Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És van amiből egy szem egymilla, és legalább kéthonapig szedni kell.
Persze hogy az, amikor az van amit joskapista visz oda, mert csak ő viheti. Azt meg lezsirozzák kellőképp. Ha klima kellene neki szólj, adom én is a százalékot
nem találom a képet pedig anno elmentettem hogy mibe kerül a szer(alapanyag) és mennyiért árulják
usa felmérés volt, a csúcs az 6000x haszon de nagyon sok nyugtató antidepresszáns 1000x haszon felett volt
Ellenben a gyógyszertárakkal amelyek mind magánkézben vannak. Az háziorvosi praxisok is szinte mind.
Qrva nagy üzlet
Minden, amire állami pénz megy, csak közbeszerzés útján beszerezhető, ha nincs felmentése az eljárás alól... a kórházak csak állami pénzt kapnak, minden közbeszerzés... a gyógyszer, az eszközök, a kotszer, takarítás stb. Minden...
Kibaszott nagy biznisz a gyógyszer....
Hazugság az egész, azért 1 sör mellet elhazudozhatunk egyszer.
amúgy nem csak minket szopatnak ám
emlékeztek a 300 forintos vizit díjra? abból a doki 70 forint körüli összeget kapott ám csak meg, a többi ment a nagy közösbe
kb a dokik voltak a legboldogabbak amikor megszűnt
Győzködni? Fogalma nincs a betegek többségének mit irnak fel. Meg se kérdezi, pláne ha nem rendszeresen szed valamit.
Nincs győzködés. Recept van.
Mint már írtam én nem szeretnélek meggyőzni semmiről!
Gondolom nem gyógyszert. Irodaszer, takarítószerek, stb.
Ezt eddig is tudtam, ráadásul amit többünk tud lát az csak a jéghegy csucsa. Alapjábanvéve engem annyira nem is zavar, hisz üzlet ez is. Mindig is az volt. Van.aki nem.nagyon érti hogy ez is profitorientált tevékenység ahol a jövedelemszerzés a cél. Az állam meg épp csak olyan korlárokat állit ami a szélsőségektől megvédi.
Miért? Oda van írva, hogy a törvényben foglaltak kivételével. Te tudod, kinézted már, hogy mik a kivételek? Én vakon gondolva azt mondom, a tiltott tevékenység az LEHET, amikor a beteget akarják győzködni más gyógyszerre.
Mondtam ellenkezőjét?
Egy nagyon régi baratom nagyon sok kórháznak viszi a közbeszerzését.... hat mindannyian pályát te vesztettünk, ebben van a pénz
Ha ezt be is tartatná valaki akkor az orvoslátogató mint foglalkozás nem is létezhetne! (6. § E törvényben foglaltak kivételével tilos minden, az árhoz nyújtott társadalombiztosítási támogatással rendelhető gyógyszer és gyógyászati segédeszköz népszerűsítésére, a felhasználás ösztönzésére irányuló bármilyen tevékenység.)
A mutter 43 év munkaviszonnyal ment nyugdíjba, na honnét? Hát persze, hogy az egészségügyből. Az utolsó kb. 10 évet, egy magáncégben (mint résztulajdonos) volt, valami otthonápolási irány. A körzeti orvosommal évekig együtt röplabdáztam.
Én sem vagyok naív, és majd hiszem, ha lesz mit hinnem. Megígérem, hogy elhiszem. Csak nem így.
mint írtam az a cél hogy a beteg jól érezze magát, így tud dolgozni meg tudja venni a következő havi adagot és mindenki boldog

sajnos ehhez is értek, és nagyon nyomaszt ez az okosság is
Engem érdekelne :)
Csak fujod, de ettől még ugyanarra a betegségre több gyógyszer létezik bárnennyire is tagadod.
És még ebben.is.igazad van részben. Az hogy gyógyszeripari terméket vegyél eléggé sok embernek az érdeke.
Nevezzük át az egészségügyet betegsegugyre és rögtön érthető lesz minden
nekem ilyen 150-160 volt, most meg átlagosan 125-135, ritkán van 140 felé
sokszor inkább lejjebb van mint kellene amikor pl guggoláskor felállok és "elmegy a kép"
ami most ázik az kb február közepe-vége fele lesz kész, nem darálgatom le aztán így lényegesebben tovább kell áztatni
De azt az engedélyt meg is kell szereznie ám. És hogyan? Ha nem drágább mint a már engedélyezett gyógyszer és azonos a hatóanyagtartalom.

4. § (1) Azonos hatóanyagú, illetve terápiás hatású gyógyszerek tekintetében az árhoz nyújtott társadalombiztosítási támogatás legfeljebb a referenciagyógyszerre megállapított támogatással azonos mértékben vehető igénybe.

(2) * Azonos funkcionális csoportba tartozó gyógyászati segédeszközök árához nyújtott társadalombiztosítási támogatás - a külön jogszabályban foglalt kivétellel - legfeljebb a referencia gyógyászati segédeszközre megállapított támogatással azonos mértékben vehető igénybe.

5. § A biztosítási támogatásba való befogadás során - egyszerűsített eljárási szabályok alkalmazásával - előnyben részesülnek gyógyszerek esetén a már befogadott azonos hatóanyagú, illetve terápiás hatású gyógyszereknél alacsonyabb árú készítmények, gyógyászati segédeszközök esetében pedig az azonos funkcionális csoportba sorolható alacsonyabb árú, de használati értékében bizonyítottan legalább a már befogadott eszközével azonos új eszközök.

6. § E törvényben foglaltak kivételével tilos minden, az árhoz nyújtott társadalombiztosítási támogatással rendelhető gyógyszer és gyógyászati segédeszköz népszerűsítésére, a felhasználás ösztönzésére irányuló bármilyen tevékenység.

Amúgy az utolsó 6. par.-ban foglaltakra felhívom a figyelmét mindenkinek.