Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet tudni mert már nem is tagadják, de ha bele keveredsz valami unios beruházásba vagy mint pl mi most sportcsarnoknépitésbe ott tudni számokat néha.
Jó, én alul értékeltem.
Ne legyünk álszentek, ma is lopnak csak az egyszerű dolgozó nem viheti ki aprópénzes lomjait mig mély belenyugvással veszed tudomásul a milliárdos lopásokat.
A,hosszú évek alatt kilopott vagy ötvenezer ft értéket, az mégiscsak lopás de amit ha még jobban belelátnál és látnád a beruházásokon hogy,tünnek el a pénzek az nem.lopás......
Konkretan mondj szamadatokat.

Vagy ez olyan hogy kimesz reggel a teraszra, beleszagolsz es megmondod a tutit mennyi az annyi?
Ma modernizáltuk a konyhat egy granit mosogatoval es uj munkalappal, még dugóemelő is van.Nem kell kotoraszni a lében.
ez se volt regen.
3-4 év alatt ellopott kb 150 ezret
ami persze lopás, és nem is szokványos, de még mindig csak porszem egy állami beruházás keretében eltűnt pénznek
Ismi nagyapja egy szép nagy csónakot az aktatáskában, mikor csak tudott kivitt egy 40X40-es alulemezt amiből a lacházi parton lévő telkén hosszú évek alatt összerakott kézzel szegecselve egy nagyon erős és nem kicsi csónakot, a vízre rakást nem érte meg, szét kellett bontani a sufnit ahol építette mert nem fért ki, szép történet, de mégis csak lopta.
Jah. Egy marék csavart, égőt, ilyeneket, vasdarabokat.
Az töredéke nem volt mikor privatizálták az országot. Meg annyira nem nagy dolgokra kell gondolni amit hazavittek, attól ment tovább a meló, ráadásul most sincs sokkal másabbként, csak amegnövekedett szigor miatt nehezebb - lásd kamera, gps.
szerinted mit vitt haza szegény melós? leginkább a munkát amit fusiban megcsinált
fater esztergályos volt, a baráti körnek mindig csinált mindenféle apróságot. ha az egész ország átlaga ennek tízszerese volt akkor sem közelítette meg a kedvenc lőrincünk fémjelezte vagyon század részét sem
Amit meg akkor a vezetők nem loptak el, azt a melós vitte haza.... mert hat közös most a maszek világban ezt mar nem nagyon tűrik, úgyhogy megy a sírás mondjuk a vezetők meg többet lopnak, úgyhogy azért törekedes van az átlag tartására
Nyilván ez egy óriási előny lett akkor. Nem a régi visszasirásáról van szó, csak azért a többi blokkhoz tartozó ország közül nekünk volt a legjobb sorunk.
Az a rendszer eleve nem volt működőképes. De mégis, a mi korosztályunkban már csak az állt a bré rossz oldalán - némi tulzással- aki ott akart állni, állandó elégedetlen volt. Az igaz, hogy kinyiltak a lehetőségek, a bőség zavara jött el az előtte lévőhöz, meg egyuttal el is loptak mindent a magyaroktól, még annyi se maradt mint előtte. Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy akik a változást elinditották félre lettek állitva aztán a tolvajok kerültek hatalomra és szétlopták az országot. Persze, jobb most de annyira azért nem volt rossz, kicsit egyenlőbbek voltak az emberek, igaz a lehetőségek is kisebbek voltak, viszont élhető volt - az más kérdés hogy hosszútávon nem volt tartható.
A mást akarás meg volt, de annyi elnyomás után igazán a többség azt se tudta pontosan mit akar és ezt használták ki az uj politikai elit tagjai. Az igazi az lett volna, ha középvezetőtől felefelé mindenkit kibasznak és nem juthatott volna később semmilyen döntéshozói pozicióba.
Most bármikor bárhová mehetsz,útlevél sem kell.
Az, ez tény, nem mindegy, hogy az ember abban az időben a bré melyik végén volt illetve a jelen lévőknek többségének a szülei, ha keresték a boldogulást akkor megtalálták, szerintem a többség viszont csak élni próbált különben nem lett volna gengszterváltás hanem maradt volna az mszmp, de mégis mást akartak.
Ez azért erősen nézőpont kérdése....
Akinek nem volt szabadság igénye és hajlékony volt az tűrhetően megélt, szabadságvágyam nekem sem volt jelentős mert nem tudtam milyen is lenne az, hajlékonyság sajnos csak ideig óráig ment mint most így nagyjából úgy éltem mint az átlag, de valami hiányzott és az a határnyitás után derült ki, hogy mi.........az volt a szoci éra nép általi bukása, amit akkor megláthattunk a közeli nyugaton felülmúlta minden filmek által szerzett ismeretünket.
nem az idő volt jobb hanem mi

bár én azt mondom hogy a 80as évek az átlag kispolgárnak jobb volt. vagyis lehet nem volt jobb csak gondtalanabb
Évek óta ezt mondom azoknak akik visszasírják azokat a "szép" időket (bármelyiket)......francokat volt szép, nekem túl jó a memóriám ahhoz, hogy rózsaszínben lássam.
25 éve annyiból volt jobb hogy hogy még csak 22 éves voltam. nem arra ébredtem reggel hogy kb minden részem zsibbad és fáj most a gerincem kb olyan merev mint akkor a pöcsöm volt
Lehetetlen értelmezni amit mond.
Talán egy robot, mert nehéz olyan algoritmust írni neki, hogy 5 percen belül bármely mondatát értelmezni tudja így eleinte kerrreg-kattog és mikor megvilágosodik kirúgná a zsilipajtót elektrolitben forgó kamerákkal.
Nem gondolnám, hogy bárki várna addig.
Legalább régen nem dobtak ki a pipit a zsilipen azonnal,csak 5 percel azután hogy megszólalt.
Csak annyi, hogy fiatalabbak voltunk, a mi gyerekeinknek sokkal jobb életre van lehetősége mint nekünk és ez elmondható visszafelé minden korról, na jó voltak visszaesések, de hosszabb távon így van, jobb lenne most az ó vagy középkorban élni? Persze királyként talán, de átlagnépként nagyon nem.