Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

10 év alatt éppen csakegy husáng. 150 évre fordul. Elegyfái 60 éves korukba kimennek
ezt én is tudom
hát a konvektor na az szuper kb. 40%-os hatékonysággal működik Vagy az utcát fűtöd vele vagy a kéményedet
van még vagy 40-50 hektár akácunk minimum. Ha volna egy varázspálcám egy az egyben nemesnyárrá változtatnám. Néhány éve még aranyat ért nyomtuk is mindenhova ahonnan lejött a fa, most meg bánatnak van csak. 15-20 év alatt nem fordul az akác jó lesz az 35-40 évnek. 15-20 évre a nemesnyár fordul megköti a talajt, meg jó mézelő az igaz, és nitrogénnel dúsítja a talajt és a felújítása is egy gyökérszaggatás. Na ezek azok a erényei ami egy erdőtulajdonost nem különösképpen érdekli
Ipari fának az alföldi akác sosem volt jó, bánya támfának már nem használják, vasúti talpfának már nem használják, kerítés oszlopnak már nem használják, gerendának nem jó,mert nem hajlik, hanem törik. Egy felhasználási területe van a tűzifaként való értékesítés. Azzal meg az a baj, hogy a kitermelés költség megemelkedése miatt a tüzifa ára elhagyta a gáz árát. Főleg azért mert a gáz ára 10 éve nem változott (jelentősen nem, addig a munkadíj megháromszorozódott) Aztán akinek a vegyes mellett van egy gázkazánja is, hát nem hülye, hogy baxkódjon a fával ami többe is kerül, meg napi elfoglaltság. Az új házakban lassan már gáz sem lesz nem,hogy fatüzelés Aztán qrva sok akác van itt nálunk a környéken az igény meg egyre kisebb rá. 5 év alatt épp az ötödére csökkent közben meg az akácállomány a duplájára nőtt. Most már szabadulna tőle mindenki csak nagyon nehéz.
A tölgy lényegesen jobb tüzifa mint az akác. A cser az egyiklegjobb. Az akácról azért hiszik,hogy olyan qrva jó tüzifa, mert ez az egyetlen fajta, illetve talán a gyertyán, ami vizes állapotban is ég. a fakereskedők előszeretettel ajánlták a vevőknek meg rendszerint jó meg is szopatták őket Tőlünk elvitték erdei köbméterben, ők meg eladták mázsára. Mivel egyről sem tudok,hogy kivárta volna a kötelező 60 nap száradást gyakorlatilag a vizet adták el az tiszta haszon volt, tekintve, hogy a kereskedő űrmértékre vásáról de súlyra ad el Aztán a végfelhasználó tüzeli a vizes fát bódoran aztán azt hiszi, milyen jó, pedig a vizes akác az energiájának nagy részét a víz gőzzé alakítására fordítja így a hőértéke messze elmarad a száraz akácétól
minden évben tudok eladót nagy tételben 2 éve meg se kérdezték, hogy minek van
Pisilni még jó lehet - a többi meg amúgyis túl strapás lenne egy bizonyos kor fölött.
ja,meg amikor dugna de már képtelen rá,mert már nincs mivel.
a hosszútávú baszatlanságtól szoktak ilyen savanyújóskává változni
A cigányozás már/még megint megy neki
/https://www.sportmotor.hu/maga.../
Akkor az a baja a vén cigánynak, hogy elszámolta magát egy hónappal. IJB.
Még nincs dőzsi
."....az utalást a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2021. február hónapban hivatalból végzi, tehát az ellátásban részesülő személynek külön kérelmet nem kell benyújtania..."
Habzsi dőzsi, ma megrendeltem a 70-350-et. Jó lesz az a polcra ma hiányzott, szerintem elég jó képeket lehetett volna csinálni vele, kellett volna még 10méter a madarakhoz és a 105-ből ha kivágom is nagyon széles
Akkor azt nem kapta meg
De hát most habzsi-dőzsi van, a Vezér egy hetivel többet ad a népnek!
Biztos felbaszták a nyugdijjal az öreget, mert csakúgy sziporkázik, még a betonba is beleköt
Igen. És??! Közöd??
a szén már kőszénből volt, az meg éghetetlen érthető nem?
Ez igaz. Bár nekem a műanyaggal van pár elég rossz tapasztalatom. De ízlés dolga.
Valami gondod van?? Miért nem írod le mit firkálsz, és mi a kínod??!
Írtam privátban.
Habony reklambizniszevel nepszerusitve.
Adtál neki pluszt?
Olvastam:) szép lenne a világ, ha ő rendezné be