Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Oda, persze.......egyszer akarnak valami normálisabb korházat épiteni azt is,megvétózza a buzi karigeri.
Az TB-re megy, nem? Azért fizetem a jövedéki adót, nem pedig azért hogy stadiont építsenek belőle Bivalybasznád-alsón....
És a kórházi költségek,oxigénpalack stb?
El persze, és én a lemondásra se biztatnám, csak a vérét szivjuk ha már itt eszi a fene.
Akkor egy tizest hozzá kell lökni, mégiscsak hetente beugrik egy sóletkonzerves nap
Sajnos nem: kb. 10 éve magam sodrom a vágott dohányt, így 20-21k havonta a költsége. Előtte meg ukrán csempész cigit szívtam évekig....
Ja, cigizik?
Akkor meg miről is beszélünk?
Lehet ezt is el tudja dönteni egyedül
Abból simán kijön a hitel havitörlesztője
Vegyed meg az új tyutyukukit, de ígérd meg nekem, hogy cserébe leállsz a cigiről!
Jah ez a másik, végig dolgozza az életét sok ember és csak rakosgatja a forintot magától megvonva, amivel az örökös jol jár és a semmi energiával szerzett pénzt jollehet pillanatok alatt elkótyavetyéli. Ha már dolgozik az ember költsön a vágyaira is, legalábbis olyan mértekben ami nem terheli meg.
Ha mindenki ugy gondolkodna mint te nem tudnátok használt autót venni. Hiába irod megint hosszan, nem biztos hogy igazad van. Az hogy mikor mennyit veszit az árából az autó hosszutávon kell nézni és nem árt hozáadni a fenntartási költségeket sem. Ha minden három négy évben eladod az uj autót nyilván.nem az az eredmény jön ki mint ha a nyolc tiz évest adod el. De ha pl mindig csak tizenöt éves autó fogsz venni és kétévente eladod akkor jól jársz mert alig buksz. De ez nem mindenkinél kizárólagos szempont.
Nincs tuti. Mondenki maga dönti el. De a másnap vagy éven belül 30% szinte egy tipusra se igaz, a felső kategóriák.esetén talán közelit. De az alsó és közép kategóriák esetén nem.
Én konkrétan kerestem 1-3 éves autót, aztán uj lett belőle.
Először is adott felszereltséggel, motorral kivitelben erősen szükül a kör (konkrétan benzines, nagyobb motor, kombi) szín teljesen mindegy nálam, mert az már a nullához közelitene. Találsz mondjuk 4-5 darabot aztán már telwfonon kizársz hármat mert kiderül hogy a keveset futott elsőgazdás autó mégiscsak céges vagy kintről hozott de már mondjuk zárat cseréltek benne, stb. Ami marad az esetleg jó lehetne de egy kétéves is vélétlen.se harmadával olcsóbb hanem csak vagy hétszázzal ami alig több mint tizenpár százalék. Ellenben kevesebb a garanciális idő mégiscsak bizonytalan az előélete. A kereskedésben meg lehet kicsit alkudni, azt veszed amit keresel és ha.mindent egybevetek azért a hétszázért hosszutávon simán megéri. Egy uj mégiscsak uj, nem lesznek rejtett hibái, szervizproblémák se lesznek igaz az olajcsere kocsit drágább mintha otthon végezné az ember de kifizethető egy két évente az a negyvenpárezer.
Nem turkálnék bogyó zsebében, de szerintem aki leélte au élete nagyrészét és dolgozik annak vélhetően meg van lakása, minden fontosabb dolga és ha nics más hitele egy új suzuki simán belefér hitelezve is. Legfeljebb kevesebb cigit sziv, de kétlem hogy az étkezésen kéne megspórolni.
Ettől függetlenül érdemes használtautót venni de sokkal nagyobb a rizikó és 1-2 évesnél mindenképp nézni kell a kereskedőknél az uj árakat, és nem a neten hanem.személyesen és nem egynél hanem minél többnél, mert korántsem egyformák a lehetőségek és az árak.
