Ezért hiányolom azokat a műszereket a motorokról is ami egy kamionban megvan, olajhő, olajnyomásmérő műszer nem csak lámpa, ha ezek meglennének mindenki látná azonnal a különbséget az olajak között.
Mondjuk én egy ideje megpróbálok olyan olajat használni ami ebvált egy típusnál, de pl. ha egy gép melegedősebb akkor a seléniát tenném bele azt az olasz meleg gépekhez fejlesztgették nyilván nem csak motorokra gondolok, franciához az elf-et rosszabb esetben a total-t tenném, mindenesetre utánanéznék külföldi oldalakon, hogy ők mit használnak inkább.
Nem azért, épp a "hideg" oldalinál tamáskodtam, de utána néztem és tényleg azt írja bele, de pl. a vejjelölt NC750-ébe 10w-30-at írnak ennek ellenére 3 garis szervizen a szokásos 10-40-et tették bele amit tavaly az ajánlottra cseréltem igaz csak 3 gyártónak találtam ilyen olaját amit kimondottan néhány honda és yamaha típusokhoz gyártanak, no hát lett is változás, az amúgy sem magas fogyasztás még lejjebb ment és eltünt néhány halk zörej ami engem zavart és egyenletesebb, halkabb lett a járása no meg a váltó is jobb lett, a szervizekben pont leszarják mi kell bele, amilyet találnak oszt jónapot pedig mind a 3 szerviz különböző neves kereskedésekben történt.
A konyv 10w40 vagy 10w50 et ir, fel vagy full szintetikus, nekem a kereskedesben 10w50 es elfet emlitettek.
Gondolom azokkal szerzodtek,vagy az volt olcson.
Igazad lehet a tulzót illetően. A xadoval meg pont ugy vagyok mint te. Senki nem használta meg annyira hire sincs hogy jo.
Repsolt nézegettem, az már van 2400 körül is. Azt használtam is, igaz sinteticot de azzal nem volt sose bajom.
Nem emlékezem a márkájára, hülyeséget nem akartam írni, de kiskerben, literes kiszerelésben sem érte el a 2 ezret, de olyan körül.
Mondtam nekik, hogy mi van, ha viszem én az olajat, nyugodtan írják bele a szervizkönyvbe, de azt mondta a pofa, oké, de akkor nincs erre kedvezmény meg arra, meg fizetnem kell ártalmatlanítási díjat.
És mivel nem szeretem a köntörfalazást, megkérdeztem direktben, hogy akkor ugyanannyit fogok fizetni, ugye? És ő sem szégyellte össze magát, mert meg is mondta a tutit.
ööööö, csak azért nem vetném el mert nem olyan mondta akinek elhiszem, hogy jó......én már olyantól is hallottam akinek elhiszem, de még én sem használtam semmibe, úgy gondolom, hogy ismerősi körben még nincs olyan tapasztalat, hogy 100000 fölött használták motorban így még ódzkodom, de tavasszal lehet mégis azt teszek bele, még nem tudom, de a 300v kissé túlzottnak tűnik.
Vagy csak ket-harom megy el egy evben.
Mert tiszta ügylet kizárt a mai világban, valamilyen okosságnak lennie kell.
Gondolom azokkal szerzodtek,vagy az volt olcson.
Repsolt nézegettem, az már van 2400 körül is. Azt használtam is, igaz sinteticot de azzal nem volt sose bajom.
Mondtam nekik, hogy mi van, ha viszem én az olajat, nyugodtan írják bele a szervizkönyvbe, de azt mondta a pofa, oké, de akkor nincs erre kedvezmény meg arra, meg fizetnem kell ártalmatlanítási díjat.
És mivel nem szeretem a köntörfalazást, megkérdeztem direktben, hogy akkor ugyanannyit fogok fizetni, ugye? És ő sem szégyellte össze magát, mert meg is mondta a tutit.