Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alapesetben a felhasználási területén ez a nagyságrend elö.se fordulhat. A másik meg ha valamiért szar a kontakt (pl aluvezetéket dugnak.bele paszta nélkül) simán elégeti tiz amper is.
Persze, de azt sem nagyon hiszem, hogy csak 100A környéken cseppen el.
Ez már részletkérdés, meg a hó vastagság (olvadás) kérdése is.
A konkrét példám talán nincs egy hetes sem, a kolléga vett egy vatta új Dustert, négy évszakossal kérte. A defektjavító helyett vett, pontosabban kért bele egy pótkereket, azt is megkapta csekély 50 ezerért.
Na, a lényeg az, hogy nyárit kapott rá, hogy átbaszásból vagy félreértés miatt, az nem derült ki, de a srác észre sem vette, pedig akik kijöttek megnézni a parkolóba, szinte mindenki megjegyezte, hogy miért jár nyári gumival.
Addig cigányozik, h rövidesen az "emberére akad"
Nem is kell hó ahhoz, hogy a "menők" drifteljenek egy jót (tegnapi baleset Nyíregyházán):

http://youtu.be/6OZ0WvWdYow
Nem izzadtam a bőrruhába!! Hogy finom legyek!
Na jo de a wago nem is 50 A -ra van kitalálva.
Jó utat Nektek is! Csak egy motorossal találkoztam.
Hát jobban megnézve, tényleg nem volt szigetelés, de csak azért néztem meg megint, mert írtad.
Azért ennek ellenére vannak fenntartásaim, mert ott volt az az első videó is. nem mondom, hogy győzött meg, de ugyanúgy maradtak kételyek bennem.
Csak egy kis 36km-es kört mentem, száraz volt az út, bár még a bőrruha sem izzasztott meg, hogy szépen mondjam! És a Nap azóta is zavartalanul "süt" !
Én az első két napot szoktam kihagyni ugyan ezen okból.
Nem is a cigányok miatt, hanem a linkelt videóban szereplő fogalmatlan mazsolák csinálják a balesetet meg a dugókat, mert elhiszik hogy a téligumi meg a menetstabi miatt nem kell az útviszonyokhoz alkalmazkodni.
3. napon ezek már inkább otthon maradnak, a többiek meg már tudnak vezetni, vagy jóval óvatosabbak.
Ugyan ennek a csávónak az előző wago tesztnél nem volt szigetelés a vezetéken, vagyis jóval vastagabb volt a rézkeresztmetszet.
Gondolom 4mm^2-es vezeték volt, mert ez a max amit tud fogadni az a wago.
Igen, én is igy vagyok vele egy rozsdakupacot 300-ert, összetörni aztan elbontani
Hát a Levente megvádolt vaskalapossággal, pedig csak az elvárható normákban hiszek.

Én az összes csúszós napot kihagyom, mert úgy gondolom, hiába vagyok felvértezve biztosítással, szöges gumival, lépésben közlekedéssel, ha a cigány jön oldalról a lerajázott szarjával, vagy pirosnál állva hátulról belém.
Ezért inkább leszarom, hogy gyáváznak, és azt az évi 2-4 napot taxizással oldom meg reggelente.
Azért ilyet nem szokott az ember autók között csinálni, már ha van esze.
Üres úton meg még a Priussa is

Régen üres parkolókba jártunk ki, az első hóban. Ugye ott a bolt letolta a nagyját, körben hóbucka megfogja a kocsikat károkozás nélkül, de azért csúszott eléggé.
Jókat ökörködtünk, de egyben nagyon hasznos vezetéstechnikai trénig is volt, mert utána sokkal stabilabban és magabiztosabban autóztunk a közutakon, hogy megtapasztaltuk az autó viselkedését csúszós úton. És ugye havon BMW sem kell. Skoda 120-al, kispolákokkal meg Ladákkal jártunk ki.
Ladásokat mindig aláztuk jégen a Skodával, mert annak hátul volt a motor és jobban tolt.
A hideg és a kórházi kezelés közöttit nem vágom.
Max, ha az elgémberedett ujjával nem tudott fékezni.
Az a baj, hogy az alábbi videóban a1,5 mm2-es rézvezeték terhelhetőségét mérték. Az előzőben 100-120 A-nél elolvadt a Wago, itt meg50A alatt már füstöl, pláne, én úgy látom, hogy ez tényleg 1,5 mm2-es, azok meg nekem mintha még ettől is kisebb keresztmetszetűek lettek volna.

http://youtu.be/l0fz6ZzW_Bk

Valami nem kerek.
Gondolom valami ismerőse
Majd elmondja ha akarja.
Hát én csak azt látom hogy a Prius hátramenetben is jobban gyorsul mint a BMW lendületből
Most mondta, wagoval
Ott azért már elégé melegedett, és nem volt üzemszerű, de a teszt simán reális.
Ahogy nézem ökölszabályként a névleges áram dupláját gond nélkül elviseli minden villanyszerelési anyag, ennyi a biztonsági ráhagyás.
Én sütőt (már amikor az volt) mindig csak leválasztó kapcsolóval voltam hajlandó bekötni a munkalap alatti elhelyezéssel.
(Úgy hívják, hogy jóalvási tényező.)
Bizony, ezért még a BMW tulajdonlás szégyenét is vállalnám
Lehet, akkor még nagyobb szégyen, hogy egy AWD-vel nem tudta megoldani.
Nem, mert nem kötelező. Amúgy meg a gyakorlatom azt mutatja, hogy kivitelezés után jön a szakember a kis műszerével, az úgy is kiméri.
De ettől függetlenül még SOHA nem kellett visszamennem sehová, de láttam már elégett dugaljat.