Én már vettem pár használt autót, sosem könnyű és mindig kompromisszumos és mindig kiderül valami az évek során hacsak nem ismerőstől veszed, de az igazi nehézségek akkor jöttek mikor egy adott tipusból nagyon fiatalt akartam venni. A végén meg az maradt hogy ami különbözet maradt a már talán megfelelő és a szalonban kialkudozott ár között nem igazán érte volna meg a fiatal használt.
Ez egy volvó de bmw esetén lehet másképp alakul, de az se biztos.
Faterom is úgy vette anno a Corollat, hogy azt mondta, őt ez mar kiszolgálja... 11 évesen 60e km volt benne, makulátlan állapot. Most 13 éves az auto, és mikor megörököltük tesommal, azt mondtam legyen az övé, legalább életében először lesz egy rendes autója ( g astra volt neki ) .....
Fater meg boldog volt vele, amíg élt... ennyi számított a többi meg bullshit... én azt mondtam akkor is, hogy leszarom, ha nem örökölünk semmit, azt élvezzék, amit életükben összerakosgattak, az övék....
Én megértelek, el is fogadom, amit írsz. Az autótípusa az, ami szubjektív, és az ára. Annak sem a mennyisége, hanem a jövedelmedhez viszonyított mennyisége.
Én is hasonlóan gondolkodtam, nem kell mindig a pénz oldaláról nézni, hogy mennyit bukom rajta. mindenki mindegyiken általában. Én is használni vettem és nem befektetésnek.
Van az új autónak egy értéke, amit senki nem tud forintosítani, mégpedig az, hogy új. Kinek-mennyit ér ez, nem tudni, de ráadásul még változó is.
Bogyó, az élet egyszeri játék.... az arcedula meg statisztikai adat... a Te dolgod, hogy a lehetőségeid és a vágyaid kombinációja mit enged meg... sztem úgy játszd az életedet, hogy Neked legyen jó, a többi meg senkire nem tartozik... minek hajt az ember, ha nem ezért? Hogy utánunk ki mit csinál, legyen az ő dolga....
Jah mar latom megideologizalod azt amit par szoval le tudok irni.
Egy fillerbaszo, fosveny csoringer vagy aki nem mondja hogy csoringer hanem hangzatos lozungba csomagolja a loszart.
Mindig is kissebbsegi erzesekkel tomott kis genyadrk marasz, barmennyit is irsz.
Ez a segg pipi elkezdett szemelyeskedoen zolikazni.
Ilyenkir tudom hogy igazam van. A balfaszok mindig nekiallnak szemelysekedni ha mar nincsenek erveik.
Amugy megint hosszan irt total zagyva baromsagokat, szoval nem olvastam el csak a zolikazos reszket atfutottam.
Pipi bameg menj fogj par budos halat a ladikbol, ahhoz legalabb ertesz.
Merthogy ész nem sok szorult beled.
Van igazság abban amiket írsz. Csak nem sok.

Alapállás: ha összejön rá a lé (tehát nem most, hanem legkorábban fél- / egy év múlva), akkor szeretném megvenni életem "utolsó" (egyben életem első új, szalon...) autóját, melyet szeretnék 10-12-15 évig nagyobb problémák nélkül használni. Az évi futásteljesítmény nálam 6-8 ezer km mindösszesen, ennek 90%-a is sima országúton. Mivel alapvetően szerény vagyok, így nem akarok a tényleges igényeimnél nagyobbat, drágábbat venni (nem a szomszéd pukkasztására venném), viszont az újhoz ragaszkodom.

Nem értem, hogy hol bukom ezen bármennyi forintot? Veszek egy - legolcsóbb - új kisautót, amit tizenpár évig hajtanék. Mire az autó kimúlik, addigra vélhetően én is, ha mégsem, akkor sem fogok már biztosan autót vezetni. Ki a lőtéri kutyát érdekel, hogy 10-12-15 év múlva mennyiért fogom (vagy az "özvegyem" fogja) tudni eladni az autót? Lesz rajta teljeskörű Casco ( a 12 éves Ceed-emen is van!), így minimalizálva az esetleges, éltalam okozott károkat.
