De, jól gondolom. Van öt termék öt gyártótól és kizárólag az orvoson mulik melyiket irja fel az meg a patikuson.mulik melyiket nyomja a kezedbe ha elfogadod hogy nincs most amit felirt.
Nem is állt szándékomban, se mást sem téged! Amikor én is belecsöppenve kicsit a dolgok mögé láttam kb. olyan érzésem volt mint mikor rájöttem a télapó nem is létezik. Amúgy nagyon nem vagyok naiv az x generációhoz tartozva de itt vannak meglepő dolgok.
Én értem, de nem jól gondolod, mert a gyógyszer ezerszer jobban szabályzott kereskedelmi tevékenységek körébe tartozik minden más egyébnél.
Nekem az orvos nem mond ilyent, szerencsére csak vérnyomáscsökkentőt szedek, amit felírt szedem és kész. Amúgy olyan havi ezer forintomba fáj, mert keveset kell szednem, jó időben amikor sokkal többet tudok mozogni, akár el is hagyhatnám.
Az a baj, hogy senki nem olvassa el, hogy mit és hogyan rendelkezik a vonatkozó és hatályos. Le van írva, hogy van egy referenciagyógyszer, ha mást ír fel az orvos valamiért, akkor is csak a referenciagyógyszer támogatását lehet igénybe venni, ráadásul az orvosnak kötelessége mondani, hogy ha mást, más áron akar felírni. Ezek mind benne vannak a törvényben, nem én találom ki.
Én persze nem veszem a bátorságot, hogy a gyógyászati tevékenységet általánosságban minősítsem, nem tudom és nem is akarom - lehetőségem sincs rá - hogy kimondjam a fatvát a csaló orvosokra, egyszerűen a szerzett tapasztalataimat nem lehet sejtésekre és mendemondákra alapozva megváltoztatni. nyilván, aki mérges a kormányra, mert megszünt az amúgy sem megjáró 13. havi nyuggerdíj, az ingyen szot-üdülő és ingyen sör-virsli, esetleg nem az a világ van, hogy a 100%-ban állami tulajdonú cégeknél mindenki földhöz veri a valagát de a nyugati autó kéne, hanem a profitorientált magántulajdonos kihajtja belőle az elérhető maximális teljesítményt, annak mindent be lehet adni, hogy a kormánytagok az ellopott gyógyszerpénzből Mallorcára mennek kurvázni, meg árvaházi gyerekeket élve falnak fel.
De ez ... hát, butaság.
És amíg tengervíznek mondott sós víz is lehet orrcsepp - most nem rád gondolok - és erre fizetőképes kereslet van, addig még akár azt is mondhatnám, hogy aki hülye, vegye is meg.
Persze visszatérve egy más valaki célzására, a vonalzó egyenes alfa agyi hullámokra tényleg nincs kemikália, az már úgy is marad amíg világ a világ.
Érdekel, jobb szeretem én is a természetes orvosságokat. Nagyjából 155-ig szokott felmenni, de.mondjuk nekem már nincs lépem ami szerintem nem.vesznek figyelembe, illetve gyerekkoromba sem volt kevesebb 130-nál.
Ráadásul a vérnyomáscsökkentőkről mindig kiderül valami ami.miatt betiltják, vagy sok.a mellékhatása.
próbáld ki te is a propoliszt, szörnyű szar az íze de meg lehet szokni
patikában is kapható vagy gyógynövényes boltban
pl: https://benu.hu/shop/naturland...
ha bejön a cucc és hatásos tudok adni ettől sokkal olcsóbban önköltségi áron, kb 600ft körüli egy ilyen 30ml csepegtetős cuccban
most áztatom a legújabb adagot még flakont nem rendeltem hozzá
majd meglátom mennyi jön ki belőle úgy van az ára megalkotva, árulni nem szoktam csak ismerősök kapnak belőle ha kérnek
égési sérülésre pl kipufogó is nagyon tuti a cucc
A vérnyomás érdekes, mert nem annyira szögletesen értelmezhető minden embernél. Van.akinek a magasabb a normális és ott érzi jol magát van akinél az alacsonyabb
Én pl 120 alatt már halott lennék. De a feleségem 140 körül.már nem érzi jol magát, nekem az a normális.
