Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze kérdés mennyit használ a háztartásod......
6-7 kW napelem nem sokat hagy egy 12kW-os villamos kazánnak....hidegebb időben egy hónap.......vagy annyi se
Ugyan ebben a cipőben járok, kicsit már érdeklődtem a témában. Ahhoz,hogy csak árammal fűts és az elektromos kazánt ellásd energiával nagyon nagy felületű napelemeket kéne telepítened aminek így nagy a költsége és a megtérülési ideje. A gázkazánt nem kell kidobni maradhat az is a rendszerben az elektromos mellet is. A puffer ebben a helyzetben teljesen felesleges költség. Ha tisztán árammal szeretnél fűteni akkor a klímák felszerelése a leghamarabb megtérülő befektetés. Egyébként én úgy döntöttem kb. 6-7kw.-os rendszert rakatok fel, + 12kw körüli kazánt a házat mindenképp ellátja a rendszer aztán ami marad elhasználom a kazánnal.
Parapetes de még a helyén van. Vagy 8-10 éve be se volt kapcsolva, majd a jövő héten tervezem begyujtani, nincs e valami koszolódás vagy gyujtási nehézség.
Az lesz....a gázterv pont a kezemben arra is F 8.50 van irva.
Még egy kérdés, parapetes vagy kéményes?
Dájzel,a bébifókák basszák meg.

http://youtu.be/1zsK8G4EF48
De, ha fég akkor igen.
Újra vagy eddig sem szűnt meg? Kb. 3-4 éve így van, hogy évente 2-3000 jogsit finanszíroz az állam, ehhez be kell jelentkezni egy oktató központba aki erre leszerződött az állammal és ha szerencsés az ember akkor 1 éven belül sorra kerül és van ingyen jogsi ha nem akkor tovább tart, ezt úgy lehet kikerülni, hogy egy nagyobb fuvarozó, buszos (jellemzően alig 3-4 ilyen van) cégnél bejelentkezik az ember ott azonnal megy tanfolyamra és míg tart a tanfolyam fizetést kap és ezért 2-3 évet kell aláírni és ha mégis otthagyja az ember a céget a jogsi megszerzése után akkor "csak" az addig kapott fizetést kell visszafizetni a tanfolyam és vizsgadíjakat nem. Öcsém mondta, hogy a németeknél sok magyar buszsofőr kollégája így szerezte meg a jogsit és próbál meglépni az itthoni cégtől aki addig adta a fizetést, nem tudom ez mennyire sikeres.
Aham, lehet nyertél, a neten megnéztem kivülről pont olyan.
De persze kb. egyetértek az előttem szólókkal. Ez nem lesz így mindig.
Németeknél már nincs így.
Németeknél viszont divatba jött hogy a napelemes rendszer mellé van egy kisebb akkupakk. Pár kWh elég. Ezt tölti a napelem, illetve egy szolgáltatóval kötött szerződés alapján a szolgáltató vezérli hogy mikor vegyen ki belőle töltést vagy töltsön vissza. Ezzel egy virtuális erőművet hoznak létre a lakossági rendszerekből, és a hálózat stabilizálására használják az így nyert kapacitást. A hálózat stabilizállási kapacitást viszont elég vastagon mérik, így pedig még keresni is lehet a dolgon. Összességében úgy szokták ott is méretezni a rendszert, hogy a nyári többlet termeléssel meg ezzel a szabályzási potenciállal szerzett bevételekkel, kompenzálják télen a drágább hálózatból felvett energia árát, így lényegében működik ott is a szaldó, csak sokkal életképesebben, piaci alapon.
FÉG 8.50.
Egy pizzám van rá.
Persze, az atv pont a kínai vakcina mellett fog érvelni.

Azt írja, a nyugati tesók által összekalapált vakcina nem okozhat olyan problémákat, mint a kínai, de hát... ez fordítva is pont igaz. A kínai meg nem okoz olyan, mint a nyugati tesóké.

Nyilván én ezzel nem mondom, hogy ez jobb vagy az jobb, csak ilyen hülye átlátszó szarral akarják befolyásolni a suttyókat.
Majd lefényképezem. Asszem FÉG vagy milyen,
A napelem csúcsidőben termel be, amikor legdrágább az energia.
Te viszont jellemzően nem akkor veszed ki, szóval megéri nekik egyenlőre.
Anyósnak most vettünk egyet mert elrepedt
Tartalékba jó lehet ha típus azonos
Így vagyok a D-vel, igazából soha nem volt rá szükségem,megcsináltam volna de ahhoz drága hogy csak úgy megcsináljam.Így meg aztán marhára mindegy mennyi idő alatt van meg,és még pénzbe sem kerül.
Gáz......mittomén, anyámnál van de ha marad a ház akkor felújítom és gázkazán lesz helyette.
Persze, ezért kell sietni. Ha meg van a szaldó elszámolás, egy darabig nem veszik még el. Aztán csak egy törvénymódodítás az egész, de mire bevezetik nekem jó eséllyel megtérül. Aztán lesz ami lesz. Most még a hőszivattyú miatt felrakatok 4 kW-ot, abból még maradni is kellene.
Milyen konvektor?
Most
De mint minden ez is változni fog
Emlékszel hogy anno az injektoros kocsik zöld kártya ingyen volt? Utána még nem
Mind meg van, de akik csinálják ismerősök közt elég lassan és nehézkesen haladnak. De ingyé mindenképp megéri ha nem azonnal kell valakinek
Jut eszembe, leszerelt keveset használt konvektor nem érdekel valakit?
Ja,jut eszembe,ha valaki C,CE,D,GKI jogsi megszerzésen gondolkodna van rá lehetőség hogy ingyen megcsinálj.Államilag támogatott.