Látod, pont erről beszéltem. A "vezéred". Mondhatod ennyi erővel, hogy náci is vagyok, mert Hitler egyszer mondta, hogy 2+2=4 és én teljes mértékben egyetértek vele.
Amúgy ha meg is haragszol érte, én inkább üres stadionra költöm, mint a szenvedélybetegek gyógyítására.
Annak van látszata, még ha csak egy üres stadion is.
Befejezném, ha nem jönnél elő mindig, hogy minek a sok stadion.
Még ha igazad is lenne, akkor sem szép pont tőled ez. Az, hogy szerinted a jövedéki adót stadionra költik és ezért kell sokat várni az ellátásra, az meg pláne az.
"Én most, már harmadszor, és szándékosan mindig más- és mást kopizok ide, és mindenhol az van, hogy a dohányosok TÖBB kiadást generálnak, mint a befizetett jövedéki adó."
A jövedéki adó a "legkevesebb" - érdekes módon az írásom másik feléről nem mondtál semmit sem, pedig az a lényegesebb: neked azért lesz "jó" nyugdíjad 80 éves korodban, mert ugye pont annyi nyugdíjjárulékot fizetsz be életed során mint én, csak én "igyekszem" a nyugdíjkorhatárom elérése előtt megdögleni. Ha én is 80 évig élnék (mert nem dohányoznék..) akkor csak fele annyi kifizetett nyugdíj jutna rád. Érthetően fogalmaztam?
Amúgy meg befejezhetnénk a dohányosok baxtatását...
Ritka aki így látja ,pont ezért fordulhatott elő ami megtörtént. Csak annyiban hibáztatom a bankot ,hogy kihasználták az emberek tudatlanságát.....ha egyáltalán ez hiba
Semmi olyan helyről nincs kitiltva, ahol más ne szívná a füstöt, ez gondolom azért nem baj. Te sem szeretnéd, ha én állandóan, a boltban, a buszon, a moziban egy akkus flexel köszörülve járnék-kelnék, ugye?
Az utolsó mondatodban sajnos TE saját magad fogalmaztad meg azt, hogy miért nem érted a problémát. Ingyenesnek gondolod, pedig az, hogy valaki nem fizet érte, az nem ingyenes. mondhatod, hogy persze-persze, nem úgy gondoltad, de mindenki tudja, hogy ez nem így van, ismerjük mi az ember önző lényét.
Te is a korlátoltságból fakadóan csak az érintettségedet jellemző oldalról nézed az egészet, holott én folyamatosan a káros szenvedélyekről beszéltem. Ettől függetlenül a számokkal próbálsz hadakozni, amik tisztán megmutatták, hogy szándékosan nem veszed figyelembe, elhallgatod azt, hogy egyrészt, csak azokat számolod, ami azonnal mérhető forintban, a többit nagyvonalúan átléped.
Én most, már harmadszor, és szándékosan mindig más- és mást kopizok ide, és mindenhol az van, hogy a dohányosok TÖBB kiadást generálnak, mint a befizetett jövedéki adó.
Nem abban minutumban, amikor odaadod a pénzt a pénztárosnak, hanem egy egész emberéletnyi időt nézve. A dohányos életét nézve persze.
és add szépen hozzá a passzív dohányzás okozta kiadásokat is, mert ugye arról sumákolsz.
Csak ezért (is) tamáskodom, mert a gyógyszertár, de a gyógyszergyár honnét tudja, hogy ennek az orvosnak kell visszacsöpögtetni kis jutalékot és kinek nem, és kinek mennyit? Ne azt mond, hogy a recepten rajta van az orvos neve mint kiállító, hanem azt, hogy ezt az adagot jutalékért írta fel, azt meg azért, mert tényleg az a legjobb, nincs helyettesítője, vagy akármi.
Nyilván te is elbeszélésből tudod, de ha nem tudod, hogy ma milyen világ van, hogy mindenki-mindenkire irigy és kitalál valamit, akkor tényleg azt hiszed, amit írsz.
Pláne, hogy az orvosok panaszkodása alapján tudom, hogy egyre több az olyan beteg, aki előtte már kiolvassa az internetről, hogy mi a baja és mi kell rá, és már így megy az orvoshoz, az öntudatos balfaszoknak amúgy sem tud eladni semmi extrát. nyilván a 80 éves anyám nem tesz ilyent, mert számítógépe sincs, nemhogy az internet be legyen kötve hozzá. Azt nem állítom, hogy az orvosok nem élnek vissza a helyzeti előnyükkel, de azt biztosan állítom, hogy nem úgy, hogy drága gyógyszert írnak fel a falusi rendelőkben, hogy jutalékot kaphassanak, és azt is tudom, mindenki, tehát a fenntartó is ellenőrizni tudja utólag, kinek, mit, hányszor, mire és mikor írt fel. Te is ellenőrizheted visszamenőleg, hogy mennyibe kerültél eddig az államnak.
http://youtu.be/FX20kcp7j5c