Nemá...vaklicit......akkor hogy van az hogy ha azt mondom a dokinak ne azt irja fel amit javasol, hanem nekem a másik nevű használt a multkor, és láss csodát szó nélkül.felirja.
a doki behívott vagy 15x vérnyomást mérni mindenféle napszakban még rendelési időn kívül is mert nem hitte el hogy elmúlt a magas vérnyomás
mondjuk ha sokáig eltrehánykodom a propolisz eszegetést akkor felmegy 140 körüli értékre ami még mindig nem nagyon gáz de nem is optimális
Nem érted még mindig. nem a gyógyszerkassza a magyarázat. Hanem hogy több gyártó gyárt azonos vagy kiváltó terméket és nem zárhatnak ki senkit ha megvan az engedélye.
Jó, mindegy. Gondoltam megérted hogy ez sima kereskedelem de nem sikerült. Azért hoztm példának az orrsprayt mert rendszeresen használom és képbe vagyok a fajtáival áraival, de ez igaz az összes gyógyszerre. Nem tudom pontosan hány gyártó van jelen de mindnek van alternativája a népszerű gyógyszerekre ami több ezerféle lehet. Gondolom már te is hallhattad az orvosod monológját, hogy ir fel de inkább most ezt irja mert ez uj vagy jobb de ettől sokkal markánsabb amikor a patikus mondja hogy ez most nincs (hogy lenne ha nem rendel, a másik patikában mindig van) de van ugyanazzal hatóanyaggal egy másik gyógyszer amit tud adni. Sajnos van olyan betegségem amire folyamatosan kell szednem gyógyszert, a vérnyomást nem.sorolom ide, arra is kéne de az az egyik legnagyobb gyógyszeripari maffia a másik meg a koleszterincsökkentők.
Tökéletesen elérte a célját az orvos. Akárhogyan is, de rákényszeríti az arra fogékony betegeket, hogy tegyenek valamit önmagukért.
A te esetedben működött is.
régen(vagy 15 éve) magas volt a vérnyomásom, a doki felírt valami olcsó szert attól mindenféle fény pöttyöket láttam, írt másikat attól meg bedagadt a lábam
a 3. próba jó lett de már akkor havi 3 ezer volt egy havi adag a többi meg párszáz ft volt akkor
szóval nálam se a legdrágábbat írta fel először
utána olvastam valahol hogy propolisz milyen fasza cucc, azóta is csinálom magamnak és helyrejött a vérnyomás, a dokik meg nem hitték el hogy elmúlt a magas vérnyomás
mert ugye a gyógyszer nem azért van hogy a betegség elmúljon, hanem azért hogy a beteg tünetmentes legyen és jól érezze magát
Nemá... Hiszen a gyógyszerkassza úgy működik (többek között), hogy egy évben TÖBBSZÖR vaklicit van a gyártók között az azonos hatóanyagtartalom és hatásmechanizmus tekintetében...
Te rossz nyomon vagy. De mindegyis, nem lényeges a dolog.
Nézd meg egy antibiotikumnak de inkább ne is bonyolitsuk hanem mondjuk egy sima orrcseppnek hány verzioja van. Meglepő modon nagyjábol hasonlo áron. Mind használ is. Csak más a forgalmazó gyártó stb. Ha receptköteles mindegy melyiket irja fel nem fog a tb rovására tulköltekezni. Mindenesetben szabályosan fog eljárni bármelyik antibiotikumot irja fel mondjuk a lehetséges háromból az adott betegségre. A minisztériumot tök felesleges idehozni mert nem lesz érintett semmilyen téren. A gyógyszer ugyanolyan termék mint egy kilo cukor vagy liszt.
Csak azt felejted el, hogy van gyógyszerkassza, a költekezés teteje nem a csillagos ég, másrészt amit belinkeltem, hogy jogszabály írja elő, hogyan kell kiválasztani a betegnek felírandó gyógyszert.
Ráadásul az egészségügyi minisztériumban sem hülyék ülnek, mindenki tudja, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, a trükköket gondolom ők is ismerik. Az orvosok próbálkozásait egy percig sem vitatom, az igényüket sem a plusz bevételre.
De ugye azt belátod, hogy így nem lehet meggyőzni senkit - engem is meglehet bármiről, csak nem így - hogy csak mondják neki, hogy tuti úgy van ahogy mondják, mert megbízható helyről van az információ.
