Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

elviekben ez működik régóta
infra nem sokat fogyaszt?
egyedül a hőszivattyú ami kevéssel beéri
a 20000w fűtőszál 20000w fogyaszt a hőszivattyú meg 3-6x annyit termel mint amit fogyaszt
flexel ki kell venni a merevítéseket, felülről meg kocogtatni fakalapáccsal a blokkot azt szerintem menni fog
na ehhez kéne itt valaki olyan aki konyít is hozzá nem csak hallott valakit a szomszédja távoli rokonától
Nyílván a cél az lenne, hogy annyi áramot tudjak megtermelni nyáron, ami elviszi a telet. ez a rendszer ugye létezik csak olyan fűtési technológiánál ami lószart sem fogyaszt(pl. infrafűtés) egy villanyos kazán meg gondolom tekergeti az órát rendesen. Azért lenne nekem ez a kézenfekvő, mert egyrészt qrva jó a padlófűtés, nincs annál csodálatosabb meg nem kellene szétbarmolni semmit Gázkazán méhtelep, helyette villamos kazán rácsatlakoztatva ugyanarra a vízkörre, meg néhány panel a tetőre, meg egy szerződés a szolgáltatóval, meg felmarkolni az 505-os állami támogatást azt had szóljon Ez lenne a terv
Mekkora baszom motor ez. Ha upgradelem a KIA-t, hogy fog ez beleférni a régi helyére?
No úgy könnyű, hogy nyáron termeled , télen meg visszaveszed! Ezt a dolgot engedik?? Megérdeklődted már mi legyen?
na ez ami nem fog sokáig menni
amit nyáron beteszel adnak érte 12 ft amit télen kiveszel az meg 50 ft
kicsit bonyolultabb de ez a lényeg
Tehát fél évig ingyen akkumulátorként használnád őket... Ez NEKIK miért volna üzlet? Még a támogatást is te kapod, ők csak a sz*pást.
Elvileg semmi Visszavételezném azt az áramot a démász hálózatáról amit nyáron plusszban megtermeltem
A téli fűtéshez nem télen termelném a villamos áramot hanem nyáron
Gondolom beraknál egy cca. 1m3-es hőtárolós puffertartályt- mert mi van amikor éjszaka van, vagy, beborult az ég, vagy pl. télen a 15-16 órás éjszaka alatt,? Csak érdekelne engem, kíváncsi vagyok, mert nyugdíjas villanyszerelő vagyok .
Az előző generációból még volt 200 lovas RS változat: https://totalcar.hu/tesztek/20...
ki kéne mérned elfér e ez a v12-es a retyóba Kicsit fura lenne az elején, hogy ideges a járása de legalább repitené a kasztnit mint az ezüst nyíl dzzssíííí
monjuk nyáron nem akarok fűteni azért Hőtároló alatt mit értesz mint egy nagy bojler?
Nem veszünk fóccváget!
A tied 24 kW, az a leggyakoribb. Gugli barátod megmondja pillanat alatt típusszámra. A 12 kW villany akár elég is lehet, menne folyamatosan, de a padlófűtésnek úgyis nagy hőtehetetlensége van.
Én vákumcsöves kollektorban meg hőtárolóban gondolkodnék... meleg kell, nem? akkor minek villannyá alakítani, oda-vissza küldeni, aztán hővé alakítani? persze ha mindenképp fizetni szeretnél érte
Azért klassz dolog ez a downsizing!

http://youtu.be/s4sEzlbeVMw
mit értesz az alatt, ha betáplálok meg vételezek mindenképpen fizetek? Nekem pont az lenne a lényeg, hogy ne fizessek Annyi kw napelem kerülne a ház tetejére amivel 0-ásra ki szeretnék jönni ez egy villanykazánnal létezhet? vagy csak az ilyen kicsit fogyasztó infrafűtéssel?
jó jó mi ez a szaladós 0-áról kellene kezdeni nem értek hozzá Az tudom, most az már rég óta megy, hogy nyáron a megtermelt plussz áram felmegy a szogáltató hálózatára, majd télen amikor kell azt vissza lehet szedegetni. Most úgy tudom ez júliusig köthető utánna már nem . De akinek addig van ilyen szerződése annak ez maradhat nem?
Valami okos nekem 12 KW-os vellanykazánt mondott azt sem tudom az én gázgazánom hány kw-os hogy lehet ezt megnézni?
Ráadásul ki beszéltük mar hogy a szaldos elszámolás megszűnik 2023-tol
Mondom a szaros 15 éves KIA.... a kínai prius nem számít
Nyomi, tök mind1, mivel fűtesz - azt kell tudni, mekkora az energia igényed. Ha van most egy 24 kW-os gázkazánod, azt lazán kiválthatod 20 kW vellannyal. Az a baaaaj, hogy mikor igazán fűteni kell, akkor a napelemet baxhatod, ha betáplálsz-vételezel, akkor meg mindenképp fizecc.
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat Azért még várok egy kicsit hátha lesz olyan amiből ennél több hasznos információt be tudok gyűjteni
CsináltatnÉk!
MÁS: Nyomják a reklámot nagyon erre a napelemes rendszer témára, most a bátyám is belefogott, mondjuk Ő csak a villanyját akarja kiváltani. ha én csináltatnák magamnak ilyet biztos, hogy a fűtést is kiváltanám, ha lenne rá mód. Állítólag július 1-ig van a határidő arra és lehet szerződést kötni arra, hogy nyáron a napelemmel megtermelt áram bemennyen a szolgáltató rendszerében majd télen szépen visszakapom, qvázi ingyé van az energia. Azt tudom, hogy vannak már ilyen elektromos fűtési rendszerek, csak ahhoz szét kéne barmolni a házat. (infrafűtés ilyesmi)
Azt számolgattam, nekem van kb. 120 nm-erem egy átlag 2,7 belmagassággal amit fűtök azaz 325 légköbméter.
KÉRDÉS. Nekem most padlófűtésem van gázkazánnal. A gázkazánt ki tudnám e helyetesíteni egy villanykazánnal ami ugyanezt a rendszert ami már meg van fűtené a napelemes árammal?
Van itt sok amatőr műkedvelő hozzáértő hátha egyszer tudnátok a hasznomra lenni
de hát nem is kell hozzányúlni Majd ha szar lesz rajta valami megcsinálja a szervíz azért van