Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az árak mint otthon. De nem egy nyaralóhelyen,hanem pl a sarki boltba. A kaják nagyon finomak..grilleznek mindent,meg a sonkájuk eszméletlen.
A szállás áltlagos,viszont a helyiek kinyalják a seggünket. Nagyon segítőkészek. Hárman elmentünk motorcsónakázni 3 órára. Kék barlang,Mamula erőd..stb. Kb 3-4 órás út, 25 euró fejenként. Alkudni akartam 20 euróra,erre a vendéglátónk ki akarta fizetni. Mondom csak alkudok,mert azt mondták ez a szokás
Na a közlekedés az viszont katasztrófa!
Még motorral sem lehet haladni,mert annyira kis szűk utak vannak,hogy nem férsz nagyon el. Kocsival 10 km kb 1-1.5 óra. Az átlagsebesség 30-50.
De inkább 30.
Annyira sok a túrista,hogy a városok egyszerűen kicsik hozzá. Kotorban lakik 5000 ember,napi 200.000 túristàra. Nincsenek erre felkészülve. Nincs pálya,nincs autóút....a part mellett megy el végig egy főút szerüség,de egyszerűen fullon van. Amúgy útminőség olyasmi mint nálunk..
Kanyarok,szerpentínek,szépség,tenger,kaja,vendéglátás hibátlan. Egyedül ez a közlekedés ami gáz.
Tetszik? Jó minden ?
Kapjátok be!
Bocs Atis..
Es tenyleg.
A cél az volt , hogy szép képeket csináljon. Na, ez gixerrel együtt hogyan sikerült volna?
Holagixxer?
Nem állítom, hogy pont így gondolkozom, de nagyvonalakban Az autózás nekem egy szükséges rossz.
Viszont nem mindenki így gondolkozik. Aki új autót vásárol magának nem feltétlen azért teszi, hogy olcsóbb legyen az autózása mint előte. Amíg nem volt a hibrid, meg villany alternatíva meg nem tört ki a dízel hiszti, előtte is vettek az emberek új autót, vagy használtat ami újabb volt az előző autójánál.
egyszerűen csak azért mert nem akar 10-20-30 éves autóval járni és ha van rá lóvé vagy bátran mer felvenni hitelt akkor az emberek időközönként lecserélik az autójukat minden használatból adódó előnynek a megfontolása nélkül.
Kotori öböl és Tivat 1600 méterről.
A lónak a f......t.
Ami nem toltheto konektorrol az szar!!!
Az se értett hozzá aki ezt mondta neked.
Kifejezetten elpusztíthatatlan szerkezetek.
150ezernél tipikusan az EGR rendszer szokott eldugulni amitől kihagy az egyik henger. Az ODB hibajelzések valóban elég zavarosak, de nekem egy délelőttömbe került ellenőrizni, délutánra meg már össze volt rakva kipucolt EGR-el.
Te meg mindig azt felejted el, hogy pont elegendő már.
....és lexus-okban
Nagyon olcsón vetted..... ez szinte lopás!

.....és 150e km után motorcsere a hibrid toyotákban, mint típus jellemző

De az érv az, hogy újként drága és egy ilyen autó nem elég. Leírtam korábban.
A villanynácik elfelejtik eloszeretettel hogy nem a hajtas hatekonysaga a baj hanem az akkuk energiasurusege.

Tehát nincs érved, visszatértünk az elejére
Én 3milláért vettem.
Pont ennyim volt egy kocsira, és egy hibrid yarist akartunk előszöt.
Szóval ehhez képest én csak jól járok.
Ilyen TSI meg diesel szarokra meg esélytelen hogy pénzt adjak, mert zéró az értékük.
Ami meg nem TSI, az 10 év felett van mind, kivétel a toyota attkinson motorjait, ami csak a hibridben van.
Nyilván, de van élet a városon kívül is.

Meg ugye a későbbi városi hatékonyságot előre kifizeted. Aztán ha nem használod, a pénzt akkor is ki kellett adni már....
Tény, hogy a legjobb villanyos kocsi az Ioniq......
De számold hozzá a belépő kb. 10M-et is..... Leosztva már nem ennyire kedvező a /100 km.
El lehet. Többet is.
Villanyautó ennyire hatékony.
A fogyasztás nagy része a hajtásra fordítódik, márpedig a hajtás energia szükségletét elsősorban a légellenállás adja.
Az meg a sebességgel exponenciálisan növekszik.
Benzin/dieselnél ez azért nem jön ki, mert olyan pocsék a hatékonysága, alacsonyabb sebességeken, hogy ez a kisebb légellenállás előnye el is veszi.
Plusz álló helyzetben is fogyaszt, fékenergiát elfüstölöd a fékeken, majd újra belenyomod benzinnel.
A villany visszatermeli jó részét. Ezért is nem olyan probléma a nagyobb tömeg, mert több energia gyorsítani, de több is a visszatermelés.
Szóval a villanyautó magasan ver mindent városi forgalomban.
Áhhhhh.
Nem. Sőt, vastagon számoltam.
Ahogy ini is írja, ez kb. 15kWh.
Asszony most így klímával 12kWh/100km átlag fogyival mászkál.
És ez még nem is jó fogyasztás.
Ioniq az 10kWh/100-ak is elmegy. Sokkal jobb a Hyundai/KIA hajtáslánca mint a Nissané.
Egy 5 éves a 10 éveshez képest?
Határozottan!
Még simán csak a haladásra nézve is szinte semmi, de ott vannak az egyéb fogyasztók is. Klíma/fűtés rádió...
Egy 90-es akkuval el lehetne menni 600 km-et.... De nem lehet.
40ft körül van egy kwh
600ft az 15kwh... fingom sincs mennyire elég ez a villany de nem tűnik túl soknak