Mert miért lenne baj? Hatóanyag benne van csak más gyár terméke. Ez pobt olyan minz az autó vagy a kloma vásárlás. Az eladó minden cégtől megkapja a jutalékát. Amelyiktől többet nyilván azt jobban tolja. A dokog létezik amiről beszélünk, van orvoslátogató ismerősöm és bár nem annyira erről beszélünk, de nem mindegy mit ir fel az orvos. Alapból ugye a gyógyszertár kapja a forgalmazótól a kedvezményét, ami vélhetően ott is sávos. Hogy többet tudjon eladni be kellene vonni azt is aki attól a forgalmazótól származó gyógyszert ir fel. Ha a gyógyszertár tulajdonosa ad a tizenszázalékból mondjuk ötöt az orvosnak az hosszutávon mindenkinek jó. Az összes kereskedelmi forgalamzás így működik. Csak én mondjuk klimákból és villanyszerelési anyagokból tudok plusz pénzt vag ykedvezményt szerezni ők meg orvosságból.
Tudom, hogy ahol pénzforgás van, ott cigánykodnak is, ezt sohasem tagadtam.
Én azt mondom, hogy - megint le kell írjam - hogy egyrészt nekem nincs ilyen tapasztalatom, és a közvetlen környezetem is minden szarral vádolja a regnálót de ezt még soha nem hallottam senkitől, másrészt pedig a sajtóban sem nagyon olvastam róla, pedig a mostani buzi ellenzék mindennel megvádolja a kormányt, pont ezt hagyná ki, ha egyszer is kézzelfoghatóan történne egy is?
De akkor nem baj, hogy a saját tapasztalataimat hangoztatom? A sajtóban minden szarért mindenkit vagy beperelnek, vagy kiteregetik ország.világ előtt. Volt itt devizahiteles háború, volt, hogy a rendőrök kitől-mennyiért vettek szoftvert, volt itt szeviép, volt cukor áfacsalás, volt, hogy honvédség kitől szerzi be a vackait, minden volt, de erről, hogy az orvosok mit írnak fel, nem nagyon lehetett olvasni. ha volt is (nem emlékezem), nem vert nagy hullámokat.
Lehet írni, hogy a gonosz orvosok jobban összezárnak mint a rendőrök meg tököm tudja mi, de hát... elég kevés a cinkos összekacsintás, hogy tudjuk-tudjuk.
Teló átod a lényeget szerintem. Ebben nyilvánosan senki nem fog belelátni és nem is lehet támadni mert minden hivatalos. De nem véletlen vannak orvoslátogatók, a recepten minden rajta van, csak a gyógyszerészt kell belevonni a körbe és mindenki jól fog járni. Minden gyártó és forgalmazó ismeri és használja a jutalékrendszert, a gyógyszer esetében sincs ez másként. Ráadásul olyan gyógyszerárak vannak hogy csak na, ebből fedezik az irgalmatlan marketing kiadást, az orvoslátogatókat és ajutalékot ami elenyésző. Elég csak egy tévé reklámot végignézni nyolc reklámból hat gyószerrel kapcsolatos. Egy spot meg nem olcsó mégis minden csatornán ezt tapasztalni.
Nekem az orvos nem mond ilyent, szerencsére csak vérnyomáscsökkentőt szedek, amit felírt szedem és kész. Amúgy olyan havi ezer forintomba fáj, mert keveset kell szednem, jó időben amikor sokkal többet tudok mozogni, akár el is hagyhatnám.
Az a baj, hogy senki nem olvassa el, hogy mit és hogyan rendelkezik a vonatkozó és hatályos. Le van írva, hogy van egy referenciagyógyszer, ha mást ír fel az orvos valamiért, akkor is csak a referenciagyógyszer támogatását lehet igénybe venni, ráadásul az orvosnak kötelessége mondani, hogy ha mást, más áron akar felírni. Ezek mind benne vannak a törvényben, nem én találom ki.
