Ne fárassz már ezzel a faszsággal, meg Ini se!
Azért, mert ilyen elavult szart használsz, még nem kell mosdatni a szerecsent mindenki, aki látott már ilyet, tudja, hogy egy fos... érdekes, máskor meg a napelem meg a hőszivattyú mellett érvelsz, meg a hibrid buzi autó mellett - aztán kiderül, hogy retró konvektorod van otthon az a szép barna lemez doboz amit már a 60-as években épült tégla emeletes lakásokból is kidobáltak azóta
Az én fűtésemmel nem sok gond van: a helyiséghez illesztett méretű lapradiátorok, kondenz kazán, automata rádiós termosztát, meg mindenütt műanyag nyílászáró. A fal 30 cm gázbeton, az Ytong elődje.
nem tekergetem sosem
ami jó nappal az jó éjjel is
max olyankor ha vakami banzáj van pl karácsony vafy szülinap akkor kint feljebb van tekerve egy minimálisat hogy az aprónép ne fázzon
de ez se mindig
Nekem vissza volt véve annyira a láng hogy kb. folyamatosan égjen, ne kapcsolgasson annyit.
Így hatékonyabb is volt, illetve nem volt olyan forró. Mi pl. mindig a konvektoron szárítottuk ha valamit gyorsan kellett. 60fok fölé soha nem ment.
Amit Poc mond hogy csak a lángot veszi visszább, az a legjobb, de az enyém azt nem tudta.
Ezt a levegő szárítást nem értem. A parapet kívülről szívja a levegőt, zárt égéstér van, és nem a szobából húzza ki a levegőt, mert csak ebben az esetben szárít egy kazán.
Pl. nekem a pincében nyílt égésterű kazán van. Ilyenkor 40% fölé nem megy a páratartalom, de ez a pincében direkt előnyös, mert nem penészedik meg rohad semmi.
Komfort érzet is pont ilyen min egy radiátorral.
Mlas-nak jól el lehetett cseszve az a lakás, és fűtés méretezés.
az öntöttvss nem pattog
a konyhában meg nem hallom
én olyan októbrr környékén bekapcsolom májusban meg ki a szobában 3 fokozaton megy kint meg 4esen
nincs tekergetve
ha cudar hideg van kint akkor a szobai téveszt mert 23 fok is volt már bent közel van a hőérzékelő a falhoz
szóval minél hifegebb van kint annál melegebb van bent
a lemez radiátoroknál ezt nem venni észre
a gyerek amikor kicsi volt a konvektoron akarta a kesztyűjét szárítani aztán ráolvadt, egyéb hiba még nem volt
a függöny kb 3 centire van felette az nem olvad
Ja, felszereli 5 helyiségbe a konvektort, aztán 20 évig tekergeti, ki-be kapcsolgatja szept-ápr közt... mennyivel nagyobb xopás, mint egy központi, thermoszelepes radiátorokkal
...és még xar is lesz közben a komfortja
Nálam pl. az is szempont lenne, hogy a fűtést megcsinálom magam 5 rétegűvel, a konvektorokhoz meg mindenképp mester kell, a gáz miatt. Sztem nem véletlen, hogy senki sem rak már konvektort...
Én direkt mértem. 40fokos gáz ment ki.
A kéményem tetején is több a kimenő gáz hőmérséklete.
A parapetben ugyanis van egy hővisszanyerő hőcserélő ami a beszívott levegővel visszahűti a kimenő gázt.
Kell egy minimális hőmérséklet különbség, mert akkor nem lenne áramlás, illetve a vízgőz is kicsapódna, de rendesen beállítva, méretezve, valóban nagyon hatékony tud lenni.
Az egyik szobait már beállítottam, az visszaveszi ilyen fél centisre a lángot.Ki sem kapcsol, csak vissza szabályoz ilyenkor.A többit majd nyáron beállítom.
