Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mekkora gyomort csinált az a doboz neked.
Honnan tudod hogy nem okoz műkődési hibát?Azért mert te nem észleled?
Én pl a chip miatt olvastam ki meg a kályhát kellett elindítani és ha már rá volt dugva megnéztük.
Engem sem érdekel különösebben de jó ha van vagy van ismerős aki gyorsan ki tudja olvasni.
Eladás előtt meg pláne jó ha üres a hibatároló
Autót is úgy veszünk hogy rádugjuk, vagyis haveromat viszem hogy dugja rá, aztán matekolumk hogy haaaat 4/3porlasztó szar... de az autó szépen jár
nekem ha benzinen megy néha kigyullad a lámpa utána elalszik
az oxigen szenzor baszakszik
ilyet jól tudni, mert aki nyitott a világra annak tudni kell mire szarik rá
Válasz egy sorral alább.
Mert nem is látod a hibakódot.Ha kiolvastattad volna lehet egyből kidobott volna vagy ötöt.
De ha nem okoz működési hibát, nem ad hibajelzést, nem baxnak ki a műszakin vele - akkor hobbiból mi a pöcsnek olvasgatnám?
Nekem nincs. De én is tudom hol vinni a sört!
Van olyan amit be sem dob a műszerfalra de ha kiolvasod akkor mutatja. Egy egy égéskimaradás vagy mittudomén mikrokapcsoló az ajtóban.
Én pl az egr-t leszedtem, eltakaritottam, visszaraktam de elfelejtettem a csatit rádugni, indítottam és abban a pillanatban beugrott hogy a csati. Leallitottam radugtam. A hibát nem mutatta a műszerfal de eltárolta.
ez nem most hanem sok gépen már 10 éve így van
havernak elkopott a passat fékbetét hátul
mivel motoros az állítás a kézifék miatt vissza kell tekerni a motort mert másképp nem fér be az új betét
laptok, tekerés és az egyik motor nem teker
kihalt a kis komisz
lett vásárolva új motor
de a szar motor a vezérlőt is elbaszta
lett vásárlva új vezérlő
de még mindig nem ment mert össze kell tanítani
ba ezt még a hivatalos vag com se tudta, csak márka szervízben van olyan sw ami ezt tudja
aztán 130 ezer lett végül a hátsó fékbetét csere kb 4-5 éve....
úgy sem hinnéd el de a mostani autókon úgy kezdődik a javítás, hogy obd feldug
Mindegy,hogy látványosan kitört a hátsókerék. Addig javítani úgy sem lehet amíg minimum törölve nem lett a hiba a központi egységből. Vagy egy motorosajtó zár hiba a komfort elektronikából.
Azt,hogy te egy akksit kicserélsz a saját autódon az vígan indítasz, vagy kicserélsz egy fényszóróizzót és az majd neked működni fog az már a múlté
nekem 15 év alatt ety kopogás szenzor halt ki ami miatt dobta a lámpát meg az egr
ismerős meg ha megkattan hoz haza németből valami kocsit, többnyire lábon
aztán ha megtetszik neki akkor megtartja egy ideig ha nem akkor eladja
azt mondja ebből semmi haszon nincs de mindig van újabb kocsija
aztán aki autóbuzi annak ez is elég
Amelyikkel volt baj, az is kimerült a futómű javításokban, vagy kilyukadt kipufogó dob cseréjében - persze az előírt karbantartásokon felül.
De ekkora valós probléma ez a hibakódosdi? Igaz, én keveset megyek a kocsijaimmal, de akkor valahogy mindig szerencsém volt az 5-10-15 éves lomjaimmal, mert és sem a '96-os Clio-n, sem a 2004-es Thalián, sem a 2000-es Yarison, sem a 2008-as Ceed-en még soha nem láttam hibajelzést, soha nem kellett kiolvastatni vagy töröltetni (és a kocsik motorját javíttatni).
nem is akarok beleszólni nem is értek hozzá annyit tudok, hogy aki komolyan ezzel foglalkozik az komoly pénzeket fordít erre Pl. a sógorom mos költött rá megint másfél millát. Kérdeztem is tőle, hogy ennyi pénzért ez már meg is javítja az autót Éves liszenszdíjakat vásárol és neten jön az aktuális frissítés. Igaz nincs olyan típus amit nem tudna olvasni a sangjonjunktól vagy mitől a legkisebb számú dajhacsuig.
