfogyasztású autó néhány év gázhasználat után 17 liter lett Szerencsére a nigériaiak nem törődtek vele vitték afrikába
Alapvetően egy benzinüzemű autó nem a palackosgázhoz lett gyártva, sok átalqkítással is jár és szerény véleményem szerint soha nem lesz jó. De te küzködjél vele ha kedved van hozzá. Azért kíváncsi lennék a 400 + ezret futott ódid ami sose ment benzinnel, most benzinből mennyit nyelne el
ezért írtam a 3 hengeres isuzu motorosat Az vígan elpöcörög 4-4,5 ből
Nézegettem már gázos kocsikat is. Tudom hülyeség de valahogy tartok tőle....
Éva becézve b.szod
Esetleg valami égi lom benzines gázzal
Pl a kombi astra 2x20 km távon télen 10 nyáron 9 liter gázt evett
Plusz minden indítás benzin de csak az indítás, kb 5000 Ft/év benzin ment el
És ebben egy keverés fej volt a szekvenciális kevesebbet edzik egy literrel. Igaz itt 30 fokos motor hőmérséklet után vált át gázra így a téli ingázás kor semmi előnye nincs a fogyasztás terén
Nekem a régi 8 szelepes 1.2 Corsa 6 alatt sosem evett
Hiába lett kicserélte minden benne ami miatt többet fogyaszthatna
És ki az az Évi?
kamion bontásból próbálj szerezni használt kazánt Gázolajjal működik, fűt mint az állat
ja jól írja zotya, 3 hengeres corsa elmegy kicsivel akár 4-4,5-tel is, vagy vegyél dízelt. kis kasztnival szintén 4-5 lityi.
Vagy vállalj olyan melót ahol ez nem számít évi 15000 km-nél átlag 5 literes fogyasztásnál 750 liter 9 literes fogyasztásnál 1350 liter azaz forintosítva
750x400= 300000 vagy 1350 x 400= 540000 különbség 240 000/év 20 ezer ft/hó Ha ez számít dolgozz máshol
Bár az írásod alapján 4,7-7,7 liter közötti különbség meg még elhanyagolhatóbb 282000/ 462000 itt havi 15 a különbség.
30 km-esres távra váltsál télire buszbérletet, nyárára meg elektromos roller vagy bicikli
Egy 1,2 es jazz elvan 5 bol, vagy egy 1.0 as corsa.
Fingom sincs, azért kérdezem
Mondjuk az enyém digitklimás volt, az nagyjából fél liter plusz
Benzines 1,6 mennyi legyen?
Ha lábujjhegyen jársz akor 7
7,5
Jó reggelt!

Nem fog 6 alatt enni, örülhetsz ha 7-8 között.
Kicsit off.....
Milyen fogyasztása lehet egy 2008 körüli (2. Gen) 1.6os szívó benzines focusnak? Főleg melóba járnék vele országúton, egy két településen keresztül heti váltásban 15-15 vagy 30-30 kilométerre. Tempó 90-100 kb. A mostani első generációs focus adagolós dízel tök jól fogyaszt de a rozsda már nagyon eszi úgyhogy cserélném de nem merek modernebb dízelt venni pedig évi 15 ezer összejön általában és ilyenkor már nem mindegy hogy 4.7 liter vagy pl 7.7
Létezik hogy országúton mondjuk 6 l alatt lehet vele közlekedni? Esetleg hasonló tipp akár más gyártótól?
.
Egyébként ilyen , és nem is drága , egy jó spray nem sokkal ólcsóbb !
https://shop.lakokocsipark.hu/...