Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha szigetüzem, akkor biztos nem, mert semmi közöd a hálózathoz
De nem akarok szigetüzemet. Az akkus üzemre gondolsz amit én is csinálni akarok. Arra is engedélyezett invertert kell használni, mert ha kínait teszel rá, az valóban szabálytalan.
Viszont nekem engedélyezett inverterem van, így semmi gond.
Hát nem ha azt vesszük alapul hogy az emberi szervezet 36 fokon üzemel Nyílván a megfagyást enyhén túlzó jelzésnek írtam én pl. Fáznék ücsörögve 10 fokban nagyon. Dolgozni szoktam hidegebbe is úgy el vagyok egész nap
Ugyanaz alapjaiban mint a klima hisz az is höszivattyu. A klima levegö-levegö mert mindkét höleado közeg levegö. A klasszikus értelemben vett höszivattyu levegö-viz, itt a külsö levegövel szemben a belsö vizkör höleado közeg, mint ha mondjuk egy kazán lenne. Csak itt. a viz max 55-60 fokra melegszik fel. Aztén van még a viz-viz tipis, ennek stabilabb a COP-je mivel a talajviz a külsö közeg ami nagyjábol állando hömérsékletü.
A nálunk okosabb emberek jelenleg azt sem tudják megmondani milyen lesz holnap.De képzeld vannak helyek ahol semmilyen fűtésre nincs szükség,szerintem rendezkedj be arra.
Nem vagyok ebben okos ha az lennék nem itt érdeklődnék A fele banda meg úgy is olyan elektromos buzi gondoltam több fogalmatok van róla mint nekem.
Nekem is
legegyszerűbben: a hűtőszekrény is az a technológia, egyik fele hűt a másik fűt
Kérdeztelek már, hogy milyen technológia a hőszicattyú de nem válaszolrál
Egy höszivattyu meg mondjuk 3 de fele rendszer elég lesz.
Tudom. Feléjük.nem divat a fagypont
Persze, igaz oda vissza uganannyi mi.értettük elsöre csak te erölködtél ujfent is
Az egy 10.es ha jól számolom
spanyolban meg olaszban egy csomó helyen falon kívül megy a vízvezeték, mint nálunk a gáz, nem kell hozzá nagy hideg hogy befagyjon
Igazábol semmilyen tipus, csak szeret sokat beszélni bármiröl, és természetesen van véleménye is
Na jó, de a Pipi néprajzot tanult - nem egy energetikus típus....
12x18 ezer na Persze aki akarta az értette aki meg kötözködni akart az kötözködött
És most mégis minusz tiz alatt is vannak területek.... spanyolban meg elfagy a vizvezeték pedig narancs szüret ideje van. Attol hogy ezek a taéasztalésok még nem vagyiunk mediterrán éghajlat.
Nem vitatkozom Csak elmondom milyen volt az időjárás akár 15.20 éve amit ugye te is megéltél és tapasztaltál meg elmondom, hogy milyen lesz amit nálunknál okosabb emberek már megállapítottak
Kurvanehez +10 fokban megfagyni, de neked nem lehetetlen.
Nem, mert egyáltalán nem vételezel tehét villany sincs a portán, de azt nem tudják sokan hogy ez kivitelezhetlen több okbol is.
Akkor egy höszivattyu simán.ki.is.jönne a különbözetböl
Ebböl is látszik nem.okosak.mindig a tanult emberek se
Nálunk a szigetuzemu rendszer szabálytalan aramvetelezesnek minősül
37000kWh
A napelem mondjuk 1200kWh/kWp,akkor 37000/1200=30,8.
Tehát kb 30kWp rendszer kell,ahogy valaki nemrég írta is.Ekkora rendszert mondjuk 360-390ezerFt/kwp áron kapsz is.
Ha mozog az ember az még oké. Fél óra alatt megfagynék ha nem mozognák
Neki annyi