Márkaszervizeket meg ha feltört szoftverrel kapják el a feljelentés után fakadó borsos bírság kifizetése után a jogot is elveszik a további tevékenységtől. bár ez a feltörés is olyan, hogy egy adott időpontig jó utánna megint nem ér a szoftver egy fabatkát sem. Bár nagy forgalmú márkaszervizeknek nem is éri meg ilyennel hülyéskedni, csak hibakód olvasásból 30-40 miller jön be éves szinten ehhez viszonyítva a két miller nem tétel. Kisebb forgalmú maszeknál(ha még van kisebb forgalmú mert mind agyig van melóval) egyszer kell nagyot beruházni, utánna évente már egy könnyen kigazdálkodható összeggel fenntartani a rendszert. Persze mindenhol vannak hobbisták, szerintem ezek a néhány ezer ft-os kütyük kb. játéknak lehetnek jók. Mondom úgy, hogy fingom nincs hozzá, csak látom, hogy miket kell belefordítani annak akinek ez a munkája része.
Mert szar BMW-d van. Toyotán mindent olvas a gagyi ELM327
A Bosch hibakód olvasó sem több, csak van benne pár szoftveres trükk hogy a gagyikkal ne menjen a szar BMW.
Sima soros adat jön a csatlakozón és azt kell letölteni mindegyiknál. Nincs olyan hogy az egyik címtartományt csak a márkás olvassa, mert a kínai a felső 8 bitet nem tudja olvasni
Ez molex 2p(pin) csatlakozó.
Ennyi
egy ismerősnek kerék mértetet kellett beállítani az opcommal utána jól mért az órája
nekem egyszer a kopogás szenzor halt ki
szóval ilyen kis picsa feladatokra jó házilag a hamis cucc
mert pl hiába írja ki hogy kommunikációs hiba van az ecu-abs vezérlő között házilag úgy se áll neki az ember
az opcom teljesen azt tudja mint a gyári, csak mivel nincs frissítés addig tudja a motorokat kezelni ameddig a gyártásig össze loptak
enyém 2012 ig, de még utána is vagy 5 év amíg az a motorkód létezik
a vag com is ilyen, azbis mindent tud de hasonlóan évjárat függő
az elm meg kb csak olvasni -törölni tud, de csak a sárga hibákat, a piros benne marad
Arra jó max, mint a szomszédom is vitte műszakira a zafirát azt töröltem neki a kicsi sárga tengeralattjárót.
Ezek a cuccok erősen korlátozottan használhatók, csak motor hibakódot, annak is csak egy-egy szegmensét tudják olvasni és törölni.... mesélj, hogy olvasol vele mondjuk ESP hibát...
Nem is lehet egy napon említeni pl egy Bosch hibakód olvasó rendszert egy alis elm327 kütyüvel... a gyáraikat meg pláne.... éves sok százezres díja van, természetes, hogy pénzt kér egy komplett olvasasért és tesztelésért.
A hobbikupecnek meg van ilyen eszköze, nem kell neki kiolvasni semmit ha nincs neki, akkor hagyja abba
Volt sok éve nekem is aztán pl a b Corsa meg a hasonló egyszerű dolgokat nem olvasta
Aztán jött a hamis opcom a kínai elvtársaktól
Lófogáson van fenn elm327 a kék nekem is az van eddig egyedü a fiat ideát nem tudta kiolvasni.
5 ezer forintos hamis kütyü
Opelhoz is van Audi-VW is
Még egy elm327 kellene a toyotához, de állítólag most màr baszakodnak a vámon az ilyen cucccokkak
Alin nincs 3 ezer az elm itthon 5-6 meg a posta