Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ne általánosíts!Én sem tettem.Sehol nem írtam olyat hogy az orvosok semmire valók.És végképp nem kell átmenni személyeskedésbe,én sem tettem.
Mondjuk ezt a moslékződ csempét nem csodálkozom, hogy kibaxatja veled az asszony
Fene érti, pár ilyent már láttam, de ilyent mégsem.
ne bírok az asszonnyal, de megszopta mert se gáztűzhely se mosogató se semmi nem maradt neki
majd összerakom a tábori gázrezsót kint a teraszon és főzhet ott, mosogatni meg lavórban
ahogy magam ismerem ez el fog húzódni minimum 3 hétig
a simító réteg válik el, az a réteg mindig sovány keverék, hiszen az a cél hogy ne repedezzen meg, a festés úgy is megkeményíti
ezer szerencse mert 6mm csempe volt fent az új meg 10mm
Hát így elvált a ragasztó a vakolattól?
Bakker...
Pont ez történik.
De mit feszegettél és miért? Ez az ominózus konyha?
"Nem számít, csak fűtsenek!"

Ráérsz, végülis miért ne?
elkezdődött.....
teszt feszegetés
Nálunk is polifarbe-t használt a festő bár fogalmam sincs, hogy diszperzisós vagy sem, majd megnézem a vödröt mert hagyott egy felet javításra.
persze mert abban is van diszperzit
még a szaga sem igazi mész, avval kentem be nem rég a fürdőszobát, penészedik is rendesen a beton áthidalónál
meg lehet jól szűrni, csak általában lusta az ember baszakodni vele
Más: olvassatok Hadházy-t!
https://hadhazyakos.hu/cikkek/...
Embert nem tudnék rajtad kívül aki hajlandó lenne ezzel szopni manapság. ......bár a takarítónő a melóhelyen mondta valamikor, hogy 3 évente meszelik a házat így mégis van még legalább egy család.
Amit te írsz, azzal baromi xar festeni / meszelni. Egyenetlen, szemcsék vannak benne akárhogy szűröd, a viszkozitása meg percről-percre változik. A Polifarbe vödrös mészfestékkel meg pont olyan, mint a diszperziós cuccokkal, annyi a különbség, hogy 2 réteg helyett mindig 3 rétegben kell felvinni.
A kátránypapírban nem vagyok biztos (mégiscsak 70' körül épült házilag), de 60cm magas betonalap van és gondolom a földben is van még pár cm.
amit vödrösen veszel már az sem az igazi az se teljesen mész
meg kell venni a tüzépen a zsákos cuccot, felhígítani megszűrni, aztán beletölteni egy hordóba, egy idő után leül a mész és fent lesz a víz, le kell szívni a vizet, aztán fedeles vödörbe tölteni
ilyenkor kb lehet hengerelni
Nálam meg mindenütt mészfesték van, én szoktam 4-5 évente felkenni teddy-hengerrel. Mikor anno beköltöztünk, én is mindent Diszperzittel festettem, aztán egy év múlva vakartam le az egészet. A sima meszelés (nekem) ronda, a hengerelt mészfesték meg elfogadható, bár szépnek nem szép.
a diszperziós festék a hiba a hagyományos házaknál
nekünk első körben mésszel volt festve minden, majd diszperzittel mert azt jobban lehet színezni
egyedül a lépcső alján van mészfesték, ez olyan semmitérő hely egy tolóajtóval van lezárva
na itt télen csorog a víz a falról meg a beton lépcsőről, de penésznek nyoma sincs.........
a felső sarkokban néha megjelenik, 1-1 spriccentés a penészölővel és elmúlik
A vályog akkor lesz vizes, ha nincs alatta semmilyen szigetelés (mint pl. nálunk sincs) és a talajvíz képes felszivárogni a falba. Nálad van betonalap meg rajta kátránypapír is, gondolom.
Hááát mi most vegyes falazatú kádárkockát vettünk amolyan tényleg vegyeset, tégla a főfal, de a válaszfalak vályogtéglák és kívül körbehúzták még 2 réteg vályogtéglával gondolom, hogy akkoriban más nem lévén szigetelés gyanánt (az építő család már 20 éve meghalt így nem tudtuk megkérdezni, hogy mi volt) és a padlásra valamikor húztak pár centis perlitbetont így igazából nem nagyon van hideg sehol a házban és a festő azt mondta, hogy a vályog nem szokott párásodni, de én ezt nem tudom viszont remélem a ház tudja.
Én 5 éve vettem (szigeteletlen vályog / vert falú parasztházba), nálunk tavasszal meg ősszel kell egy-egy pár napig használni. Olyankor megy fel akár 70% fölé is a páratartalom, amikor még túl hideg van ahhoz hogy naponta órákat szellőztessünk, de ahhoz már túl meleg, hogy egész nap menjen a kazán. Télen semmi gond nincs: minden helyiség egybe van nyitva, és egy nyílt égésterű kazánunk van, az naponta 2-3x teljesen kicseréli a lakás levegőjét a kéményen keresztül. Persze ehhez van 3 db ablakon légbeeresztő szellőző felszerelve. Nyáron meg minden ablak nyitva, akkor megint nincs gond.
Pont olyat vettünk vasárnap. Napi 20l a max. tudása és 6l-es a tartály, első 2 nap kétszer ürítettem a tartályt, de mára már elég egyszer és sehol semmi páralecsapódás, igaz melegebb is van kint mint a hét elején.
Mivel még friss, hogy egyáltalán van oltottságosodásjavító így nem csoda ha mostanság még hiánycikk. Amúgy egy virológus (ezek, hogy virulnak manapság) a kínairól beszélt és mondta, hogy a kínaiaknak is van jó mivel 27 helyen gyártják és abból 5-6 modern és tényleg jó, de mi nem onnan akarunk venni hanem a régi technológiást aminek gyengébb a hatásfoka ellenben az orosz az ér annyit és van olyan jó mint a nyugatiak. Én persze ezt nem tudom csak hallottam egy riportban.
De rendes, kompresszorosat, ugye? Nekem a 45 ezer forintos Aldi-s van, évente pár napot kell csak használni - napi 5 liter vizet röhögve kicsavar a levegőből olyankor.