Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Biztos szar a keringésem, a vérnyomásom is 100-110/60 szokott lenni.
A nyarak egyre melegebbek és napsütöttek mert így változott az éghajlat. Nyílván mindíg van egy egy extrém év pl.2005
Na az mennyi napelem
Felétek 18 honap egy év?
Ja most olvastalak végig abból a fűtés 99 százalék az 1 százalék a gáztűzhely az is csak azért mióta profin sütöm a pizzát már használjuk a sütő részt is 15 év után
Az csak a gáz. A villany 18 szor 12 ezer de már leírtam 600 ezer per év a gáz villany együtt
Valoban.könyebb egy éticsigával értekezni mint Velwd. Fujod a hülyeséged, mintha azzal bármit is megváltoztatnál.
Figyelj neked elég lesz 10 kw napelem meg eg 9 kW-os fütöpatron oszt csá
Abból lesz töpörtyű, meg zsír szalonnát jól eladom sózvs fehérnek valamennyit azért tartok meg saját fogyasztásra is
Említs meg olyan évet amikor 2-3 hetet mínuszban volt mutató akár napközben Volt ilyen a 80 as években 40-től 75 ig volt egy mini jégkorszak múltkor linkeltétek a széndioxid kontra globális felmelegedés blőd című videóban Azóta folyamatosan melegszenek a telek tavaly tavaly előtt ilyenkor simán 15.17 fok volt. Októberben meg novemberben már évtized óta nincs hideg szeptember meg egy plussz nyári hónap lett. Ez van A mi életünkben ez már lefelé nem változik 10 év múlva mínusz fokért a románokhoz vagy az osztrákokhoz kell utazni A kékes csúcsra is hiába megyek már, hogy a 6 éves fiam legalább egyszer lásson hóágyús havat
Te kohóban dolgozol hogy ilyen meleget bírsz? Nekem 23fokban már minden bajom van. 21-22-őt szeretek, de amikor spórolni akartam akkor felvettem egy pulcsit és 19-ben is jól éreztem magam otthon.
Nem.átlagot kell számolni a fütésigénynél.....
Höszivattyu. Már irtam. Bár én ugyan szándékosan dw alulméreteztem a höszivattyut és mivel van gázkazán igy minusz 8 foknál átvált arra. afütés. Tavaly hérom napot ment most két éjszaka indult eddig. Ergo fütésre gázbol nem.megy el.egy hét évente.
Hogyne, én is ismerek ilyen embert, csak nálunk a szaldó miatt ez még nem éri meg, egyenlőre csak hobbi projekt.
Nekem is van annyi akkum amivel pár napig kihúzza a háztartásom. (fűtés gázzal megy) de egyenlőre még lusta voltam hogy bekössem.
Illetve a 24-es Leaf akkuja is ezt a célt fogja szolgálni, amikor autózásra kevés lesz.
14 fok a világon
Akkpr fagysz meg ha alulméretezed a kazánt. De a gézt mindenképp meghagynám és akkor lehet mondjuk -10-re méretezni
És most mivel fűtesz
Nem fagysz meg mert nem zárja el egy sorompó az áram útját ha nagyobb a felhasználás mint amit betermeltél a hálózatba nyáron Legfeljebb fizetsz mint a katonatiszt Bár ha már akkora a baj akkor el kell indítani a gázkazánt ha elfogyott a kvóta az még mindíg forint fillér lehet az áramhoz képest
Probaltam.
Az szarabb volt a melegbol hidegbe jarkalas.
Amugy ha sut a nap nem olyan szar, es full time mozgok.
vagy vevokkel, vagy szerelesek, vagy pakolas.
Ilyen a magyar virtus
Nem csinál semmit mert nem az övé inkàbb szenved
Az közel 30 kW napelem és tételezzük.fel hogy nem fog wgész nyáron esös borongos idö lenni.
Ha beesik egy hideg ciklus akkor ott a villany radiátor
Igaz 2 hét alatt elbasz 2 évi mérleget de nem fagy meg
Vagy gyapjú takaró és elvan a 10 fokban
12x33000=396000 ez kb 3960m3,ebből a fűtés mennyi lehet?3700?Legyen annyi,akkor 3700x9,44kWh=34928kWh,minusz 10%veszteség=31435kWh a gáz.Ennyit kéne ehhez termelni.
A villany meg 18000x12=216ezerFt,akkor kb 5850kWh az éves fogyasztás.
A kettőt együtt kellene megtermelnie a napelemnek.
Fene tudja
Szerintem olyan 40-50 kiló lehet rajtam zsírban plusz
Ebből bőrös lehet fele
Mé nem rekesztesz le magadnak a bolton belül egy irodát amit fűtesz Fagyoskodna a f.szom egész nap pláne mozgás nélkül még a 20 fok is hideg ücsörögve
Ha felkoncolnánk mennyi abáltszalonnára számíthatnánk belőled