Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az infra is cop1, mint a villanykazán.Vagyis fogyaszt rendesen.Az a különbség,hogy 2-3 fokkal lejjebb vett hőmérséklet esetén is ugyan az a hőérzeted.Tapasztalat,a fürdőben és a vécében az van nekünk.A gázkazán maradjon meg,mert hidd el,olcsó az.Ha sokallod,akkor a szigetelés a kevés.Én pl a konvektorokat le nem veszem.Ellenben rakattam hűtő-fűtő klímákat a szobákba,meg idén a nappaliba is lesz.
Napelem is van nekünk,ezért merek nyilatkozni.
Nekem nem...Meg aki önerőből megcsinálja annak se.
Szar a terv, csak szólok.........
Azt honnan vetted, hogy az infra lófaszt se fogyaszt?
Ez még most így működik,akár üzlet,akár nem.
Ennek az az értelme,mert az eu irányzat szerint kell a megújuló energia a rendszerbe.Ha a paraszt kap ilyen támogatást,akkor telepíttet napelemet.Ez pedig megjelenik az ország energiamérlegében,tehát nem az államnak kell telepíteni,mégis teljesíti a kvótát.
Mintha a fórum virológusa azt mondta volna hogy mindegyik hatékony és biztonságos.
http://www.atv.hu/belfold/2021...
Majd csak megtanulnak autót gyártani azok is
Sokan szóltak hozzá,nem tudom kinek válaszoljak.
Szóval aki saját pénzből csinál napelemet,az 2023 december végéig szerződhet szaldóval.Aki támogatással,azok idén június 30-ig.
Akinek szaldós szerződése van,arra nem vonatkoznak a dátumok.Elvileg 2030-ig biztosan marad a szaldó.
Gázkazánt kiváltani villanykazánnal,soha meg nem térülő befektetés,mert nagyon nagy rendszerre van szükség hozzá.Az meg ugye drága.Napi villanyszámla kiváltása,esetleg villanyautó töltése( ha van),az jó.
A napkollektoros fűtés megint zsákutca.Kéne vagy 20m3 tartály hogy legyen annyi tárolt hő,hogy legyen értelme.Melegvíz kiváltására viszont jó.Megkockáztatom hogy még B(vezérelt)tarifa mellett is.Nekünk nincs B tarifa, de van napkollektor.
Volt rá pénz nem lett volna kölcsönzés
"20 évre meg nem tervez az okos ember nullás üzletet " Ki tudja megéri-e a törlesztés végét??!
Én 2012 óta agyallok a napelemes dolgon
Pénz is lett volna rá de ahogy számoltam 20 év lett volna a megtérülési idő
20 évre meg nem tervez az okos ember nullás üzletet
Ezért kell gyorsan reagálni... haverom 7 éve jár villany autóval, most kezd annyiba kerülni neki, mint egy dízel - ha gyorstöltőn tankol - de ő otthon tölt, mostanára ez a 3. villanyos autója, ezt már nem kell útközben tölteni csak nagyritkán. Sok milliókkal van beljebb, mióta így tolja... megy napi 80 km-t
Aki 2023 végéig köt szerződést, arra a régi szabályok vonatkoznak.

https://hvg.hu/gazdasag/202010...

Nyilván nincs SEMMI kőbe vésve, de MOST ez a helyzet.
Én úgy tudom, hogy nem. A kollégámnak november utolsó napjaiban rakták fel, a folyamatot végignéztem.
És bizony láttam, hogy a 3 kW-os rendszer tálen, nappal a szórt fénynél mennyit termel. illetve a szórt fénynél hangyafasznyival szórtabbnál meg NEM termel. Az inverter szerencsére elég látványosan kiírja az aktuális állapotot.
Eltűntek a felhők az égről . Semerre nincs egy zsebkendőnyi sem! Reggelre kiszabottul qrva hideg lesz!
De azzal csak 2D-ben látok, úgy elég gáz vezetni.
persze hogy változni fog
minden úgy van hogy ami újdonság az kedvezményes, veszi a nép, okos emberek kiszámolják mikor érdemes elkezdeni a szopatást aztán elkezdik
Ennek csak annyi értelme van, hogy a solárcsövek melegítik ingyen, amikor süt a nap... áram vagy gáz csak akkor, ha borult az idő. Neked mindenképp jó lenne, mert nem kell magas vízhőfok.
De kérdezz meg egy hozzáértőt, sok megoldás van. Ő úgyis azt fogja javasolni, ami neki eladó
puffer olyanokra jó amikor fával fűtesz és nem akarsz minden nap baszakodni
pl fater munkatársának akkora kazánja volt de akkora hogy befért az mtz félig kiszedett erőnek a gyökereivel meg venyige meg ami akadt avval fűtött
aztán felfűtött párezer liter vizet és napokig bírta
szigetelni meg olcsón lehet a rendszer árához képest
de akinek van élő szerződése ez annak is megváltozik?
tudom mekkora 3 köbmter épp 3 ibc tartály. Talán volna is akkora hely a kazánházban a kérdés az,hogy ennek van-e értelme, hogy felforralok nagyon sok kw/h árán 3 tonna vizet azt egy leszigetelt tartályban tárolgatom nyílván jelentős hőveszteség mellett majd a keringetővel cirkuláltatom körbe a padlófűtésen vagy közvetlen átfolyós a jobb amelyik a visszatérő vizet újból melegíti
Periszkópot nem tudsz csinálni két tükör segítségével?
Általános 4-ik osztályos tananyag volt technika órán
Megyek a gyerekkel a mamához mindjárt szerintem az enyém még ott porosodik valahol a padláson ha gondolod megkeresem neked
annál a havernál akinek nincs napelemes rendszere, a ház építésénél a járófelület alá betették az infratekercseket az olyan 12 ezer ft-ból kifűt egy hónapot. Nekem ez 3 szorosa igaz nagyobb is a ház. De számolhatunk úgy, ha arányítunk, hogy pénzben felét fizeti kb. azonos légköbméter felfűtésénél.
Ja. kb. 3-4000 liter már használható méret, az nem is olyan nagy, mint gondolná az ember... elfér 1,5*1,5 méteren, a plafonig... azt lehet fűteni villannyal, meg solár vákumcsővel, amelyik épp van. Le van hőszigetelve, tartja napokig...
Akkor így fogom próbálni.
Ki fogok látni felette? Mert a KIA-ban elég mélyen kell ülni.
Nem, ma MÉG úgy van, hogy ahány kW-ot beteszel, annyit vehetsz ki.
De ez nemsokára megváltozik valahogy úgy, ahogy írod.