Én nem bírtam megszokni, 1 évet laktam olyan albiban, ahol ez volt. Ha bekapcsoltad, kattogott, meg fűtött, mint az állat, nem lehetett hozzá közel menni, kiszárította a levegőt. Ha meg lecsavartad, egyből hideg lett... lehetett persze szabályozgatni, de jó sose volt... mivel vízszintes volt a teteje, adta magát, hogy minden szart rátegyünk csak erre figyelni kellett begyújtás előtt
Manapság már egy gázkazánnak meg szobánkénti lapradiátornak lófax ára van, és azzal össze se lehet hasonlítani...
anyámék szomszédja nemrég felújította az öreganyja házát
az vett vakami szuper fatüzeléses kazánt
első évben csak a sima tégla kéménnyel nyomta béléscsővel aztán minden baja volt a rendszernek
utána lecserélte egy szigetelt kéményre ami kb 5 astra ára volt és utána jobb lett a helyzet
de örökké küzd a fával
ezt nem úgy kell nézni hogy pillanatnyilag mennyit fogyaszt
mennyibe kerül a telepítése a szervizelése és a fogyasztása
aztán a hipi szupi rendszerek egyből nem olyan gazdaságosak még 20-30 évnyi számolgatás után sem
egyedül a komfort érzet amit nem lehet félre magyarázni az egy konvektor és egy központi fűtésnél(padlófűtéssel) összehasonlíthatatlan, bár könnyen megszokható mindkettő
Nekem ugyan mindegy,hogy ki szerint mennyire jó.
Ha a kondenzációshoz hasonlítod,akkor persze rosszabb,bár az is csak turbós,ha nincs felületfűtés,vagy túlméretezett radiátormennyiség.
De ez a 40% hamubasült faszság: https://docplayer.hu/1106135-B...
ezért vannak már a kondenzációs kazánok na pedig már az sem új találmány. Nem marhaság. A konvektor a 70-es évek terméke. Egy előnye van, könnyű telepíteni a többi csak hátrány. A szoci rendszerben jó volt az, mert szart fizettünk az energiáért, állambácsi kompenzált, hogy vidám legyen a magyar nép A konvektor a leg hatékonytalanabb fűtőrendszer. Nincs nála szarabb
Na ez az igazi marhaság.
Van annak is bemérési tanusítványa.A konvektornak is 85-95% a hatékonysága.Ez az utcát fűtöd,meg pláne ökörség.A parapeten kimegy a kb 250fokos füstgáz,ok.De cseszed a kazán füstcsövén milyen meleg gáz megy ki?300+fokos,csak mivel a kémény magas,tehát hosszú,nem tűnik fel hogy ugyan olyan forró gáz távozik mint a konvektornál.Mérd majd meg a kazán füstcsövét.Nem is igen lehet alacsonyabb a kilépő füst hőmérséklete,mert akkor nem lenne huzata,elaludna a tüzed.Ezért találták ki a turbós kazánt,hogy a füstgáz hidegebb lehessen,mivel ott ventilátor nyomja ki.
meg nem is vetemedik, baszkódna a fene a fával Az volt fent meg is ette a fene A fa az nagyon igényes állandóan cizellálni kell, ha nem akarja az ember, hogy szétrepedjen Lehet csinálni fából 10 évig is gondozásmentest, de annyi vele a meló, ha ezt valakinek fizetni kellene akkor már olcsóbb a műnyag ami ugye újrahasznosított, mielőtt valaki megszólná a ház elejét
Engedély nélkül !
https://www.gazkeszulek-futess...
Ingyen van és jó meleget ad !
Ha meg lenne f@szom ,nagyobb lenne a tieteknél !
Van konvektor digitális thermosztáttal is.
Szóval simán megérdemled a helyezésed a Pipiskálán
Azért, mert ilyen elavult szart használsz, még nem kell mosdatni a szerecsent
Az én fűtésemmel nem sok gond van: a helyiséghez illesztett méretű lapradiátorok, kondenz kazán, automata rádiós termosztát, meg mindenütt műanyag nyílászáró. A fal 30 cm gázbeton, az Ytong elődje.
ami jó nappal az jó éjjel is
max olyankor ha vakami banzáj van pl karácsony vafy szülinap akkor kint feljebb van tekerve egy minimálisat hogy az aprónép ne fázzon
de ez se mindig
Apropó, éjjel-nappal ugyanolyan meleget tartasz? Mert ha nem, akkor csak kell csavargatni minden reggel-este...
