Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A kettő nem függ össze, hiába is szeretnél részvétet/szánalmat kelteni önmagad irányába.
Nyilván, ha egy dohányos/alkoholista/drogos elcsúszik télen és kórházi ellátásra szorul, az más dolog.
De egy szenvedélybeteg gyógyítását már ne a társadalom fizesse meg. Vagy ha a társadalom hülye és mégis, akkor nem kell sírni-ríni, hogy mennyi pénz megy stadionra, mennyit kell várni az orvosra, mennyit kell fizetni az ellátásért.

De őszintén, te nem érzed furcsának a saját esetedet, hogy miközben mással fizetteted meg a rossz szokásod költségét, közben az általad feleslegesnek vélt stadionok árát, szükségességét firtatod?
Te is benne vagy akkor akiknek nem jár. A “zsírdisznók“ is takarodjanak a temetőbe. Januártól én is így fogok dolgozni!
Aki kövér,vagy látom hogy cigizik...vagy esetleg cigány,azt nem vágom ki a kocsiból, had dögöljön meg mind a gecibe!
Az mindegy hogy 30 évig dolgozott és fizetett mindent ,az is mindegy hogy a felesége,gyermekei,unokái imádják és várják haza...kövér,bagós...pusztuljon!
Azba baj az orvosok is huncutok, legalábbis háziorvosi szinten. Van ahol megmondja mekyik gyogyszertárban váltsd ki mert abbol jutaléka van mint ahogy a gyogyszerekből is amit az orvoslátogatók rábeszélnek. Ennek megfelelően nem azt irja fel ami vélhetően jo neked hanem valami hasonlo hatoanyagtartalmut abbol ami után pénzt kap. Ezért a kiesett tb logosok is hozzájutnak támogatott gyógyszerhez igy, hogy más nevére fogja felirni, de ezt már most is csinálják. A szakellátásnál talán érezhető lesz majd.
Mi az, hogy önző? Szted itt mindenkinek a szülei vettek mindent? Nehogy azt mondjuk már, hogy ez kötelező....
Persze kit támogasson egy szülő, ha nem a gyereket? Viszont van egy baratom, aki bármit meg tehetne pénzügyileg (a feleségével a semmiből építettek fel mindent, a srác a világon az egyik legjobb informatikai mérnök, most a deutche bank részére csinál egy olyan Linux rsz-t, amit a linuxosok sem tudtak megcsinalni, felesége programozó) mégis azt mondta mindhárom gyermekének, hogy becsülettel felneveltelek titeket, kaptatok érettségit, indulatok és tanuljatok megdolgozni a jövőtökért. Nincs ingyen semmi. Nem állt ki a gyerekek mögül, ha baj volt, de nem volt toronyóra arany láncon
Mindhárom gyerek felépítette a saját életét, dolgoztak, tanultak és mindhárom rajong az apjáért... sokkal nagyobb a megbecsülése annak, amit elértek.... semmi önzőséget nem látok benne... a srác 46 éves, legfiatalabb lánya 22 éves. Mindhárom gyermek sikeres...
Csak és kizárólag akarat és bátorság kérdése.
Ha egyik is hiányzik, megette a fene.
Egyben biztos vagyok, hogy lesz egy pont, ahol dönteni kell, a változás, amit említettél, az más az egyik jele. Nem lesz kocsedó egyik napról a másikra ez nyilvánvaló, de valami elindult.
Ohh,bassz én meg fagyifuggo.
Nem lesz, mert nekem nem jár: dohányos vagyok....
Na most akkor lesz új szutyuki vagy nem?
Engedjük neki?
Nem tudsz a rendszerből kizárni csak ugy embereket. Láthatod, az uj tb törvény is mekkora felháborodást keltett, pedig nincs nagy változás csak betartják amit régen is leírtak.
Némi javulást ettől is várok, bár vélhetően nem lesz.
Írtam, kik miatt kell várnod.
Ezt aláírom!
De mindenképp támogatni kell amíg nem repül ki...ahogy tudod.
Tudom hogy sokan küzdenek anyagi gondokkal ,de vannak olyanok akik tényleg leszarják a gyerekeket és élnek. Nem érdekli őket mi lesz ha felnőnek.
Felelőtlenek...
