infra nem sokat fogyaszt?
egyedül a hőszivattyú ami kevéssel beéri
a 20000w fűtőszál 20000w fogyaszt a hőszivattyú meg 3-6x annyit termel mint amit fogyaszt
na ehhez kéne itt valaki olyan aki konyít is hozzá nem csak hallott valakit a szomszédja távoli rokonától
Nyílván a cél az lenne, hogy annyi áramot tudjak megtermelni nyáron, ami elviszi a telet. ez a rendszer ugye létezik csak olyan fűtési technológiánál ami lószart sem fogyaszt(pl. infrafűtés) egy villanyos kazán meg gondolom tekergeti az órát rendesen. Azért lenne nekem ez a kézenfekvő, mert egyrészt qrva jó a padlófűtés, nincs annál csodálatosabb meg nem kellene szétbarmolni semmit Gázkazán méhtelep, helyette villamos kazán rácsatlakoztatva ugyanarra a vízkörre, meg néhány panel a tetőre, meg egy szerződés a szolgáltatóval, meg felmarkolni az 505-os állami támogatást azt had szóljon Ez lenne a terv
Elvileg semmi Visszavételezném azt az áramot a démász hálózatáról amit nyáron plusszban megtermeltem
A téli fűtéshez nem télen termelném a villamos áramot hanem nyáron
Gondolom beraknál egy cca. 1m3-es hőtárolós puffertartályt- mert mi van amikor éjszaka van, vagy, beborult az ég, vagy pl. télen a 15-16 órás éjszaka alatt,? Csak érdekelne engem, kíváncsi vagyok, mert nyugdíjas villanyszerelő vagyok .
ki kéne mérned elfér e ez a v12-es a retyóba Kicsit fura lenne az elején, hogy ideges a járása de legalább repitené a kasztnit mint az ezüst nyíl dzzssíííí
A tied 24 kW, az a leggyakoribb. Gugli barátod megmondja pillanat alatt típusszámra. A 12 kW villany akár elég is lehet, menne folyamatosan, de a padlófűtésnek úgyis nagy hőtehetetlensége van.
Én vákumcsöves kollektorban meg hőtárolóban gondolkodnék... meleg kell, nem? akkor minek villannyá alakítani, oda-vissza küldeni, aztán hővé alakítani? persze ha mindenképp fizetni szeretnél érte
mit értesz az alatt, ha betáplálok meg vételezek mindenképpen fizetek? Nekem pont az lenne a lényeg, hogy ne fizessek Annyi kw napelem kerülne a ház tetejére amivel 0-ásra ki szeretnék jönni ez egy villanykazánnal létezhet? vagy csak az ilyen kicsit fogyasztó infrafűtéssel?
jó jó mi ez a szaladós 0-áról kellene kezdeni nem értek hozzá Az tudom, most az már rég óta megy, hogy nyáron a megtermelt plussz áram felmegy a szogáltató hálózatára, majd télen amikor kell azt vissza lehet szedegetni. Most úgy tudom ez júliusig köthető utánna már nem . De akinek addig van ilyen szerződése annak ez maradhat nem?
Valami okos nekem 12 KW-os vellanykazánt mondott azt sem tudom az én gázgazánom hány kw-os hogy lehet ezt megnézni?
Nyomi, tök mind1, mivel fűtesz - azt kell tudni, mekkora az energia igényed. Ha van most egy 24 kW-os gázkazánod, azt lazán kiválthatod 20 kW vellannyal. Az a baaaaj, hogy mikor igazán fűteni kell, akkor a napelemet baxhatod, ha betáplálsz-vételezel, akkor meg mindenképp fizecc.
MÁS: Nyomják a reklámot nagyon erre a napelemes rendszer témára, most a bátyám is belefogott, mondjuk Ő csak a villanyját akarja kiváltani. ha én csináltatnák magamnak ilyet biztos, hogy a fűtést is kiváltanám, ha lenne rá mód. Állítólag július 1-ig van a határidő arra és lehet szerződést kötni arra, hogy nyáron a napelemmel megtermelt áram bemennyen a szolgáltató rendszerében majd télen szépen visszakapom, qvázi ingyé van az energia. Azt tudom, hogy vannak már ilyen elektromos fűtési rendszerek, csak ahhoz szét kéne barmolni a házat. (infrafűtés ilyesmi)
Azt számolgattam, nekem van kb. 120 nm-erem egy átlag 2,7 belmagassággal amit fűtök azaz 325 légköbméter.
KÉRDÉS. Nekem most padlófűtésem van gázkazánnal. A gázkazánt ki tudnám e helyetesíteni egy villanykazánnal ami ugyanezt a rendszert ami már meg van fűtené a napelemes árammal?
Van itt sok amatőr műkedvelő hozzáértő hátha egyszer tudnátok a hasznomra lenni
egyedül a hőszivattyú ami kevéssel beéri
a 20000w fűtőszál 20000w fogyaszt a hőszivattyú meg 3-6x annyit termel mint amit fogyaszt
Nyílván a cél az lenne, hogy annyi áramot tudjak megtermelni nyáron, ami elviszi a telet. ez a rendszer ugye létezik csak olyan fűtési technológiánál ami lószart sem fogyaszt(pl. infrafűtés) egy villanyos kazán meg gondolom tekergeti az órát rendesen. Azért lenne nekem ez a kézenfekvő, mert egyrészt qrva jó a padlófűtés, nincs annál csodálatosabb meg nem kellene szétbarmolni semmit
amit nyáron beteszel adnak érte 12 ft amit télen kiveszel az meg 50 ft
kicsit bonyolultabb de ez a lényeg
A téli fűtéshez nem télen termelném a villamos áramot hanem nyáron
Én vákumcsöves kollektorban meg hőtárolóban gondolkodnék... meleg kell, nem? akkor minek villannyá alakítani, oda-vissza küldeni, aztán hővé alakítani? persze ha mindenképp fizetni szeretnél érte
http://youtu.be/s4sEzlbeVMw
Valami okos nekem 12 KW-os vellanykazánt mondott azt sem tudom az én gázgazánom hány kw-os hogy lehet ezt megnézni?
Azt számolgattam, nekem van kb. 120 nm-erem egy átlag 2,7 belmagassággal amit fűtök azaz 325 légköbméter.
KÉRDÉS. Nekem most padlófűtésem van gázkazánnal. A gázkazánt ki tudnám e helyetesíteni egy villanykazánnal ami ugyanezt a rendszert ami már meg van fűtené a napelemes árammal?
Van itt sok amatőr műkedvelő hozzáértő