Így hatékonyabb is volt, illetve nem volt olyan forró. Mi pl. mindig a konvektoron szárítottuk ha valamit gyorsan kellett. 60fok fölé soha nem ment.
Amit Poc mond hogy csak a lángot veszi visszább, az a legjobb, de az enyém azt nem tudta.
Ezt a levegő szárítást nem értem. A parapet kívülről szívja a levegőt, zárt égéstér van, és nem a szobából húzza ki a levegőt, mert csak ebben az esetben szárít egy kazán.
Pl. nekem a pincében nyílt égésterű kazán van. Ilyenkor 40% fölé nem megy a páratartalom, de ez a pincében direkt előnyös, mert nem penészedik meg rohad semmi.
Komfort érzet is pont ilyen min egy radiátorral.
Mlas-nak jól el lehetett cseszve az a lakás, és fűtés méretezés.
a konyhában meg nem hallom
én olyan októbrr környékén bekapcsolom májusban meg ki a szobában 3 fokozaton megy kint meg 4esen
nincs tekergetve
ha cudar hideg van kint akkor a szobai téveszt mert 23 fok is volt már bent közel van a hőérzékelő a falhoz
szóval minél hifegebb van kint annál melegebb van bent
a lemez radiátoroknál ezt nem venni észre
a gyerek amikor kicsi volt a konvektoron akarta a kesztyűjét szárítani aztán ráolvadt, egyéb hiba még nem volt
a függöny kb 3 centire van felette az nem olvad
...és még xar is lesz közben a komfortja
Nálam pl. az is szempont lenne, hogy a fűtést megcsinálom magam 5 rétegűvel, a konvektorokhoz meg mindenképp mester kell, a gáz miatt. Sztem nem véletlen, hogy senki sem rak már konvektort...
A kéményem tetején is több a kimenő gáz hőmérséklete.
A parapetben ugyanis van egy hővisszanyerő hőcserélő ami a beszívott levegővel visszahűti a kimenő gázt.
Kell egy minimális hőmérséklet különbség, mert akkor nem lenne áramlás, illetve a vízgőz is kicsapódna, de rendesen beállítva, méretezve, valóban nagyon hatékony tud lenni.
Meg hogy olcso gazkazan nincs.
Manapság már egy gázkazánnak meg szobánkénti lapradiátornak lófax ára van, és azzal össze se lehet hasonlítani...
az vett vakami szuper fatüzeléses kazánt
első évben csak a sima tégla kéménnyel nyomta béléscsővel aztán minden baja volt a rendszernek
utána lecserélte egy szigetelt kéményre ami kb 5 astra ára volt és utána jobb lett a helyzet
de örökké küzd a fával
mennyibe kerül a telepítése a szervizelése és a fogyasztása
aztán a hipi szupi rendszerek egyből nem olyan gazdaságosak még 20-30 évnyi számolgatás után sem
egyedül a komfort érzet amit nem lehet félre magyarázni az egy konvektor és egy központi fűtésnél(padlófűtéssel) összehasonlíthatatlan, bár könnyen megszokható mindkettő
Ha a kondenzációshoz hasonlítod,akkor persze rosszabb,bár az is csak turbós,ha nincs felületfűtés,vagy túlméretezett radiátormennyiség.
De ez a 40% hamubasült faszság:
https://docplayer.hu/1106135-B...
Van annak is bemérési tanusítványa.A konvektornak is 85-95% a hatékonysága.Ez az utcát fűtöd,meg pláne ökörség.A parapeten kimegy a kb 250fokos füstgáz,ok.De cseszed a kazán füstcsövén milyen meleg gáz megy ki?300+fokos,csak mivel a kémény magas,tehát hosszú,nem tűnik fel hogy ugyan olyan forró gáz távozik mint a konvektornál.Mérd majd meg a kazán füstcsövét.Nem is igen lehet alacsonyabb a kilépő füst hőmérséklete,mert akkor nem lenne huzata,elaludna a tüzed.Ezért találták ki a turbós kazánt,hogy a füstgáz hidegebb lehessen,mivel ott ventilátor nyomja ki.