Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Te nem érted. Igazat kell adnom F2-nek, vannak bajok a toronyban. Attol hogy nem.adsz mindenröl számlát a bevételed fedezi az összes kiadásod. Ha a hazáron játszol nyilván többletpapirozott kiadáshoz több igazolt bevétel kell ergo többet számlázol. Nyilván kevesebb marad a feketebevételed de te azt ugy éled meg hogy kevesebb a jövedelmed mert a köcsög áfa több lett holott nenm azért lett több mert nött a járulék hanem mert többet kell bevallanod hogy a számok papiron továbbra is stimmeljenek.
Ha meg zsebböl fizetsz ott mindig van számlanélküli bevétel is különben veszteséges leszel.papiron.
Pedig azzal leírtam. Ha (jól) elolvastad amit írtam megértetted vagy nem nem érdekel erről többet itt nem. Ha a vállalkozásod adómentes kifizetései után csak tized annyi az áfabefizetésed a végén a 20 négyzetméteres szatócsboltod + 50 m lelltáral fog zárni azt van bent 50 ezer ft árukészlet ha akrtad érted, ha nem azt sem tudom sajnálni
Nem magas csak tud számolni. Ha nem tudja kitermelni a magasabb béreket akkor veszteséges lesz. A jótékonykodás meg hosszutávon nem finanszirozhato.
Az eltitkolt jövedelmed beáldozása nem áfa növekedés.
Azt hogy megint irtál egy oldalt nem azt jelenti hogy a járulék növekedés áfa növekedéssrl jár.
Van pofád ennyit fizetni az alkalmazottadnak?!
látod te már ezért nem vállalkozol, mert magas volt ez neked mint nyúlnak a lórács
viszonylag hosszú lenne elmagyarázni, meg talán nem is erre a felületre való a lényeg az, hogy aki tud játszani az áfabefizetésekkel nem részletezem, hogy hogyan de nagyjábból a kkv ilyen az mivel a bérköltcség után nem fizet áfát de de a béreket és járulékokat a a gyártott, eladott vagy szolgáltatott termékekből tudja finanszírozni, így az elsődrendű ez a tényező amit áfaként minimum be kell fizetni. Tehát úgy kell számolni, hogy 1 minimálbéres emberke(2020 210600) után a vállalkozónak az összköltsége(melléklet) 249900 ezt szorzod az áfával az 67500 ft. Mondjuk alkalmazol 10 embert akkor csak az alkalmazottak pénzének előteremtése indokoltá teszi a 650 ezer ft-os áfakifizetésed. mert különben honnan. Úgye áfafizetés kötelezettség miből adódik? Havi bruttó bevétel- havi bruttó kiadás *0,2126 ez az áfa. ha ez nem takarja a fent leírtakat akkor a vállalkozás nem működik amit azért lát és vizsgál a nagyszem is röviden ennyit azt főleg itt.
Csak azért nem mondom, hogy fogyatékos vagy, mert sértő lenne a fogyatékkal élőkre de az biztos, hogy a vállakozások állami támogatást igényelnhet utánad csökkent képességű alkalmazása miatt.....
Van egy bérköltséged, ami nem csökkenti az áfát a bevételedböl. Tehát kiadási oldalon nincs hatása az áfa tekintetében, akármennyi is. Neked hogy a faszomba tudja növelni az áfát? Az egyik járulék a másik adó.
az a baj, hogy hülye vagy hozzá mint általában mindenhez Ezért felesleges elmagyaráznoom, hogy miért növeli a bejelentett bér a végén az államnak kifizetendő áfát
Ha az Office licenc nem kötődik sem a gépem hardverazonosítójához, sem az MS-fiókomhoz, sem a konkrét - jogtiszta - windows példányomhoz, akkor egy esetleges (windows) újratelepítés után hogyan tudom garantálni hogy ne új felhasználóként jelenjek meg (túllépve az "eladott" licencek számát), hanem sikeres legyen az Office újratelepítése? Hogyan tudom az újratelepítés előtt "megvonni magamtól" a licencet?
Telepitesnel csak azt vizsgálja érvényes kulcsot használsz-e vagy nem
El nem éri....
Újra telepítésnel is használható marad.... amíg a user szám ék nem éri a limitet
Alapvetően nem rendeli hozza semmihez, azt manuálisan kell. Magán személy esetén nem lényeges.
A corporate kulcs mennyiségi, ha elérte a felhasználó számot és többen akarjak telepíteni az Ms lelövi a kulcsot és úgy veszi jogosulatlan a használat. Úgyhogy addig....
Na jó, de akkor a program regisztrációjakor - a kulcs beírásakor - mi történik valójában? Ha nem kötődik "sehová", akkor hogyan működik? És főleg meddig használható? A következő Windows-telepítésig?
Nem... nem a kisujjambol szoptam... kb 1 hónapja volt nálam egy cég, amely jogosult ilyen licenszek forgalmazására. Az első kérdésem volt, hogy lehet ezt Ms fiokhoz kötni.... sehogy
Sehogy.... a mennyiségi licensz egy db kód. Hivatalosan egy cég részére értékesíthető hasznalt licensz tulajdon igazolással, de a cég nem tudja az Ms fiokjahoz kötni, mert az mar a korábbi tulajdonos fiokjahoz van regisztrálva. Komolyabb cég nem is vesz ilyet, mert nem lehet a licenszt központilag managelni... ráadásul adott esetben a tulajdonjog igazolására a szla nagyon kevés. Végig kell tudni igazolni a licensz életútját .
Állítólag le van választva a cégtől bármit is jelent ez a kifejezés
A mennyiségi licenc egy cég nevére szól. Hogy lesz ebből x darab - jogtiszta - "egyéni" licenc?
Megkérdeztem az embert
Ő megveszi a cégtől az x számú mennyiségi liszenszet és utána ő is számláján adja el
Minden jogtiszta mindenfele hatósági ellenőrzésen átmegy
Szerinte
Ehhez nem értek. De évek óta csinálja
Dehogy loptad el: csak kölcsönbe vetted használatra...
Jóval egyszerűbb.
Nem ritkán van hogy legális szoftvert is inkább leszedtem, mert a gyári oldalról körülményesebb volt
Egyébként igen.
Bár ezen én nem bukok, illetve tudom hogy elloptam a szoftvert, de nem érdekel
Ja, tudom. Ez a mennyiségi licenszet illegálisan továbbadó változat.