Ja most olvastalak végig abból a fűtés 99 százalék az 1 százalék a gáztűzhely az is csak azért mióta profin sütöm a pizzát már használjuk a sütő részt is 15 év után
Valoban.könyebb egy éticsigával értekezni mint Velwd. Fujod a hülyeséged, mintha azzal bármit is megváltoztatnál.
Figyelj neked elég lesz 10 kw napelem meg eg 9 kW-os fütöpatron oszt csá
Említs meg olyan évet amikor 2-3 hetet mínuszban volt mutató akár napközben Volt ilyen a 80 as években 40-től 75 ig volt egy mini jégkorszak múltkor linkeltétek a széndioxid kontra globális felmelegedés blőd című videóban Azóta folyamatosan melegszenek a telek tavaly tavaly előtt ilyenkor simán 15.17 fok volt. Októberben meg novemberben már évtized óta nincs hideg szeptember meg egy plussz nyári hónap lett. Ez van A mi életünkben ez már lefelé nem változik 10 év múlva mínusz fokért a románokhoz vagy az osztrákokhoz kell utazni A kékes csúcsra is hiába megyek már, hogy a 6 éves fiam legalább egyszer lásson hóágyús havat
Te kohóban dolgozol hogy ilyen meleget bírsz? Nekem 23fokban már minden bajom van. 21-22-őt szeretek, de amikor spórolni akartam akkor felvettem egy pulcsit és 19-ben is jól éreztem magam otthon.
Höszivattyu. Már irtam. Bár én ugyan szándékosan dw alulméreteztem a höszivattyut és mivel van gázkazán igy minusz 8 foknál átvált arra. afütés. Tavaly hérom napot ment most két éjszaka indult eddig. Ergo fütésre gázbol nem.megy el.egy hét évente.
Hogyne, én is ismerek ilyen embert, csak nálunk a szaldó miatt ez még nem éri meg, egyenlőre csak hobbi projekt.
Nekem is van annyi akkum amivel pár napig kihúzza a háztartásom. (fűtés gázzal megy) de egyenlőre még lusta voltam hogy bekössem.
Illetve a 24-es Leaf akkuja is ezt a célt fogja szolgálni, amikor autózásra kevés lesz.
Nem fagysz meg mert nem zárja el egy sorompó az áram útját ha nagyobb a felhasználás mint amit betermeltél a hálózatba nyáron Legfeljebb fizetsz mint a katonatiszt Bár ha már akkora a baj akkor el kell indítani a gázkazánt ha elfogyott a kvóta az még mindíg forint fillér lehet az áramhoz képest
Probaltam.
Az szarabb volt a melegbol hidegbe jarkalas.
Amugy ha sut a nap nem olyan szar, es full time mozgok.
vagy vevokkel, vagy szerelesek, vagy pakolas.
12x33000=396000 ez kb 3960m3,ebből a fűtés mennyi lehet?3700?Legyen annyi,akkor 3700x9,44kWh=34928kWh,minusz 10%veszteség=31435kWh a gáz.Ennyit kéne ehhez termelni.
A villany meg 18000x12=216ezerFt,akkor kb 5850kWh az éves fogyasztás.
A kettőt együtt kellene megtermelnie a napelemnek.
Figyelj neked elég lesz 10 kw napelem meg eg 9 kW-os fütöpatron oszt csá
Nekem is van annyi akkum amivel pár napig kihúzza a háztartásom. (fűtés gázzal megy) de egyenlőre még lusta voltam hogy bekössem.
Illetve a 24-es Leaf akkuja is ezt a célt fogja szolgálni, amikor autózásra kevés lesz.
Az szarabb volt a melegbol hidegbe jarkalas.
Amugy ha sut a nap nem olyan szar, es full time mozgok.
vagy vevokkel, vagy szerelesek, vagy pakolas.
Nem csinál semmit mert nem az övé inkàbb szenved
Igaz 2 hét alatt elbasz 2 évi mérleget de nem fagy meg
Vagy gyapjú takaró és elvan a 10 fokban
A villany meg 18000x12=216ezerFt,akkor kb 5850kWh az éves fogyasztás.
A kettőt együtt kellene megtermelnie a napelemnek.
Szerintem olyan 40-50 kiló lehet rajtam zsírban plusz
Ebből bőrös lehet fele