Én persze nem veszem a bátorságot, hogy a gyógyászati tevékenységet általánosságban minősítsem, nem tudom és nem is akarom - lehetőségem sincs rá - hogy kimondjam a fatvát a csaló orvosokra, egyszerűen a szerzett tapasztalataimat nem lehet sejtésekre és mendemondákra alapozva megváltoztatni. nyilván, aki mérges a kormányra, mert megszünt az amúgy sem megjáró 13. havi nyuggerdíj, az ingyen szot-üdülő és ingyen sör-virsli, esetleg nem az a világ van, hogy a 100%-ban állami tulajdonú cégeknél mindenki földhöz veri a valagát de a nyugati autó kéne, hanem a profitorientált magántulajdonos kihajtja belőle az elérhető maximális teljesítményt, annak mindent be lehet adni, hogy a kormánytagok az ellopott gyógyszerpénzből Mallorcára mennek kurvázni, meg árvaházi gyerekeket élve falnak fel.
De ez ... hát, butaság.
És amíg tengervíznek mondott sós víz is lehet orrcsepp - most nem rád gondolok - és erre fizetőképes kereslet van, addig még akár azt is mondhatnám, hogy aki hülye, vegye is meg.
Persze visszatérve egy más valaki célzására, a vonalzó egyenes alfa agyi hullámokra tényleg nincs kemikália, az már úgy is marad amíg világ a világ.
Ráadásul a vérnyomáscsökkentőkről mindig kiderül valami ami.miatt betiltják, vagy sok.a mellékhatása.
patikában is kapható vagy gyógynövényes boltban
pl: https://benu.hu/shop/naturland...
ha bejön a cucc és hatásos tudok adni ettől sokkal olcsóbban önköltségi áron, kb 600ft körüli egy ilyen 30ml csepegtetős cuccban
most áztatom a legújabb adagot még flakont nem rendeltem hozzá
majd meglátom mennyi jön ki belőle úgy van az ára megalkotva, árulni nem szoktam csak ismerősök kapnak belőle ha kérnek
égési sérülésre pl kipufogó is nagyon tuti a cucc
Én pl 120 alatt már halott lennék. De a feleségem 140 körül.már nem érzi jol magát, nekem az a normális.
mondjuk ha sokáig eltrehánykodom a propolisz eszegetést akkor felmegy 140 körüli értékre ami még mindig nem nagyon gáz de nem is optimális
A te esetedben működött is.
https://net.jogtar.hu/jogszaba...
a 3. próba jó lett de már akkor havi 3 ezer volt egy havi adag a többi meg párszáz ft volt akkor
szóval nálam se a legdrágábbat írta fel először
utána olvastam valahol hogy propolisz milyen fasza cucc, azóta is csinálom magamnak és helyrejött a vérnyomás, a dokik meg nem hitték el hogy elmúlt a magas vérnyomás
mert ugye a gyógyszer nem azért van hogy a betegség elmúljon, hanem azért hogy a beteg tünetmentes legyen és jól érezze magát
Nézd meg egy antibiotikumnak de inkább ne is bonyolitsuk hanem mondjuk egy sima orrcseppnek hány verzioja van. Meglepő modon nagyjábol hasonlo áron. Mind használ is. Csak más a forgalmazó gyártó stb. Ha receptköteles mindegy melyiket irja fel nem fog a tb rovására tulköltekezni. Mindenesetben szabályosan fog eljárni bármelyik antibiotikumot irja fel mondjuk a lehetséges háromból az adott betegségre. A minisztériumot tök felesleges idehozni mert nem lesz érintett semmilyen téren. A gyógyszer ugyanolyan termék mint egy kilo cukor vagy liszt.
Ráadásul az egészségügyi minisztériumban sem hülyék ülnek, mindenki tudja, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, a trükköket gondolom ők is ismerik. Az orvosok próbálkozásait egy percig sem vitatom, az igényüket sem a plusz bevételre.
Én azt mondom, hogy - megint le kell írjam - hogy egyrészt nekem nincs ilyen tapasztalatom, és a közvetlen környezetem is minden szarral vádolja a regnálót de ezt még soha nem hallottam senkitől, másrészt pedig a sajtóban sem nagyon olvastam róla, pedig a mostani buzi ellenzék mindennel megvádolja a kormányt, pont ezt hagyná ki, ha egyszer is kézzelfoghatóan történne egy is?
Lehet írni, hogy a gonosz orvosok jobban összezárnak mint a rendőrök meg tököm tudja mi, de hát... elég kevés a cinkos összekacsintás, hogy tudjuk-tudjuk.