Akkor írd le szerinted mi a tuti Kíváncsian várom a te véleményedet is hülyeségezni én is könnyen tudok, bár a te írásodat még lehülyeségezni sem tudom annyira semmi
Bírom ezt a zoli féle megmondóembereket Okoskodni próbál azt kb. annyi esze sincs mint 3 döglött hintalónak Nem merem megkockáztatni, hogy a legöregebb autóm is fiatalabb az ő legfiatalabb autójánál mert az erdőjáró vitara 93-as Pont swittyből volt egy rahedli nem tudnék rosszat mondani róla valószínű ezért is tartja használtan is jobban az árát Bár, ha jobban belegondolok nekem egy kivétellel mind olyan autóm van ami tartja az árát Az egyik az nagyon kényszer lett, de megoldást kellett találnunk mára meg már összeszoktunk, hogy pláne nekem nem nagyon kell benne ülni A 93-as vitartát elvittem kilakatoltatni onnan vitte volna egy ügyvéd 8 kilóért A festőtől vitte volna szintén valami lóvés faszi hasonló árban gondolom vadászni, horgászni. Nem adtam mert egy igénytelen autó kell ami minden időjárási körülmények között elmegy az erőben és nem sajnálok ott ahol már a traktorok és a kamionok széjjel.b.szták az erdei utakat. Ha azt nézzük a 93-as vitara használt értéke is 27 évesen is több mint a 10 éves opel szarodé Akkor kérdezem, hogy kinek miről nincs halvány fingja sem??? A többi toyotát azért hagyjuk mert dupla évesen 2-szer annyi km-errel is 2szer annyit fognak érni használtan mint bármilyen német meg francia

Zolika Lassan írom, hogy a te kis buta fejed is megértse. (bár vannak kétejeim e tekintetben mert lehet benőtte már annyira a zsír ) Kindulva egy átlag emberből aki saját használatra veszi meg az autót AZ MINDÍG A BÜDÖS ÉLETBEN BUKNI FOG RAJTA ha ez neked tetszik ha ez neked nem.
és legtöbbet egy ÚJ AUTÓ ÁRÁBÓL LEHET BUKNI Nyílván az újautó kereskedő és a használtautó nepper keresni fog rajta de senki más.
Egyszer már leírtam de leírom még egyszer. Az én autómat 60 ezer km-errel vettem 2,5 évesen az akkori értékének a feléért, beleszámítva a régi autómat, tehát még azzal sem volt gondom. Az asszony autóját még nem olyan nagyon nagyon rég cseréltem le az akkor volt 1,5 éves 32 ezer km-errel 5,7 m listaár helyett 3,7 m-ért, szintén a régebbi autót beszámították tehát arra sem volt gondom. NEKEM NEM ÉR MEG 2000 000 FT 32 000 KM-ER A hátsó üllésről itthon a garázsban szaggattam le a csomagolást ember. Vegyétek az új autókat kedvetek szerint én nem fogom Ha ti nem veszitek akkor én sem tudom 1-2-3 évesen sokkal olcsóbban megvenni használtan

Egy biztos ha mindenki úgy gondolkozna mint én az összes autógyár már rég bezárt volna Ezért vagyunk különbözőek különböző életstílussal, gondolkodással. Ezzel nincs baj mert csak így lehet kerek a világ Nekem van erről egy szemléletem és véleményem amit már leírtam én ennek a mentén élek. Másnak meg más erről a véleménye és lehet úgy érzi jó magát ha 5 évente új autót vásárol még akkor is ha lehet ez miatt kenyérből nem eszeik eleget. Mindenkinek más a fontos. Mindenki arra költ és áldoz amit fontosnak tart az életében. Ez így van jól. Csak nem szeretem, ha valaki a bútorjai mögül ossza az észt Mikor azt tudom és is osztani
Na jöhet az ásó meg a lapát Szerintem zolikának megint nem loptam magam a pici kis szívébe
Most mesterségesen minden drága
Közben meg áll a piac
Motorokat nézegettem van amit egész évben árulnak arany áron
Épeszű ember nem vesz pár száz ezerrel olcsóbb kocsit használtan amikor még van új is
Ha nincs új vagy másabb az új akkor esetleg