Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A garázsok összesen 70 nm de egyet nem fűtök. Igy,se férek el.
De ha van napelemed akkor azzal kell termelni, nem másik tarifát igénybevenni.
mija lófasznak neked 55 négyzetméteres garázs. Nekem egy 15 négyzetméteres van faltól falig pont befért a pözsó Mondjuk bent van a házban így fűteni sem kell a mostani "nagy hidegekben" is van bent +10 fok az meg elég ahhoz,hogy ne fagyjak meg amig elindulok vele
3x16 volt de mivel minden villannyal megy nálunk felemeltem 3x20-ra, de ha nem kell aktiválni a fűtőpatront vagy csak 3kW az engedély akkor lazán elmegy a 16ról
Nem kell bejelenteni azt senkinek.
Akkor annak kb. kell a 3x16A Ahogy az árakat nézem a kivitelezés nem sok külömbséget mutat a nagyobb napelem és villanykazán és e rendszer között. A működési költség viszont itt sokkal jobb főleg ha H tarifás órával működik.
Erösen tipus függö, meg üzemidö függö a használatfüggvényében. De tizenévek.
Panasonic 12 kw. De mivel fütök a 120 nm mellett kb 55 nm garázst is igy kicsi. 16 kellett volna, de én is beleszámoltam a melegedö éghajlatviszonyokat és mivel a gázkazánt is megtartottam gazdaságilag is jobban jöttem igy ki.
Végülis a számitásom bejött, pár napot megy a gázfütés egy szezonban.
Nem tudom én sem hogy mi hogyan van. Nekem hagyományos hálózatos van.
régen unokatesóm házalt evvel a hőszivattyús rendszerekkel
még ilyen kis ház makettje is volt de nagyon durva volt még fűtött is
na akkoriban ő se tudta megmondani mennyi egy hőszivattyú élettartama
most már biztos van erről infó de mélyen hallgat mindenki erről
Te milyen márkályú és teljesítményű hősziattyút használsz?
Hát én ezt nehezen tudom elképzelni, mert hogy nem hatóság.
Igen!
Olyan mint a klíma,de a fűtés vizét melegíti.Simán két csonk kell, mint a gázkazánnak.
Igen. Söt anmál gazdaságosabban müxok monél alacsonyabb az elöállitott vizhöfok. Nekem simán párhuzqmosan van a meglévö gázkazánnal két vissazcsapo szeleppel
Most nem azért,de szerintem 2-3-an már biztos írták hogy amin agyalsz az egy hülyeség,de te csak hajtogatod a hülyeséged.Akkor mi a picsának kérdezed?Azt várod hogy bólogassanak a hülyeségedre?
Ezt nem tudom!
Fizetési meghagyás?
Ezt rá lehet kötni a meglévő padlóba futó rendszerre Vagy hogy néz ez ki hogy kell elképzelni
Amúgy hogy büntetnek meg? Kikapcsolják az áramot?
De szerencsére az SCOP inkább 4-4.5 mint 3, tehát jobbak a mutatok. Igaz, -7 foknál már csak olyan 2,8 körül van de az is jobb mint a villany kazán 1-gye.
Persze feltételezve hogy a höszivattyu fütöpatronjai nem kerülnek aktiválásra,mert az ugye rontja a mutatokat
+10 fokban simán kihűl a szervezet úgy hogy összeegyeztethetetlen lesz az élet folytatásával
az a kérdés mennyire tudja a szervezetet visszahűteni az a 10 fok, pl egy vizes közeg nagyon gyorsan, vagy ha szeles a levegő akkor is elég hamar baj lehet
egy zárt térben addig nincs nagy baj amíg van mozgás de végül a végtagoknál elkezdődik a keringés leválasztása, utána meg már mozgás se igen lesz
Meg lófasz a seggükbe.
Már felénk sem nagyon
A szigetüzeműt is be kell jelenteni a helyi szolgáltató felé.
Na látod, hogy ez csoda számba megy Mínusz 10 minden évben van két napot Gyerekkoromban ez minden második téli nap volt nem volt csoda
Én is azt csinálnám!
Már SCOP3-al is elég lenne 10kWh a fűtésre.Akkor 15kWp rendszer elég lenne,az meg ~5 millával olcsóbb.A hőszivattyú meglenne 3-3,5-ből,és ha rossz irányba változnak a dolgok,az ráköthető a H vagy GEO tarifára.