Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hat és fél tonnához?
Igen
Mint Sanyi írta: ahhoz már kell a BE kategória.
Ha jól emlékszem nagyobb terhelésű un. nehéz pótkocsit is lehet vontatni B jogaival, ha az együttes max gördülő tömeg 3500kg vagy kevesebb, és a vontatmany max össztömege kevesebb mint az auto
Na, én éppen hogy felismertem a korlátaimat, és ennek megfelelő autót próbálok keresni magamnak.
Megengedett gördülő tömeg (futóval együtt) . B jogaival max 750 kg futó, max gördülő tömeg 4250 kg
Erre nem elég a B jogsi
teszkóba állj be seggel a parkolóba, aztán kifelé látod a gyereket
én profi tolató vagyok: a hátsó oldalsó ajtón látok csak ki, hátra még úgy sem látok hogy teljesen félre fordulok az ülésben
bár most elérünk egy kb +10 fokos szöget a nyakfordulásban,
az kicsinyítős tükrökkel meg képtelen vagyok tolatni, szóval nekem mindegy mekkora a segge nem látok hátra semmivel sem
Anyu keresztfaterja volt ilyen,a felesége irányította mert a nyaka meszesedett és nem tudta forgatni a fejét.De azért kellett a nagymerga.
Kisautohoz képest tényleg,nem is értem miért .
Teszkoba meg ha nem a bejáratnál állsz a többi nyomi közé hanem hátul az üres reszen ki tudsz fogni olyat hogy előre tudsz indulni.
Van amikor már nem az auto a szűk keresztmetszet
A kamerák úgy vannak kialakítva hogy lehessen látni a sarkait.
Illetve vannak a képen ilyen szamárvezetők is általában.
Arra gondolsz hogy legalább feldobja az összképet?
A képeken nem volt rajta.
Mondjuk azt meg is kell tanulni használni. Nem olyan magától értetődő.
Érdemes kimenni egy üres parkolóba gyakorolni, hogy ne a Tescónál kezdjen először bénázni az ember.
Ezért is alap náluk a kamera.
Egyébként egyelőre csak álmodozásról van szó - zseton még nincs rá.
- Út szélén parkoláshoz egy méterrel több hely kell neki, mint az éppen elinduló kisautó hagyott "maga után".
- Attól rettegek, hogy a Teszkó-parkolóban csúcsidőben egy kétéves kisgyereket nem veszek észre tolatáskor az autó mögött, és elgázolom.
- Annyira keskeny (egy sávnyi széles) kis utcában lakom, hogy az udvarra beállás / kiállás komoly macera a Ceed kombi hossza, tengelytávja, fordulóköre miatt.
- (Ketten vagyunk az asszonnyal, még a 10 napos erdélyi utakra is kényelmesen be tudtunk cuccolni az öreg Yarisba, ez a Swift viszont annál tágasabb, nagyobb csomagtartójú, szélesebb/hosszabb utasterű)

Valamikor be kell ülni egy Swiftbe a kereskedésben, és ki kell próbálni az üléshelyzetet, beállíthatóságot, kényelmet.
Ha vonóhorog van rajta akkor lehet ennyi és kevés a sima B kell a BE hozzá és azt me, tudom, de régen tacho is kellett ahhoz ami meghaladta a 3,5-et, de ez annyiszor változott, hogy nem követtem.
Baszhatod ha a sarkait nem latod, probalj a ceeddel megtanulni parkolni.Mondjuk nem ertem, eddig tudtal?
vagy keress biztos helyet.
Viszont az autó - az én pofámhoz képest - sokkal jobban fog kinézni, nem?
Mondom: van benne kamera, gyárilag, "kis pénzért".
Plussz adalek hogy te nem nezel ilyen jol ki mint az a ket jollakott napkozis hipszter.
A swift is ugyanolyan bunkerszeru loresek vannak ablsk helyett, szoval nrm lesz jobb.
A jszp-ben kutatok, erdekes.
ez a peldany N1 kategoria 3,5 tonnaig. De van egy 6500kg max suly, ehhez mar nem eleg a B kategoria?