Támogatom amennyire tudom, de nem célom már most lakást venni neki. Ez most a korosztályunk trendje lett, aztán sokan ezért kinlódják le erőn felül az életük. Először hogy,mindenük meg legyen aztán a gyerekeknek de magára nem jut semmi. Nem azt mondom hogy,helytelen de huzni kell egy határt ami teljesithető kényelmesen. Ez mindenkinél máshol van.
Az ember eleinte azért dolgozik,hogy megvalósítsa a terveit. Ház ,család ,nyaraló ,kocsi...stb. Aztán ha ez megvan és felnevelted a gyermekeidet ,tudd elindítani őket az életbe. Megfelelő végzetség ,minimum egy lakás. Ha ez megvan...akkor lehetsz önző!
Nekem 9 éves a lányom ,már megvettem a lakást. Nyílván nem ő lakik benne hanem albérlő ,de amit fizet az neki gyűlik. Aztán majd ha el akar menni itthonról megkapja. Vagy eladjuk és kap másikat...mindegy.
Tőlem csak kb 2M-t vonnak évente, mégis maganban kell elmennem egy szaros szűrő vizsgálatra, ha nem akarok 3 hónapot várni úgyhogy bogyora hagyomanyozom, és máris pluszban vagyunk
magyar...
10 éve zárjegyes vágott dohányt szívok - magya jövedéki adóval.
Előtte meg a kárpátaljai magyarságot támogattam...
Úgy mindenképpen, hogy ha a kórházi ellátásból kivonnánk a bagósokat, az alkeszokat, a drogosokat és nem fizető cigányokat, esetleg a zsírdisznókat és a belterjességből származó nyomoroncokat, akkor mindenképpen a akánaánba csöppennél.
nyilván most sokan kiabálnak és náciznak a képernyő előtt, de én csak egyet mondok, hogy mindenki vigye a SAJÁT tettei következményét. Én is.
Úgy, könnyű, hogy részben-egészben mással fizettetem ki a saját semmitérő életemet.
Orgazdaság tényállása forog fenn....
Most akkor bogyó rontja az én egészségügy ellátásom szaldóját?
De sokkal rosszabb? ukrán csempész cigin milyen jövedéki adó van?
Gazdasági teher 2010‐ben a dohányzással kapcsolatos állami bevételek az általános forgalmi adóból, a jövedéki adóból és egyéb befizetésekből (személyi jövedelemadó, társasági adó, járulékok) meghaladták a 360 milliárd forintot. Ennek közel háromnegyedét a jövedéki adó, negyedét az ÁFA tette ki. A magyar lakosság dohányzása miatt fellépő közvetlen és közvetett kiadások összege 2010‐ben több mint 441 milliárd forint volt. A magyarországi dohányzás miatt fellépő, egyéni és állami összes kiadás illetve bevétel szaldója 80 milliárd forint veszteség volt 2010‐ben, ami a GDP 0,29%‐nak felelt meg.
dohanyzas_visszaszoritas_hatteranyag_efi_20180506.docx dohanyzas_visszaszoritas_hatteranyag_efi_20180506.docx 29 ‐ 15 A dohányzás miatt szükségessé vált közvetlen egyéni és állami kiadások összesen 354 milliárd forintot tettek ki. Ebből az államra háruló kiadások megközelítették a 300 milliárd forintot, aminek háromnegyede, vagyis 225 milliárd az Egészségbiztosítási Alapot (E‐Alap) terhelte. A dohányzás egészségügyi költségvetést (E‐Alap) terhelő közvetlen kiadásai elérték annak 15%‐át, és a 2010 évi hiányának közel két és félszeresét.14 A dohányzás okozta terhekre többféle becslés is készült, amelyek alapján a dohányzás okozta hazai veszteség 2010‐ben 450 ‐1000 milliárd Ft közé esett.

https://www.fokuszpont.dohanyz...

Megint megírod, hogy szerinted a cigiben lévő jövedéki adó elég, én megint idekopizom azt, hogy csak részben, ergo nem a stadion a rossz, mert annak van látszata még ha csak egy ember is ül be, míg a bagónak nincs. Illetve de, az évi több, mint 21 ezer fejfa.
Az sem rosszabb mint az én véremet szívni....
ja: hiába építene Viktor valamilyen "kirakat-kórházat", ha egyszerűen nem lenne benne orvos meg nővér - ők nagyon jól ellesznek Angliában a brexit után is.
Na a politizálást inkább hagyjuk.....