Az kevés mert nem tudnak vele mit kezdeni a tároláson kivül. Pl egy térképszelvénybe nem.tudják avtöbbi közé beilleszteni.
Tavaly csináltattunk nyomvonal felmérést öt méterről, az épitésügy már kérte megadott formátumban cd-n is az öt példány mellé, illetve Tulajnak fel is kellet valahová tölteni.
Azt végül is szokták csinálni hogy a tervező alkalmaz négernek ilyen végzettség nélkülieket mint én, de ezzel csak az a baj, hogy nem tudna megfizetni
Ezen felül leginkább kezdő tervezők, meg építész egyetemisták szokták ezt csinálni ugródeszka gyanánt, de nekem nincsenek ilyen ambícióim.
Ininek jó lenne, mert a kanapén tudna dolgozni, de egy iPhone is magas neki, akkor pont az ArchiCAD-el fog boldogulni
Ilyen már nem nagyon van, hogy fecnire lerajzolt terv. Ha karrierista vagy, BIM környezetben leszel csak úgy is hajlandó dolgozni. Nyilván van egy határ, ami felett tervezőirodák rúgnak csak labdába, a szoftvert meg lehet bérelni is, igaz, irdatlan áron úgy is.
Nem vágom igazán, hogy mi a célja ennek az árszabásnak, konteókat nem gyártanák, hogy a kishalakat akarják kiszorítani a piacról, de amúgy azon sem csodálkoznék.
én a vindóz painttal rajzoltam egy csomó gázas sorozatengedélyt
azért lett vindóz paint mert az volt a vasutas gépen és ha épp üresjárat volt akkor ott is csináltam
kicsit nehézkes volt de volt sok időm
akkoriban a linux gimp volt nekem a favorit, szerencsére már sikerült elfelejteni mindet róla
Én tudok ArchCAD-el IS rajzolni
Viszont nem vagyok építész.
Bár ennek az a problémája, hogy az ArchiCAD kurvadrága, és nincs igény ilyen csilivili tervezésre, csak annyira hogy itt ez a négyzetrácsos papírra felrajzolt "terv" csak nyomja rá a pecsétet minél olcsóbban és itt sem vagyunk.
Nagy beruházásoknál ahol meg van értelme meg igény, azt meg egy sima tervező max lepattanóból kapja minimálbér+zsebbe
Ez volt az, a SeaDragon, de ez nem a Nasa terve...és inkább álmodozás.
A NASA az SLS-t fejleszti, ami nagyobb lesz mint a Saturn5, a raktáron maradt űrsikló alkatrészekből, de csak nem akar összejönni nekik. http://youtu.be/sl-_XhZ8Nic
Persze azért ez nem a világ.
Elon Musk kibaszott nagy rakétájának az első verziója is ugyan így járt. http://youtu.be/P98JcBQPiiI
De neki legalább már a levegőbe emelkedett. http://youtu.be/bYb3bfA6_sQ;t=73s
És ugye ez teljesen újrahasználható lesz, az SLS-el ellentétben.
1000köbméter nyomás alatti utastérrel pedig kapásból nagyobb mint az egész ISS.
Én sohasem éreztem ilyent.
Én sohasem közelítettem meg a munkát spirituális módon. Nem néztem, hogy a világot jobbítom, meg mennyien esznek a vállalkozásom révén. Mindenáron tisztességes voltam, most is igyekszem a végletekig az lenni és ennyi is.
Régebben írtam már valakinek, hogy szellemi alapokon nyugvó vállalkozást kell indítani. Amit írtam akkor is, hogy ha valaki a környékünkön tudna ArchiCAD-el rajzolni, a helyi tervezőktől annyi munkát tudnék szerezni, hogy beszarna az, aki megakarná mindet rajzolni.
Oda egy pár százezer forintos számítógép elég, még nyomtató sem kell feltétlenül, mert mindenhol van lehetőség bérnyomtatásra. Kollégám is így teszi.
Biztosan nincs így. Én a jelenlegi és az azt megelőző munkahelyemen is ara voltam bejelentve, amit kaptam vagy kapok.
Állami cégnél tutira nem lehet ezt így.
Tavaly csináltattunk nyomvonal felmérést öt méterről, az épitésügy már kérte megadott formátumban cd-n is az öt példány mellé, illetve Tulajnak fel is kellet valahová tölteni.