Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én leszarom a konyhát hogy néz ki
egy dolog érdekel csak hogy mindig készüljön kaja
így 50 felé már potyognak a felmenők szóval mindig van pénz
A jólétért cserébe neki ezt kell bevállalni
Sehol nincs már ingyenebéd
Na igazi papucsférj lettél Hát ahogy telik az idő ugye
Egyébként megint meghalt valami rokon?
nekem annyiból jó hogy nem érdekel a dolog egy kicsikét sem, így minden úgy van ahogy az asszony szeretné
kiválasztotta a bútorlapokat, megbeszélte az asztalossal mit és hogy akar kiválasztotta a csempét meg a pvc
tegnap vette meg a bútor fogantyúkat, kinézte melyik hűtő kell neki aztán kb minden megvan
én annyit csinálok hogy felteszem a csempét mert nem fogok érte 100+ ezret kifizetni egy fél napos munkáért( ami nekem 3 nap lesz villanyszereléssel együtt)
Az OK hogy februárban - de az évszámot még átírhatod....
Nálam februárban indul az új fúrdőszoba, konyha, előszoba projekt.... már most tele van a bakancsom vele az 53. variációnál tartunk, de a burkoló lapok sincsenek meg
hát én inkább használom az asszonyt, épp most zavartam el a villanyszerelős boltba csöveket meg vezetékeket venni
ha már egyszer megnősült az ember legyen már kényelmesebb az élete mint előtte volt
Ő meg szégyenkezik
többnyire 1 sor kisméretű tégla, néhol láttam 2 sort is
régen kátránnyal öntötték le utána jött a kátrányos papír
de láttam olyat is ahol műtrágyás zsákok voltak lepakolva, szerintem lopták a gyárból mert ennyit senki sem szórt el
ha elmegyünk vendégségbe villogok vele
nálatok az asszony díszek van? te főzöl megterítesz és elmosogatsz?
dugni se dugod akkor meg mi a picsának rontja a házban a levegőt?
ezt mondtam, hogy a földre tették
Mai korszerű építészetben nincs ilyen. Alap körbe, majd szerelőbeton aljzat azt rá jönnek a mindenfélr burkolóelemek
nem sokat építkeztél
a cement lapokat úgy tették le hogy az elegyengetett földre száraz homok+cement keveréket szórtak több centi vastagon erre tették a cement lapokat majd fellocsolták
szóval végül csak betonra tették
amúgy a padót is szinte mindenhol a homokba ágyazott párnafákra szögelték, anyáméknál 71óta hibátlan
ez a beton mizéria egész újkori dolog
visszaolvasva lehet félreérthető voltam Tehát a beton alapra raktak 4-5 sor téglát. A beton és az első sor tégla közé ment a kátrány ill. az utolsó sor tégla és a vályog közé
Arra a néhány sor téglára alul azért volt szükség, hogy a járdáról visszaverődő esővíz felcsapódás miatt ne jusson víz a falba. A vályog ugye megdagad a víztől, sokat tárol bekőle, meg nehezen szárad. Ezért ezeknél a házaknál kardinális kérdés a kőporozás minősége. Ha az karbantartott a vályogház örök élet + 1 nap
Meg járdát sem azé szoktak a ház köré építeni mert a gazda körbe akarja sétálni a házat
"kádár kockák alja tégla kátránypapírral, rá a vályog " De hát ezt írtam én is sanyi
Az alap meg volt betonból, aljzatbeton viszont sok helyen nem volt A fürdőszobai cementlapokat is simán az eldöngölt földre rakták
ja Ahol akkora a gazdagság, hogy szolgálók vannak, cselédek az más
Azon a szinten tényleg nem konyhában étkezünk
A kádár kockáknak beton alapja volt és az első pár sort rakták téglából ha amúgy vályog volt a folytatás.
Öreganyám háza a 60as években épült ott már beton volt az alap
Sok helyen annyit csaltak hogy nem csak sóder hanem amit kiástak homokot abból készült a beton
Tégla a dupla szigetelés között volt ide került a padlószint
Ki eszik mikrózott levest? Én frissen se nagyon szeretem
Azért van az asszony hogy hordja a kaját
A finom úriemberek így étkeznek
Lehet A mi környékünk a kádárkockák a 70-es években épültek 4 fajta elrendezéssel Onnan tudom, hogy 4 fajta mert minden haverom kádárkockában lakott. Nálunk nem egy-két utcát építettek kádárkockákból, hanem komplett városrészeket Ott nem lehetett azt mondani, hogy nem tartjuk be a kommunizmus alaptézisét, hogy mindenki egyenlő A 70-es években épült kockák alul már téglák voltak kátránypapír szigeteléssel Aszem az első házakat a 60-as években kezdték építeni a dolgozó szorgos magyar népnek
Bogyót meg állandóan basztassátok Kádár óta nem volt ilyen lakás építési program a pórnép számára. Nincs az országnak olyan csücske ahol ne találkoznék ilyennel. A maga idejében meg korszerűnek számított Édesanyám a mai napig egy ilyenben él, sosem volt baj a vizesedéssel meg a penésszel
Nálam inkább az emeletes ház miatti áthidalóinál keletkezett hőhíd állandó penészforrás volt. Egy.két évig elküszködtünk vele többnyire sikertelenül Aztán egy huszárvágással megoldottam azóta nincs penész
Hogyhogy miért?
A mondás is úgy tartja, "minden nap tanul az ember"
Neked sem ártana pallérozni a csökött elmédet az itt leíródott színvonalas beszámolók, értekezések, esszék olvasásával
Ha nem olvasol bennünket buta maradsz zotya Buta mint a főd
Miert?
Nem mindig. Van amikor csak vályogot raktak.
Kár....
kádár kockák alja tégla kátránypapírral, rá a vályog