Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi! Na akkor csak jó lesz nekem az 6-7kw körüli rendszer.
Ne legyél megint ostoba!Téli középhőmérséklet 7-8 fok????Hát az éves átlag középhőmérséklet 10fok körül mozog!!!
Egyébként se az átlagot számold,mert lehet a szezon nagy részében plusz 5 fok van és fasza minden,de lehet hogy van 3 hét mínusz 15fok akkor meg megfagysz.
Nekem is ennyi volt.
Nem nézném végig (bár belepörgettem), akkor mennyi is lett?
Ha meg mégis beesik ebben az éghajlati övben reálisan várhato négyhetes -12 akkor meg pislogsz.
A házaddal.nem vagyok tisztában, a légköbméter kevés. Energetikus meg tudja mondani.
De most is azt mondom a villanykazánt felejtsd el. Aztán meg ugyis rájössz magadtol is.
Most ebbl nem sokat értettem
Általány nyáron is fizetem csak a gáz 12 szer 33 ezer
20 rugóért már csinálnak egész jót.
Győri interdiesel.

http://youtu.be/gbnfBkY_4Cs
Az ingyen lenne
Nincs energetikai tanusítvány amikor vettem a házat ez még nem holt divatba
A napelem.elött az átalány 500 kW körül volt. A 7,2-es napelem rendszer tavaly egy év alatt 9.000 kw-ot termelt, abbol maradt volna pluszban. De beraktam egy 12 kW-os höszivattyut, annak három havi fogyasztása még belefért majdnem. Lassan ideérnek még 4 kW napelem rendszerrel igy 11 kW lesz. a rendszer ennek fedezni kellene a fütést is. Ha nem akkor még 1,5 kW napelemet fel tudok tenni az uj inverterre. Meg a régire is mehet még bö 1kW.
Az az érszűkület miatt van az meg......
Köszönöm
hallottam már ezt a hőszivattyút az milyen technológia
Nem állandó a mínusz 15 fok hisz telek sincsenek. Most, hogy véletlenül visszahült az idő fotósok, riporterek összeszaladtak, ez megy minden csatornán mert az, hoy még napközben is mínusz két fok van csodaszámba megy. Tart ez is egy hétig aztán megint plusz 10 fokok lesznek tavaszig. Minden évben ez van. A lényeg az, hogy nem mínusz 15 fokra lőném be a a téli átlag középhőmérsékletet hanem plussz 7-8 ra Nyílván érdekes a kiszámításnál a hőveszteség de elsősorban szerintem azt kell tudni mit kell felfűteni Azt beszélhetsz itt rébuszokban ha ennyire vágod Mond meg nekem 325 légköbméter 22 fokos felfűtéshez egy közepes szigetelésű házban gázbeton mekkora villanykazán kell azt mekkora napelemrendszer látja el. képletesen ugye mert nem adott időben termelődik meg és használód8k fel az áram
Nekem csak a hasamon van 5 centi szalonna - mindenütt másutt rohadtul tudok fázni.

Konstans 23 fok van az egész lakásban, csak a fürdőszoba - jóval - hidegebb. (Kémény nélküli tárolós gázbojler - mindig nyitva van az ablak).
18-20 untig elég.
Egesz nap 10 fokban vagyok, itthon meggyulladok.
Az nem sok. De vqnnqk emberek akik hüvösben érzik jol magukat
Mennyi kw.-ot használsz el havonta
55-57% között általában
Ha sok a sült krumpli akkor több
Peca közben is elvagyok egy melegítőben ha van 15 fok
Van 5 centi szalonna körbe az jól melegít
Ez a gázszámla a téli hónapokra vonatkozik?Vagy egész évben ennyit fizetsz havonta?
Ha a téli,akkor kb 16ezer kWh a fűtésed egy szezonban.Ez villanykazánnal ennyi lesz a villanyszámlán is,kb 600 ezer Ft nkm területen.
Ööööö melyik?
Te használod ezt a rendszert, mennyi a havi fogyasztásod?